Τον κίνδυνο πολλές χιλιάδες αγροτεμάχια να μείνουν αδήλωτα εξαιτίας της υποχρεωτικής αναγραφής του ΑΤΑΚ του αγροτεμαχίου στην υποβολή της φετινής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή του προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρικής Αγροτικής Σύμπραξης
Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΑΣΘ), Χρήστος Τσιχήτας. Και καλεί τους αρμόδιους να μην εφαρμόσουν την απόφαση της αναγκαιότητας χρήσης του ΑΤΑΚ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων μέχρι την λήξη της τρέχουσας ΚΑΠ.
Στην επιστολή του ο κ. Τσιχήτας υπογραμμίζει πως στην Ελλάδα το Κτηματολόγιο δεν έχει ολοκληρωθεί, γεγονός που από μόνο του δυσκολεύει την διαδικασία «καθώς υπάρχουν περιπτώσεις κληρονομιάς με πολλούς αποδέκτες, υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που μένουν στο εξωτερικό και νοικιάζουν τα χωράφια τους, οι οποίοι μάλιστα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν πολλαπλασιαστεί, πολλά αγροτεμάχια εκτός από το ΟΣΔΕ έχουν πολυετή δέσμευση και σε αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα και πάρα πολλές άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις οι οποίες ανά περιοχή διαφέρουν, που αν τις συναθροίσουμε θα διαπιστώσουμε ότι πολλές χιλιάδες αγροτεμάχια θα μείνουν αδήλωτα με συνέπεια να χαθούν πάρα πολλά χρήματα και η γενικότερη ζημία που θα προκληθεί στην αγορά να είναι ανυπολόγιστη» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει για η Ελλάδα στην διαπραγματευτική της ισχύ για την νέα ΚΑΠ, εάν υπάρξει τεράστια μείωση σε δηλωθείσες εκτάσεις αλλά και σε απορρόφηση κονδυλίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου