Σε αντιπαράθεση για τρεις εξελίχθηκε η συζήτηση στη βουλή που ανέδειξε καθαρά πως το τοπίο μέχρι τις εκλογές θα είναι απόλυτα συγκρουσιακό ανάμεσα όχι μόνο σε Τσίπρα και Μητσοτάκη όπως ήλπιζαν οι μέχρι πρότινος δύο μονομάχοι , αλλά μεταξύ
Τσίπρα , Μητσοτάκη και Γεννηματά.
Αυτό οφείλεται στη δυναμική που προκάλεσε στην κοινωνία η εκλογή της κας Γεννηματά ως επικεφαλής του νέου υπό σύσταση φορέα της κεντροαριστεράς την οποία δεν μπορούν εύκολα να αποφύγουν και να παρακάμψουν τα δύο κόμματα που αποτελούν την κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ) καθώς και η αξιωματική αντιπολίτευση.
Φάνηκε καθαρά ότι “ το παιχνίδι” θα είναι για τρείς όσο και αν δεν το θέλουν για ευνόητους πολιτικούς λόγους οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης. Λόγους τους οποίους θεωρούν ωφέλιμους για τους ίδιους επενδύοντας στην πόλωση , τον διπολισμό και τον διχασμό εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας..
Η παρουσία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη στη βουλή , έσπασε το μονοπώλιο πάνω στο οποίο επένδυαν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί της συμπολίτευσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΔΗΣΥ πλέον ως μια ενιαία πολιτική δύναμη της κεντροαριστεράς , έθεσε τα δικά της ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό του εταίρο κ. Π. Καμμένο στην υπόθεση της Σαουδική Αραβίας. Επιχείρησε να καταθέσει και συγκεκριμένα έγγραφα, αλλά ο πρόεδρος της βουλής Ν. Βούτσης το αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν έντονοι τόνοι στην αίθουσα της ολομέλειας στη βουλή. Τελικά τα έγγραφα που είχε η ΔΗΣΥ στη διάθεσή της δόθηκαν προς τους δημοσιογράφους λίγο αργότερα και με κοινή δήλωση όλων των βουλευτών των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων (ΔΗΣΥ- Ποτάμι) που εξηγούσαν το λόγο που το έκαναν .
Η συζήτηση στη βουλή , έδειξε επίσης πολύ καθαρά, πως επιλογή του κ. Τσίπρα μέχρι τις εκλογές θα είναι , η πόλωση και η σκληρή σύγκρουση, με απώτερο στόχο να κερδίσει την συσπείρωση των ψηφοφόρων του, που λόγω της “σφήνας" που δημιούργησε η κεντροαριστερά με την Φώφη Γεννηματά τους έχει απολέσει. Και αυτό φάνηκε από το ότι ο πρωθυπουργός προανήγγειλε συζήτηση στη βουλή για την φοροδιαφυγή, κάτι που αποδέχθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δεν φοβάται τίποτε.
Τα στοιχεία της πολιτικής σύγκρουσης θα αναδείξει ο κ. Τσίπρας στο σχεδιασμό του μέχρι τις εκλογές που μέχρι τότε περιλαμβάνει διάφορα στάδια. Το πρώτο ξεκινά πολύ γρήγορα, με τα κλιμάκια των δανειστών να διαπραγματεύονται για τεχνική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Στη συνέχεια, τέλος του χρόνου με αρχές του νέου να υπάρξει ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης με ορόσημο τον Αύγουστο του 2018 όπου ο κ. Τσίπρας ευελπιστεί για καθαρή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.
Αν επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης μέχρι τότε , ο κ. Τσίπρας θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Οκτώβριο του 2018 αφού πρώτα κάνει σταθμό στην ΔΕθ τον Σεπτέμβριο και ανακοινώσει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών προς όφελος των φορολογουμένων.
Ο σχεδιασμός αυτός είναι κοινό μυστικό στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς και στους περισσότερους από τους βουλευτές οι οποίοι προετοιμάζονται για να κερδίσουν τη μάχη, αν τα καταφέρουν ξανά, της βουλευτικής τους έδρας.
Στο μεσοδιάστημα μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 ο κ.. Τσίπρας θα επιχειρήσει με κάθε μέσο και τρόπο να πολώσει περισσότερο το πολιτικό κλίμα διατηρώντας στην πρώτη γραμμή τη σκανδαλολογία με την οποία θα κατηγορεί την ΝΔ ότι την αναδεικνύει για να κτυπήσει την κυβέρνηση.
Ότι έκανε δηλαδή ο ίδιος στην περίπτωση με την υπόθεση της Σαουδική Αραβίας που κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως μέσω του κ. Καμμένου θέλει να κτυπήσει την κυβέρνηση και τον ίδιο.
Οι αναταράξεις επομένως θα συνεχιστούν μέχρι τις εκλογές με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση συμπεριλαμβανομένου και την κεντροαριστερά να κονταροχτυπιούνται με τελικό κριτή βεβαίως τον ελληνικό λαό ! .
πηγη the caller.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου