- Η χρηματοπιστωτικη κρίση, που ξεκίνησε το 2008, από τις ΗΠΑ, έπληξε την παγκόσμια οικονομία και την οικονομία κάθε χώρας ξεχωριστά. Περισσότερο έπληξε τις οικονομίες, με έντονα δημοσιομομικα προβλήματα, χαμηλή παραγωγικοτητα , ανταγωνιστικοτητα και εξωστρέφεια, σπαταλη και αναποτελεσματικη διοίκηση και πολιτικό σύστημα, που λειτουργεί με λαικιστικες και αναξιοκρατικες νοοτροπίες και πρακτικές. Εμείς ,ειδικά την περίοδο
- Από χρόνια, παράλληλα με τα μεγάλα επιτεύγματα της Μεταπολιτευσης, της καλύτερης περιόδου, που γνώρισε η χώρα μας, από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους,
αναπαραγαμε και ενισχυαμε, πολλές από τις παθογένειες ,της οικονομίας, του κράτους, του πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ.
-Το πελατιακο σύστημα, η κάθε είδους παραβατικοτητα και η νοοτροπία του καταναλωτικου ναρκισσισμου , της εύκολης και γρήγορης επιτυχίας και ανελιξης ,ήταν διαχυτα φαινόμενα, σχεδόν παντού.
-Όλα αυτά μαζί, το 2009 κατεστησαν την χώρα μας, ιδιαίτερα αδύναμη και ευάλωτη στην διεθνή κρίση. Η κρίση ήταν μεγάλη,πρωτογνωρη και οι κίνδυνοι για την Ελλάδα μεγάλοι, αλλά μη ορατοί στην αρχή.
-Η κρίση έφερε το μνημόνιο, σκληρό και αμφίβολης αποτελεσματικοτητας. Η πανικοβλητη και ιδεοληπτικη ΕΕ, σε συνδυασμό με την, από χρόνια αναξιόπιστη χώρα μας, τίποτα καλύτερο δεν μπορούσαν να προσφέρουν εκείνη την στιγμή.
-Σήμερα και πάλι, μετά τόσα χρόνια, τόσες προσπάθειες, τόσες θυσίες και τόσες κυβερνησεις, βρισκόμαστε, παρ 'όλα τα θετικά βήματα, που έγιναν αυτά τα χρόνια, μπροστά στις ίδιες επιλογές.
-ΠΡΩΤΟΝ, η χώρα θα μπορούσε να υποστεί μια καταστροφική καταρευση, εάν επιλέξει την εξοδο απο το ευρω και την άτακτη χρεοκοπία. Υπάρχουν υποστηρικτές αυτής της άποψης , κινούνται στα άκρα του πολιτικού συστήματος, παρ 'ότι έχουν διαφορετικό ιδεολογικό υπόβαθρο .
-ΔΕΥΤΕΡΟΝ, θα μπορούσε να επιβιώσει σερνομενη μέσα στην ευρωζωνη. Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης είναι πάρα πολλοί και τους συναντάς , από την δεξιά έως την αριστερά. Η σημερινή πλειοψηφία της κυβέρνησης, είναι ο νέος εκφραστής του πολιτικού συστήματος της Μεταπολιτευσης.
-ΤΡΙΤΟΝ, ένα εθνικό σχέδιο ριζικων και συνεκτικων μεταρρυθμισεων στην οικονομία, το κράτος και το πολιτικό σύστημα, που θα εχτιζε ένα παραγωγικο και εξωστρεφες οικονομικό ιστό, ένα επιτελικο, ανταγωνιστικο και αποτελεσματικο κράτος και ένα σύγχρονο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, που θα μιλάει την γλώσσα της λογικής και του μέτρου, της αλήθειας και της ευθύνης.
-ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ, θα δώσει διέξοδο και προπτικη, θα πείσει και θα αναγκάσει να αλλάξουν στάση απέναντί μας εταίροι και δανειστές. Θα μπορέσει να επωφεληθεί από αυτά που προσφέρει, με τις αντιφάσεις της η ευρωζωνη, ιδίως αν και η ΕΕ, αποφασίσει να αλλάξει κατεύθυνση.
-ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, παρ 'ότι υπάρχουν και στα σημερινά κόμματα του συνταγματικου χώρου πολλοί που την υποστηρίζουν, δεν υπάρχει κανένα κόμμα, που να την πιστεύει και να μπορεί να μιλήσει και να πείσει ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας, να την υποστήριξει.
-ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ, ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ,ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ , ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΒΛΑΒΕΣ ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΕΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου