Για κραυγαλέες αντιφάσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς κ.κ. Παρασκευόπουλου και Παπαγγελόπουλου κάνει λόγο η πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν πως η σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τα θέματα της
Δικαιοσύνης., υπήρξε «ιδιαίτερα αποκαλυπτική».
Από τις ερωτήσεις που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους κ.κ. Παρασκευόπουλο και Παπαγγελόπουλο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, προέκυψαν τα εξής:
- Δεν μπόρεσε να αιτιολογηθεί η αποκαλυπτική αποστροφή του κ. Τσίπρα στην προχθεσινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής σύμφωνα με την οποία αυτό που ζητήθηκε από την εισαγγελέα εφετών κα Τσατάνη ήταν να μη θέσει μια δικογραφία στο αρχείο, επρόκειτο δηλαδή για κυβερνητική παρέμβαση επί της ουσίας εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης.
- Δεν μπόρεσε να αιτιολογηθεί η κραυγαλέα αντίφαση μεταξύ της απάντησης που έδωσε στη Βουλή στις 14.1.2016 ο κ. Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με την οποία η κα Τσατάνη «ορθώς και νομίμως» χειρίστηκε τις δικογραφίες λόγω συναφείας και όσων λέει μετά την μηνυτήρια αναφορά της εναντίον του.
- Αντιθέτως, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, τώρα ο κ. Παπαγγελόπουλος κατηγορεί τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελή που διεξήγαγε τη σχετική εξέταση μετά από καταγγελία του δημοσιογράφου κ. Κ. Βαξεβάνη, ότι κακώς επιλήφθηκε του θέματος και κακώς έκρινε νόμιμες τις ενέργειες της κας Τσατάνη. Η κυβέρνηση στοχοποιεί τώρα και τον αντιεισαγγελέα του ΑΠ που δεν κατέληξε σε αρεστό πόρισμα. Μόνο που το πόρισμα αυτό το είχε ο κ. Παπαγγελόπουλος αποδεχθεί στις 14.2.2016!
- Δεν μπόρεσε να εξηγηθεί από πού είναι ενήμερος ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης για το περιεχόμενο της πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε κατά της κας Τσατάνη η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κα Θάνου μετά - συμπτωματικώς - την υποβολή της αναφοράς κατά του κ. Παπαγγελόπουλου.
- Προσωπική και όχι υπηρεσιακή χαρακτήρισε την επιστολή της κας Θάνου στην κα Γεννηματά ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος παίρνοντας σαφείς αποστάσεις. Απέφυγε όμως να τοποθετηθεί ως προς την εντελώς παράδοξη παρατήρηση του κ. Παπαγγελόπουλου ότι η αντιπολίτευση αντιδρά στην επιστολή της κας Θάνου προς αρχηγό κόμματος ενώ δέχεται την απάντηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κας Κουτζαμάνη στην επίθεση Καμμένου κατά της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
- Ήταν προφανής η προτίμηση της κυβέρνησης σε κάποιους και η αντιπάθεια της κυβέρνησης προς κάποιους άλλους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και ιδίως η αντιδιαστολή που έκανε κατ´ επανάληψη ο κ. Παπαγγελόπουλος μεταξύ Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ήταν προφανές ότι για τη κυβέρνηση δεν υπάρχει ανεξάρτητο ανώτατο δικαστικό συμβούλιο αφού το κριτήριο είναι επί των ημερών ποιας κυβέρνησης έγινε ποια επιλογή προσωπικών ( πχ η κα Ράικου - λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος - τοποθετήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης! ).
- Δεν μπόρεσε να εξηγηθεί γιατί η κυβέρνηση επέλεξε νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου στις 28.6.15, ταυτόχρονα με τη προκήρυξη δημοψηφίσματος, δυο ημέρες πριν την αποχώρηση του απερχόμενου προέδρου ενώ καθυστέρησε τρεις μήνες να επιλέξει τους νέους προέδρους ΣτΕ και Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σε όλες τις χώρες του κόσμου η διαφθορά είναι υπαρκτή. Όσο πιο οργανωμένη είναι μια χώρα τόσο το ποσοστό της διαφθοράς μειώνεται. Το θέμα στην Ελλάδα δεν είναι ότι το ποσοστό της διαφθοράς είναι ίσως το μεγαλύτερο παγκοσμίως, το θέμα είναι ότι η διαφθορά είναι νόμιμη και κατοχυρωμένη και όποιος προσπαθήσει να την θίξει και να την περιορίσει.
ΑπάντησηΔιαγραφή