Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Βούλα Κεχαγιά : Στην κυβέρνηση αρέσει να προκαλεί τους πολίτες και να το δείχνει κιόλας

Το τραγικό είναι πως για πολλούς όλα αυτά θεωρούνται φυσιολογικά...
Το πρόβλημα με αυτήν την κυβέρνηση δεν είναι μόνο ότι ολοένα και πιο συχνά προκαλεί τους πολίτες. Είναι ότι θέλει και να το δείχνει πως τους προκαλεί. Η ανέμελη πρωθυπουργική βόλτα στην Πάρνηθα την ώρα που οι υπόλοιποι όφειλαν να κάθονται σπίτι ή να αθλούνται σε ακτίνα χιλιομέτρου (ούτε βραχιολάκι να φορούσαν) το καταδεικνύει.

Οι «εξηγήσεις» δόθηκαν με καθυστέρηση όμως εμπεριείχαν και την φράση «με ενόχλησε που υπήρξε τέτοια αντίδραση». Η περίεργη αυτή προσέγγιση των πραγμάτων φαίνεται πως είναι διάχυτη στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ή ό,τι τέλος πάντων συγκροτεί αυτό που ορίστηκε ως επιτελικό κράτος. Κυβερνητικά στελέχη παρέκαμψαν ατάραχα την σειρά προτεραιότητας για τον εμβολιασμό και συγχρόνως φρόντισαν να δείξουν ότι το κάνουν. Σ

το «Σωτηρία» οι γιατροί κατήγγειλαν πως οι επιτελείς διαγκωνίστηκαν για να εμβολιαστούν μετατρέποντας τους υγειονομικούς που υποτίθεται πως είχαν προτεραιότητα σε φιγούρες που απλώς έκαναν την ένεση και βρέθηκαν αναγκαστικά στις φωτογραφίες που ανέβασαν τα «σύμβολα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το τραγικό είναι πως για πολλούς όλα αυτά θεωρούνται φυσιολογικά. Και το χειρότερα; Δεν πέρασε από κανενός το μυαλό πως μέσα σ' αυτήν την αυθαίρετη επετηρίδα θα μπορούσε να ενταχθεί-έστω και για τα μάτια του κόσμου- ένας απλός πολίτης που ανήκει σε ευπαθή ομάδα.


Πώς αλλιώς θα αισθανθεί η κοινωνία ότι υπάρχει ελπίδα και ότι κάποια στιγμή έστω και με καθυστέρηση θα μπορέσει να επιστρέψει στις σταθερές της; Διότι η καθημερινότητα είναι μία σταθερή για όλους. Η ελπίδα γεννάται όταν ο πολίτης διαπιστώσει πως εμβολιάστηκε ο μακρινός συγγενής, ο συνάδελφος, ο γείτονας, κάποιος γνωστός. Όχι όταν εμβολιάζεται το επιτελικό κράτος και συγγενείς του επιδεικτικά.

Μέσα σ' αυτό το προκλητικό περιβάλλον ελάχιστη σημασία έχει να αναφερθεί κανείς στο ύφος και το τυφλό μίσος όσων έκαναν πως θίχτηκαν από τα σχόλια για την ταλαιπωρημένη φανέλα του κυρίου καθηγητή (και όχι την φανέλα ως εσώρουχο). 

Πατώντας πάνω σ' αυτήν με ουρλιαχτά και άναρθρες κραυγές άνοιξαν τον δρόμο σε εκείνους που βρήκαν την ευκαιρία να θέσουν το μπράτσο τους στην διάθεση της επιστήμης και της υποτιθέμενης λάμψης των social media.


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου