Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και τα μέτρα ασφαλείας στο Πεντάγωνο ήταν και πάλι ανύπαρκτα. Μετά τους απόστρατους που πριν από περίπου ένα χρόνο εισέβαλαν στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές χθες ήταν η σειρά των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που ανεμπόδιστοι σήκωσαν τα ρολά στην κεντρική πύλη του υπουργείου και προχώρησαν μπροστά στην κεντρική πύλη.
Η αστυνομία έκανε την εμφάνιση της με καθυστέρηση 20 λεπτών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρισκόταν εκείνη την ώρα σε προγραμματισμένη εκδήλωση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ωστόσο, κανένας από την πολιτική ηγεσία δεν κατέβηκε να μιλήσει στους εργαζομένους αλλά το έπραξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για υποκινούμενα επεισόδια, καθώς παρόντες ήταν και δύο βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν άρει τις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. και ο Ν. Δένδιας αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής αξιωματικό της αστυνομίας στο Πεντάγωνο και να ζητήσει ΕΔΕ για το επεισόδιο. «Σήμερα αστοχήσαμε. Σήμερα η ελληνική αστυνομία αστόχησε» είπε στη ΝΕΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που παραδέχθηκε ότι οι αρχές αιφνιδιάστηκαν από την εισβολή.
Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί όταν εργαζόμενοι που ζητούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων έξι μηνών και διαμαρτύρονται για την εκ περιτροπής εργασίας που τους έχει επιβληθεί, σήκωσαν το ρολό ασφαλείας της πύλης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στη συνέχεια προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μ.Κωσταράκος επιχείρησε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να αποχωρήσουν και να υπάρξει διάλογος. Οι εργαζόμενοι παρέμειναν στην είσοδο και προκλήθηκε συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν καταφθάσει στο σημείο. Με τη χρήση χημικών οι αστυνομικοί απώθησαν τους εργαζόμενους εκτός του Πενταγώνου και προσήγαγαν 106 άτομα για τα επεισόδια, ενώ 4 άτομα τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η εισβολή των εργαζόμενων είναι ανεξήγητη καθώς πριν από τα επεισόδια υπήρχε προκαθορισμένη συνάντηση του σωματείου τους με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Ελευσινιώτη.
Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ όπου και συγκεντρώθηκαν συνάδελφοι τους αλλά και άλλοι εργαζόμενοι προκειμένου να ζητήσουν να αφεθούν ελεύθεροι. Τελικά κρατήθηκαν 12 οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, με την κατηγορία ότι εισέβαλαν σε στρατιωτική μονάδα και προκάλεσαν φθορές σε δημόσια περιουσία, ενώ οι υπόλοιποι 94 κατηγορούνται για διατάραξη της κοινής ησυχίας.
real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου