Η χθεσινή ήταν μια καλή μέρα για την Χαριλάου Τρικούπη μετά από μια περίοδο αρνητικής δημοσιότητας λόγω των αναταράξεων που προηγήθηκαν της αποχώρησης του Ποταμιού από τοΚίνημα Αλλαγής. Η κατάθεση πρότασης νόμου για την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων το 2019 θεωρήθηκε κίνηση ματ από το επιτελείο της Φ. Γεννηματά και η αυτοπεποίθησή τους μεγάλωσε από τη στιγμή που η ΝΔ κατέθεσε τη δική της ανάλογη πρόταση. "Μας αντέγραψαν για να μη στηρίξουν τη δική μας και φανεί ότι σύρονται αλλά ήρθαν δεύτεροι και αυτό δεν κρύβεται" σχολίαζαν δηκτικά στελέχη κοντά στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ που θεωρούν ότι με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία έφεραν την κυβέρνηση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Η ομιλία της Φ. Γεννηματά στη Βουλή σηματοδότησε, όπως λένε συνεργάτες της, διμέτωπη επίθεση και εναντίον της κυβέρνησης και εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ακριβώς έτσι θα κινηθεί το επόμενο διάστημα σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ δεν συνιστά βήμα του νέου πολιτικού φορέα προς την κατεύθυνση που δείχνει ο Κυρ. Μητσοτάκης και δεν αποτελεί ένδειξη αποδυνάμωσης. Ως προς αυτό επικαλούνται την δημοσκόπηση της MRB που δείχνει το ΚΙΝΑΛ καθαρά στην τρίτη θέση και θεωρούν ότι η εσωκομματική αναστάτωση του τελευταίου διαστήματος δεν πρόκειται να έχει πολιτικό κόστος. Στην περίπτωση Ραγκούση δεν αναφέρονται καν, αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι τον έθεσαν εκτός ΚΙΝΑΛ ως ασήμαντη λεπτομέρεια και δεν μπαίνουν στον κόπο ούτε να τη συζητήσουν.
Στην ψηφοφορία για τον Κλεισθένη (το ν/σ για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση) το Κίνημα Αλλαγής θα κρατήσει αρνητική στάση, δηλαδή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα καταψηφίσουν. Ομως θα στηρίξουν την κατάμηση της Β Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής εφόσον η ψηφοφορία γίνει χωριστά. Την ίδια στάση θα κρατήσει, όπως όλα δείχνουν, και το Ποτάμι. Οι βουλευτές του θα πουν όχι στον Κλεισθένη και θα υποστηρίξουν πρόταση αυτοδιοικητικών παραγόντων για αναλογικό μπόνους στο νικητή, ενώ θα υπερψηφίσουν την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.
Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να πέσουν οι τόνοι στις αντεγκλήσεις μεταξύ στελεχών και να αποκλιμακωθεί η ένταση. "Αντίπαλός μας δεν είναι το Ποτάμι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ" είπε χαρακτηριστικά στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης.
Αγγελική Σπανού
247News
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου