Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

"Είμαστε μία ανάσα από τις λίρες του Αλή Πασά"!



"Το αργότερο σε μία εβδομάδα θα μπούμε στο δωμάτιο με το χρυσάφι", τονίζει ο σύγχρονος Ιντιάνα Τζόουνς και απαντά στους επικριτές του: "Λένε ότι είμαι τρελός και παραμυθάς, αλλά σύντομα θα δουν τον χρυσό και θα με πιστέψουν".


  Πιο σίγουρος, πιο αισιόδοξος και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, επανήλθε ο Βαγγέλης Δήμας υποστηρίζοντας ότι είναι ένα βήμα πριν από τις λίρες του Αλή Πασά, τις οποίες αναζητά στη Βασιλική Τρικάλων.
Γύρισε στην πατρίδα για τον θησαυρό και υπόσχεται να μοιράσει τον χρυσό


   Ο σύγχρονος "Ιντιάνα Τζόουνς" κατάγεται από την Κάρυστο της Νότιας Εύβοιας. Εζησε για πολλά χρόνια στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και παλιννόστησε πριν από μία δεκαετία γιατί ήθελε να βρει τον θησαυρό. "Επειτα από μελέτη χρόνων, ανακάλυψα ότι εκεί κάτι υπάρχει. Στην πορεία καταστάλαξα ότι υπάρχει πολύ χρυσάφι. Και αφού το βρω, θα το μοιράσω για να χαρεί πολύς κόσμος", μας λέει πριν στηθεί μπροστά στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή για να παρακολουθήσει τις έρευνες στη στοά. Εν τω μεταξύ, απαντά με ένα πονηρό χαμόγελο σε όσους υποστηρίζουν ότι ο θησαυρός θα σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία... "Πάνω απ' όλα η Ελλάδα", σχολιάζει.
Τι απαντάει στους επικριτές του
  "Το έδαφος είναι πολύ πετρώδες, χρειάζεται υπομονή, αλλά το χρυσάφι είναι εκεί και μας περιμένει", λέει ο κ. Δήμας στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ δείχνοντας το σημείο που απέχει μόλις 25 μέτρα από εκεί όπου πριν έναν χρόνο χτύπησε, αντί για τη φλέβα χρυσού, κανάλι γεμάτο νερό.
  Ο Ελληνοαυστραλός επίδοξος χρυσοθήρας, δεν το εβαλε κάτω, αλλά υπέδειξε στα συνεργεία να τρυπούν τη γη σε βάθος 32 μέτρων και εκεί κατέβασε εργάτες να σπάζουν τα πετρώματα για να μπουν στο θησαυροφυλάκιο με τους χιλιάδες τόνους χρυσού.

  "Με λοιδορούν, με ειρωνεύονται, λένε ότι είμαι τρελός και παραμυθάς, ότι σκορπάω άσκοπα τα χρήματά μου, αλλά σύντομα που θα δουν τον χρυσό, θα με πιστέψουν", λέει στο "Εθνος" από το λαγούμι όπου εποπτεύει τις έρευνες. "Το αργότερο σε μία εβδομάδα θα μπούμε στο δωμάτιο με το χρυσάφι", ισχυρίζεται και εξηγεί ότι αυτό που θα βρει θα είναι ολόχρυσα νομίσματα και ράβδοι χρυσού.
  Είναι μάλιστα τόσο πεπεισμένος ότι βρίσκεται μια ανάσα από τον θησαυρό, που παρακολουθεί ο ίδιος τις έρευνες -τις οποίες επιβλέπει το ελληνικό Δημόσιο με εκπροσώπους της ΔΟΥ, της αρχαιολογικής υπηρεσίας, της αστυνομίας, του δασαρχείου και της Κτηματικής Εταιρείας- με έκδηλη αγωνία.

  Μαζί του περιμένουν οι συγγενείς και οι φίλοι του, στους οποίους έχει υποσχεθεί δώρα. "Ενα τμήμα θα κρατήσω για μένα, το υπόλοιπο θα το χαρίσω. Θέλω να βοηθήσω όσους πραγματικά έχουν ανάγκη", αναφέρει. Αλλωστε σύμφωνα με την άδεια που πήρε, το 50% αυτού που θα βρει είναι του Δημοσίου και το άλλο 50% δικό τους, ωστόσο από αυτό το ποσοστό το 11% πηγαίνει στον δήμο Βασιλικής



ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου