Είναι 10 απ’ τα πιο γνωστά άλμπουμ όλων των εποχών, τα οποία περιέχουν όχι ακουστικά, αλλά οπτικά κρυμμένα μηνύματα, διαθέσιμα προς ανακάλυψη σε όλους όσοι έχουν την διάθεση να το ψάξουν λίγο παραπάνω…
Black Sabbath – Mob Rules
Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως το παρατηρητικό μάτι του κατόχου του εν λόγω άλμπουμ (και μια μικρή βοήθεια από έναν μεγεθυντικό φακό δεν θα έκανε κακό…) θα διακρίνει κάτω δεξιά, στη γωνία τις λέξεις «Kill Ozzy», καθότι είναι το άλμπουμ που βρήκε τον Osbourne στα δικαστήρια με την πρώην μπάντα του και τα τρία μέλη αυτής να μην θέλουν να τον βλέπουν ούτε καν ζωγραφιστό.
Iron Maiden – Somewhere In Time
Το ρολόι πίσω γράφει 23:58 (το τραγούδι «2 Minutes To Midnight»), η επιγραφή που περνάει δείχνει το σκορ ενός ποδοσφαιρικού αγώνα με το αποτέλεσμα «West Ham 7 – Arsenal 3» (η αγαπημένη ομάδα του μπασιστα Steve Harris, κι άλλωστε η West Ham έχει ως παρατσούκλι το χαρακτηρισμό «The Irons», όπως και η μπάντα), η ταινία «Blade Runner» παίζει πίσω σε ένα θέατρο, πίσω βρίσκεται το μπαρ «Aces High» και το «Ancient Mariner Seafood Restaurant», η μασκότ τους, ο Eddie που στέκεται πάνω στην λεωφόρο Acacia, (όλα τραγούδια των Maiden), ενώ οι πυραμίδες από πίσω αναφέρονται στο άλμπουμ «Powerslave».
U2 – All That You Can’t Leave Behind
Η επιγραφή στο ματριξ του αεροδρομίου Σαρλ Ντε Γκολ στο Παρίσι γράφει «33-3», μια βιβλική αναφορά στο Βιβλίο του Ιερεμία, κεφάλαιο 33, στίχο 3, που αναφέρει «κάλεσε με και θα σου απαντήσω και θα σου πω σημαντικά και κρυμμένα πράγματα που μέχρι σήμερα δεν γνώριζες».
Oasis – Be Here Now
Η Ρολς Ροις που έχει πέσει στην πισίνα είναι μια αναφορά σε ένα περιστατικό που είχε ο ντραμερ των Who, Keith Moon, το 1975, όταν οδήγησε την πολυτελή του Ρολς Ροις στην πισίνα της έπαυλης του Elton John, κατά τη διάρκεια ενός ξέφρενου πάρτι. Το ρολόι του σταθμού παραπέμπει σε μια σκηνή απ’ την ταινία «Hard Day’s Night» των Beatles, της αγαπημένης όλων των εποχών για το συγκρότημα.
Bob Dylan- John Wesley Harding
Λέγεται πως, σε ανταπόδοση στους Beatles που του έκαναν την τιμή και έβαλαν το πρόσωπο του στο εξώφυλλο του άλμπουμ τους, «Sgt. Pepper’s…», ο Dylan έχει κρύψει τα τέσσερα πρόσωπα των Σκαθαριών κάπου μέσα στις φυλλωσιές στο δέντρο πίσω απ’ την αρχοντομουτσουναρα του. Όποιος έχει τα κότσια, ας το ψάξει…
Weezer -Pinkerton
Κάτω απ’ το βιβλιαράκι του cd, θα βρεις ένα χάρτη, στα πρότυπα αυτού που περιέχεται στο βιβλίο «Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών» του Tolkien. Ο χάρτης περιέχει δυο νησάκια, το Mykel και το Carli, τα οποία είναι τα επώνυμα των δυο ιδρυτών του φαν κλαμπ της μπάντας.
Flaming Lips – Yoshimi Battles The Pink Robots
Η ράχη του cd γράφει «Βρήκες το κρυμμένο μήνυμα: έχεις χρόνο στη διάθεση σου; Αν ναι, άστο…»
Radiohead – Ok Computer
Ανάμεσα στις κρυμμένες λεπτομέρειες που μπορεί να βρει κανείς στο ένθετο βιβλίο του cd είναι το, γνωστό απ’ την παιδική μας ηλικία, χαρούμενο προσωπάκι της Tasty (ναι, αυτής με τα γαριδάκια), ένα κομμάτι χαρτί στα ελληνικά καθώς και μια συνταγή για χάμπουργκερ, επιμελώς κρυμμένης κάτω από το logo της Injekto.
REM – Green
Αν βάλεις το άλμπουμ σε μια συγκεκριμένη γωνία απέναντι στο ηλιακό φως, ο αριθμός «4» ξεπροβάλλει πάνω απ’ τα δυο κεφαλαία R, στη μέση και αριστερά. Το ίδιο κόλπο έκαναν με το προηγούμενο τους άλμπουμ, το «Document», μόνο που αυτή τη φορά είχαν κρύψει ένα τεράστιο «5», σημάδι το οποίο, όπως ισχυρίζονται πολλοί, σήμαινε πως μετρούσαν ανάποδα μέχρι τον αριθμό 0, που μάλλον θα ήταν το τελευταίο τους άλμπουμ. Οι υπολογισμοί έλεγαν πως το «0» θα ήταν το «New Adventures In Hi Fi». Έπεσαν έξω.
Beatles – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
Αν τοποθετήσεις έναν καθρέπτη κάθετα, στο ύψος της μέσης της κάσας των ντραμς, εκεί που γράφει «Lonely Hearts», εμφανίζεται η κρυμμένη επιγραφή, που το 1967 έκανε πολλούς να ψάχνουν για το πως και πότε σκοτώθηκε ο McCartney: «Ι Οne IX He Die», δηλαδή 1+1 / 9, η 11η Νοεμβρίου 1966, όπου λέγεται πως σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Ασφαλώς μύθος. Οι Beatles απλώς «έπαιζαν» με τον εγκέφαλο των φαν τους.
ipokabos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου