Τον οδικό χάρτη για το επόμενο διάστημα οριστικοποιεί η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής,
“ανακουφισμένη” από το πέρας του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα εντείνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ιδίως στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, αλλά και επαναφοράς του κομματικού κράτους.
Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Μαρτίου. Το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα εκλεγούν νέες ηγεσίας στις δημοτικές οργανώσεις και τις νομαρχιακές επιτροπές του ΚΙΝΑΛ, ταυτόχρονα δε με τη Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιηθεί και Συνδιάσκεψη της Νεολαίας, με στόχο μετά το Πάσχα να διοργανωθεί το ιδρυτικό Συνέδριο της Νεολαίας ΚΙΝΑΛ- θέμα που “τρέχει” ο Γραμματέας του κόμματος Μανόλης Χριστοδουλάκης.
Η Συνδιάσκεψη, πάντως, δύσκολα θα προσφερθεί για ανούσιες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, καθώς θα είναι αποκλειστικά επικεντρωμένη στις έξι θεματικές ενότητες που έχουν αποφασιστεί από την ΚΠΕ και για τις οποίες θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες περιφερειακές συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι η θητεία της Φώφης Γεννηματά λήγει τον Νοέμβριο του 2021 και, συνεπώς, το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί εκλογή Προέδρου από τη βάση του κόμματος. Εκλογή στην οποία υποψήφια θα είναι η Φώφη Γεννηματά (“θα είμαι εκεί και θα σας περιμένω” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε), αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ άγνωστο είναι εάν θα υπάρξει και τρίτη υποψηφιότητα. Οι δε διαδικασίες για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής θα εξελιχθούν το τετράμηνο πριν τον Μάρτιο του 2022, οπότε και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο.
Την ίδια στιγμή με τη διαμόρφωση του οδικού χάρτη, πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη εντείνει την αντιπολιτευτική της τακτική.
Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τη χθεσινή προσωπική δήλωση της Φώφης Γεννηματά με στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των διοικητών των νοσοκομείων (το ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει πρόταση επί του θέματος στη Βουλή) ιδιαίτερα οξείς τόνους χρησιμοποιεί και ο Τομέας Επικοινωνίας, που στο “Ρυθμό Επικαιρότητας” αναφέρει τα εξής:
«Οι αποκαλύψεις του «παραιτηθέντος» από τη θέση του Διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει προεκλογικά τη θέση από τον κ. Μητσοτάκη και εκείνος συμφώνησε, προκειμένου να επιστρέψει στη ΝΔ από τους ΑΝΕΛ, αποδεικνύουν και τη λογική, αλλά και την πρακτική του Κ. Μητσοτάκη. Στυγνές συναλλαγές με λάφυρο το Κράτος, παντελής απουσία συνοχής ανάμεσα στο τι έλεγαν και στο τι κάνουν, παλαιοκομματισμός. Αυτές οι συνεννοήσεις ήταν η περιβόητη «ετοιμότητα» της ΝΔ να κυβερνήσει; Έτοιμοι ήταν. Έντιμοι;Ο κυνισμός εξάλλου του κ. Βορίδη, που αναρωτήθηκε αν δηλαδή έπρεπε να βάλουν «ξένους» στις διοικήσεις, ωσάν να είναι ξένος όποιος είναι εκτός των κομματικών συνόρων, ανεξαρτήτως ικανοτήτων, ήθους και βιογραφικού, έρχεται να μας αποδείξει ότι όλα αυτά δεν γίνονται κατά λάθος ή από αδεξιότητα. Έρχονται από τη βαθιά Δεξιά αντίληψη, που υπηρετεί η νέα Κυβέρνηση.
Ο φαύλος κύκλος των πελατειακών σχέσεων πρέπει να κλείσει σε μια κοινωνία που έχει αλλάξει, σε μια χώρα που έχει πληρώσει ακριβά αυτές τις λογικές. Το Κίνημα Αλλαγής καταθέτει άμεσα πρόταση νόμου με τη θέση μας για αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα και ανοιχτές προκηρύξεις και για τους διοικητές των νοσοκομείων».
Σκληρή, όμως, είναι και η κριτική που ασκείται από τη Χαριλάου Τρικούπη για το φορολογικό νομοσχέδιο, με τον Τομέα Επικοινωνίας να τονίζει τα εξής:
«Το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η ΝΔ στερείται αναπτυξιακής έμπνευσης, είναι μια ημιτελής διευθέτηση, που δεν απαντάει στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της χώρας.
Κυρίως, ζητά από τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα να στηρίξουν και πάλι την επίτευξη των υπερβολικών πλεονασμάτων των 7 δις. Όπως προκύπτει, οι φόροι επί αγαθών και υπηρεσιών θα είναι αυξημένοι κατά 979 εκατομμύρια και ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 264 εκ.
Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και οι μηδαμινές ελαφρύνσεις στα φυσικά πρόσωπα για τα μεσαία εισοδήματα, γίνονται μικρότερες μετά από ετήσιο εισόδημα 12.000 και μηδενίζονται στα 20.000.
Οι δε ελαφρύνσεις των νομικών προσώπων δεν έχουν καμία σύνδεση με επενδύσεις και θέσεις εργασίας.
Ένα νομοθέτημα που δεν αντιμετωπίζει μεταρρυθμιστικά τις σύγχρονες ανάγκες και δίκαια αυτούς που κυρίως σήκωσαν το βάρος της δεκαετούς κρίσης. Και τέλος, δεν οδηγεί σε περισσότερες θέσεις εργασίας ή σε περισσότερη ανάπτυξη».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου