Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Γιώργος Φραγγίδης στη «Νέα Σελίδα»: Η υπόθεση της Novartis πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Φραγγίδης«Όλα στο φως», απαντά στη «Νέα Σελίδα» ο βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης αναφορικά με τις
ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis και προσθέτει: «Το περιεχόμενο της δικογραφίας θα υποδείξει τα πρόσωπα και τα αδικήματα που απαιτείται να διερευνηθούν είτε από τη Βουλή είτε από τη Δικαιοσύνη».
Ο κ. Φραγγίδης υπεραμύνεται ακόμη της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης και των κλαδικών συμβάσεων εργασίας «για όλες τις επιχειρήσεις» με αφορμή τις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι «αυτή η στάση είναι συνεπής με το κοινωνικό πρόσωπο που χαρακτηρίζει το κόμμα μας».
Στον αντίποδα, «οι διχαστικές πολιτικές και τα στοιχεία έντονου λαϊκισμού δεν έχουν καμία σχέση με εμάς», σχολιάζει στο ενδεχόμενο κοινής αντιπολιτευτικής στάσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αποτελέσει «ένα μεγάλο, δυναμικό κόμμα με ευρεία λαϊκή απήχηση, που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας στο μέλλον».

Πώς σχολιάζετε την πρόθεση της κυβέρνησης να συστήσει Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis; Θεωρείτε ότι θα οξύνει το πολιτικό κλίμα δύο μόλις μήνες μετά τις εκλογές;
Η πάγια θέση μας στο Κίνημα Αλλαγής είναι «όλα στο φως». Είναι γνωστό σε όλους μας ότι τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρησιμοποιώντας την υπόθεση Novartis, ένα σκάνδαλο που, απ’ ό,τι φαίνεται, έχει διεθνείς προεκτάσεις, επιχείρησε να διασύρει και να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους. Βλέποντας δε σήμερα και τις ενδοδικαστικές αντιπαραθέσεις, φοβούμαι πως επηρεάζεται αρνητικά και το κύρος της Δικαιοσύνης, η οποία πολιτικοποιείται, ενώ οφείλει να είναι πάντα ανεξάρτητη και αδέκαστη για όλους τους Ελληνες πολίτες, πιστή στην απαράβατη αρχή της ισονομίας.
Συνέντευξη στη Γεωργία Σαδανά
gsadana@gmail.com

Νέα Σελίδα

Περισσότερα στη «Νέα Σελίδα» που κυκλοφορεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου