Στη Βουλή μεταφέρει το πεδίο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και ζητεί την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών του Κοινοβουλίου, προκειμένου να προσέλθουν οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης για να ενημερώσουν για το τι ακριβώς έγινε στο Eurogroup της
περασμένης Δευτέρας.
Στη σκιά της απόφασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και με δεδομένο τον εσωτερικό διχασμό στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το εσωκομματικό ζήτημα που έχει προκύψει με επίκεντρο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και γι’ αυτό ανεβάζει, όπως είχε προαναγγείλει το TOC, τους τόνους σε όλα τα επίπεδα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει την μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση, ζητεί όμως να κλείσει η συμφωνία, «γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση οδηγούμαστε σε χρεοκοπία» και διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν την ήδη πιεσμένη ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Σε αυτή τη φάση, όπως διαφάνηκε και από την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Βασίλη Κικίλια, στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίθεται και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που κατά την «γαλάζια» ηγετική ομάδα, φέρει –μαζί βεβαίως με την κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- την αποκλειστική ευθύνη για την τύχη της αξιολόγησης, το σύνολο των μέτρων και τις συνέπειές τους.
Την ίδια στιγμή στη σκιά των συζητήσεων στο εσωτερικό της Ν.Δ. για το εάν έπρεπε ή όχι να ζητεί εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Β. Κικίλιας σημείωσε ότι με τα σημερινά δεδομένα, είναι ξεκάθαρο, ότι εάν το αίτημα αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες πέρσι τον Μάρτιο είχε γίνει αποδεκτό, η χώρα θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είναι τώρα».
Η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. σημειώνει ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του προσπάθησαν ανεπιτυχώς με ψέματα και προπαγάνδα να κρύψουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και παραθέτει μια σειρά από υποσχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου, όπως π.χ. για το χρέος και τονίζεται πως η πραγματικότητα είναι: η αβεβαιότητα συνεχίζεται, αφού κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει η αξιολόγηση και η πραγματική οικονομία βουλιάζει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου