Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως προς τις κινήσεις Βενιζέλου σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ανακοινώσει σειρά δράσεων που οδηγούν στην προσπάθεια να αποδειχθεί ότι το συγκεκριμένο κόμμα κινείται στα όρια ή ακόμη και εκτός του συντάγματος ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει επί του παρόντος να αντιδρά ιδιαιτέρως επιφυλακτικά – εάν όχι αρνητικά – απέναντι σε αυτές τις πρωτοβουλίες.
Το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου σε όλες τις μετρήσεις δείχνει μία δυναμική τάση στην αύξηση των ποσοστών του φλερτάροντας ανοιχτά πλέον με το να παγιωθεί τουλάχιστον δημοσκοπικά στην τρίτη θέση ενώ οι αντιδράσεις εκ μέρους της κυβέρνησης περιορίζονται μέχρι στιγμής σε κάποιες προσωπικές κόντρες στελεχών του με υπουργούς της κυβέρνησης όταν οι αντιπαραθέσεις άπτονται σε εθνικά θέματα ή στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.
Μέσα σε ένα τεταμένο πολιτικό κλίμα με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επιτακτικά εκλογές και το κλίμα εντός και εκτός της βουλής να είναι απόλυτα πολωμένο, η κίνηση του κ. Βενιζέλου προκαλεί επιπλέον πονοκεφάλους στο πρωθυπουργικό επιτελείο:
Στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις, ιδιαίτερα στη δεύτερη, ο κ. Σαμαράς είχε υψώσει τους τόνους απέναντι στη Χρυσή Αυγή, αμέσως μετά τις εκλογές και παράλληλα με τις οικονομικές εξελίξεις οικοδόμησε μία «σκληρή» ατζέντα με τον «Ξένιο Δία» και εσχάτως με την ιθαγένεια ενώ αρκετά «γαλάζια» στελέχη (πχ Γιακουμάτος, Γεωργιάδης) δεν διστάζουν να παραλληλίζουν το συγκεκριμένο κόμμα με τακτικές που ακολουθεί σε ορισμένες περιπτώσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και τώρα αίφνης η ΝΔ βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο δίλημμα: Είτε στηρίζει τις κινήσεις του κ. Βενιζέλου φλερτάροντας έτσι με ένα σοβαρό ενδεχόμενο ενδυνάμωσης της Χρυσής Αυγής, είτε παίρνει αποστάσεις από αυτές με τον κίνδυνο να κατηγορηθεί ότι «παίζει» με την πολυκομματική δεξαμενή των ψηφοφόρων της.
Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν έγινε κανένα σχόλιο για την προαναγγελία του ΠΑΣΟΚ ή για την επικοινωνιακή αντεπίθεση που επιχειρεί απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο αναμένουν τις σημερινές ανακοινώσεις, ωστόσο, δεν λείπει ο σκεπτικισμός σε ένα μεγάλο κομμάτι της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας για το που μπορεί να οδηγήσει τελικά αυτή η υπόθεση:
Στην απομυθοποίηση ή στην ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής; Ήδη ο κ. Μιχαλολιάκος με σκωπτικό τρόπο έχει απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως θα αντιδράσει «ιδρύοντας» κάτι νέο με διαφορετική ονομασία προκειμένου να υπερκεράσει εάν παραστεί ανάγκη τα όποια νομικά προβλήματα.
Σημειώνεται πως στα τέλη Σεπτεμβρίου (29.9.2012) ο κ. Σαμαράς μιλώντας στους New York Times είχε χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή «φούσκα που θα σκάσει» λέγοντας μεταξύ άλλων πως τα μέλη της δεν είναι «ιδεολογικοί οπαδοί» αλλά έχουν προσχωρήσει στο κόμμα καθοδηγούμενοι από ένα αίσθημα «αντι-συστημικής» απόγνωσης απέναντι στη διαρκώς αυξανόμενη δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Μάλιστα στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ο κ. Σαμαράς εφέρετο να υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται να τεθεί εκτός νόμου το συγκεκριμένο κόμμα με την επισήμανση ότι «η Δημοκρατία είναι τόσο ισχυρή ώστε δεν χρειάζεται να ληφθούν ακραία μέτρα»…
real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου