Ισχυρούς κραδασμούς στο εσωτερικό της ΝΔ έχει προκαλέσει η υπόθεση της Novartis όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία. Κορυφαία στελέχη άφηναν διαρκώς υπόνοιες όταν ορισμένοι «προστατεύτηκαν» και πως η επιλογή δεν
ήταν τυχαία, φωτογραφίζοντας τον Κώστα Καραμανλή, λόγω της σχέσης του με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Ωστόσο ο πρώτος που έβαλε δημόσια στο «κάδρο» τον πρώην πρωθυπουργό ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος με τον διπλωματικό του στιλ, ανάγκασε τον Κώστα Καραμανλή, έστω και μέσω τον συνεργατών του, να πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο Έλληνας Επίτροπος στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες αναφέρθηκε εφτά συνολικά φορές ονομαστικά στον πρώην πρωθυπουργό, τονίζοντας με έμφαση ότι όλες οι αποφάσεις τόσο για τα εμβόλια όσο και τον μοριακό έλεγχο ελήφθησαν με την σύμφωνη γνώμη του Κώστα Καραμανλή. Η διπλωματική αυτή τακτική του Δημήτρη Αβραμόπουλου έφερε σε δύσκολη θέση τον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος έπρεπε να βγει να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της κυβέρνηση του, όπως και έπραξε.
Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβεβαίωνε τον μάρτυρα που υποστήριξε ότι όλα έγιναν εν αγνοία του τότε πρωθυπουργού και τότε θα εμφανιζόταν πως ο Κώστας Καραμανλής δεν έλεγχε τα στελέχη που μετείχαν στην κυβέρνηση.
Αιχμές από Σαμαρά – Αποστάσεις από Καραμανλή
Ο Κώστας Καραμανλής δεν έδειξε την ίδια θέρμη στα όσα αναφέρονται εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και δεν αντέδρασε στις αιχμές που άφησε εναντίον του ο Μεσσηνίος πολιτικός, δείχνοντας πως τον απασχολεί μόνο η περίοδος που ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός.
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος που έβαλε στο στόχαστρο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, υπενθυμίζοντας με νόημα την θέση που κατείχε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν από τους εξ απορρήτων συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή καθώς ήταν Διοικητής της ΕΥΠ έχοντας ως πολιτικό προϊστάμενο τον τότε υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο Αντώνης Σαμαράς που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην ΝΔ δήλωσε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και στην Παναγή Κυριακού ότι είναι αποφασισμένος αυτή την φορά να μην κάνει πίσω. Ωστόσο αυτή την φορά ο Κώστας Καραμανλής δεν θέλησε να πει το παραμικρό παίρνοντας σαφείς αποστάσεις και από τις δύο πλευρές. Μία στάση που προκάλεσε πολλά ερωτήματα και δυσφορία στην βάση του κόμματος, καθώς βλέπουν τον Κώστα Καραμανλή να μην στηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό, στο πρόσωπο του οποίου βάλετε ολόκληρη η κεντροδεξιά παράταξη.
Η κυβέρνηση αφήνει εκτός κάδρου τον Κώστα Καραμανλή
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός, άφησε εκτός υπουργικού συμβουλίου τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προτιμώντας τον Χαράλαμπο Αθανασίου με τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ήταν στα «μαχαίρια» από την περίοδο που και οι δύο ήταν στο δικαστικό σώμα.
Με την τακτική του αυτή ο Κώστας Καραμανλής έφερε και πάλι στην επιφάνεια τα σενάρια περί «συγκοινωνούντων δοχείων» με το Μαξίμου, τα οποία διακινούσαν στελέχη που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας. Το συγκεκριμένο σενάριο ενισχύει και το γεγονός ότι σε όποιο θέμα ζητά η κυβέρνηση να διερευνηθεί, αφήνει εκτός την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, προκαλώντας σε αρκετές περιπτώσεις τις έντονες αντιδράσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Καραμανλικοί θέτουν θέμα παραίτησης Άδωνι
Το άσχημο κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ των δύο πρώην πρωθυπουργών, ήρθε να το επιδεινώσει η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου που έθεσε ουσιαστικά θέμα παραίτησης του Αδωνι Γεωργιάδη από την θέση του αντιπροέδρου, λόγω των αποκαλύψεων στην υπόθεση Novartis ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη και η εξεταστική από το ΚΕΛΠΝΟ.
Για την καραμανλική πτέρυγα ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι «κόκκινο πανί» καθώς δεν ξεχνούν τους σκληρούς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυε εναντίον του Κώστα Καραμανλή,όταν ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ. Μάλιστα το Μαξίμου πριν από μερικές ημέρες έδωσε βίντεο στην δημοσιότητα στο οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης με βαριές εκφράσεις καταφέρονταν εναντίον του τότε πρωθυπουργού για την στάση του στο Βουκουρέστι.
Από την άλλη όμως ο αντιπρόεδρος του κόμματος είναι ένας από τους πιο στενούς υποστηρικτές του Αντώνη Σαμάρα και δείχνουν και οι δύο να έχουν κοινό μέτωπο απέναντι στον «καραμανλικό» Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στοχοποιόντας με αυτό τον τρόπο τον Κώστα Καραμανλή. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία που ζήτησε την απομάκρυνση Γεωργιάδη από την αντιπροεδρία του κόμματος λόγω της υπόθεσης ΚΕΛΠΝΟ ήταν η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία βρίσκεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ καθώς διεγράφη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
thetoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου