"Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, με το δικό μας αφήγημα" τόνισε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι η πρόταση του κόμματός της μπορεί να φέρει τη «νέα αλλαγή» για τη χώρα στον «αντίποδα» των ασκούμενων πολιτικών.
Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ μπορεί να κάνει πράξη τη «νέα αλλαγή», που «έχει ανάγκη ο τόπος», υπογράμμισε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ για το «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο», σε ανοιχτή συγκέντρωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
«Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, με το δικό μας αφήγημα" είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι η πρόταση του κόμματός της, που λαμβάνει υπόψη την αξιοποίηση και των ευρωπαϊκών πόρων, συνολικά εβδομήντα δισεκατομμυρίων ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, αλλά και της νέας ΚΑΠ, μπορεί να φέρει τη «νέα αλλαγή» για τη χώρα στον «αντίποδα» των ασκούμενων πολιτικών.
Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, λέγοντας ότι σε αυτό το διάστημα «ο κ. Μητσοτάκης χτίζει μια Ελλάδα για λίγους, αδιαφορεί για τους πολλούς, για τους εργαζόμενους, για τους μικρομεσαίους, για τους μη προνομιούχους, που αυξάνονται και για τους νέους ανθρώπους». Ανέφερε ότι η «ανάπτυξη αφορά μόνο τους μεγάλους», ότι «καθιερώθηκε η φτηνή εργασία», ότι «ο αυταρχισμός κυριαρχεί στα πανεπιστήμια», όπως και η «ανασφάλεια» στις γειτονιές, ότι «η βαριά εγκληματικότητα είναι σε έξαρση», ότι «η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια κυριαρχούν», ότι η εξωτερική πολιτική χαρακτηρίζεται από παθητικότητα και «η πράσινη ανάπτυξη δεν φτάνει σε κάθε σπίτι».
«Οι ανισότητες διευρύνονται και οι αδικίες παγιώνονται. Στο διάστημα αυτό, το μεταρρυθμιστικό προσωπείο έπεσε και ο δήθεν νεωτεριστικός εκσυγχρονιστικός λόγος» είπε κ.Γεννηματά και έκανε λόγο για «απορρυθμιστική μανία και στροφή στο παρελθόν», αλλά και διάθεση να αποξηλωθούν «νόμοι του ΠΑΣΟΚ, που δεν τόλμησε κανείς να αγγίξει και που άντεξαν ακόμη και στα μνημόνια» και πρόσθεσε:
«Το γαλάζιο πελατειακό κράτος αντικαθιστά το ροζ του ΣΥΡΙΖΑ».
"Εμείς μιλάμε για τις ανισότητες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Εμείς μιλάμε για το στόχο της πλήρους απασχόλησης» συνέχισε η κ. Γεννηματά και παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε:
«Δίνουμε έμφαση στη μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία, αλλά με παραγωγή στον τόπο μας και εξαγωγές και αυτή είναι η διαφορά μας με την κυβέρνηση. Προτεραιότητα μας, οι επενδύσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγή. Το μότο μας είναι «Παράγουμε και εξάγουμε».I
Η κ. Γεννηματά συμπλήρωσε ότι οι επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής «οδηγούν σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού» και σημείωσε:
«Με το αφήγημά μας για την νέα αλλαγή διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Θα το πετύχουμε, μαζί με όσους ελπίζουν, ονειρεύονται και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια, την εθνική υπερηφάνεια, την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη».
Σε ότι αφορά το ρυθμό του εμβολιασμού κατά το κορονοϊού, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «δεν προχωρεί ικανοποιητικά» και ότι «επιβάλλεται να επιταχυνθεί άμεσα». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι άφησε στην τύχη του το ΕΣΥ, τις υποδομές και τους ανθρώπους του και ότι δεν έχει καμία πρόθεση για την ενίσχυση του και τόνισε: «Αντί να διχάζει και να απειλεί, οφείλει να πρωτοστατήσει στην συνεννόηση και τη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της πανδημίας, για να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών... Το Κίνημα Αλλαγής ξεκινά καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών, με όλα τα στελέχη του, σε όλη τη χώρα και στα social media».
Ιδιαίτερα εκτεταμένη ήταν η αναφορά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη και στο ρόλο της για την ανάπτυξη της χώρας.
«Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη, που χρειάζεται ένα «αναπτυξιακό άλμα», στην υποβαθμισμένη δυτική πλευρά της και μια «πράσινη ανάπλαση» στο επιβαρυμένο κέντρο της πόλης» είπε η κ. Γεννηματά.Ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη, 8 Ιουλίου 2021 EUROKINISSI
Σημείωσε, ότι προϋπόθεση είναι να ψηφιστεί επικαιροποιημένο ρυθμιστικό και να επανασυσταθεί ο ΟΡΣ, αλλά και να αναβαθμιστεί αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά η δυτική πλευρά της πόλης.
Για τη ΔΕΘ, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός για αναβάθμισή της στο ίδιο σημείο, αν και σημείωσε ότι το θέμα είχε όντως συζητηθεί και παλαιότερα, όμως τώρα, όπως είπε, με τους ευρωπαϊκούς πόρους, ανοίγεται «μια εντελώς διαφορετική προοπτική». Πρότεινε, «ο ψηφιακός εγκέφαλος» της έκθεσης να παραμείνει στο κέντρο της πόλης, μαζί με το πολιτικό και οικονομικό φόρουμ, ενώ το «σώμα» του εκθεσιακού κέντρου να μεταφερθεί στα δυτικά, σε νέες εγκαταστάσεις, αφήνοντας το σημερινό χώρο για μια ήπια αξιοποίηση, με χώρους πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής.
Για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου και τα σχέδια για τη μαρίνα της Αρετσούς, είπε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει άμεσα να τροποποιήσει τον σχεδιασμό, με βάση τις προτάσεις του δήμου Καλαμαριάς και να συσταθεί άμεσα φορέας συντονισμού και υλοποίησης για ολοκληρωμένη ανάπλαση του ενιαίου παραλιακού μετώπου, με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και ενός «επιστημονικού γνωμοδοτικού συμβουλίου».
Για το μετρό, μίλησε για καθυστερήσεις και διαχρονικές «παλινωδίες» «πότε με τα εγκαίνια εικονικής πραγματικότητας και με τους μουσαμάδες του ΣΥΡΙΖΑ» και «πότε με τις αδικαιολόγητες συγκρούσεις που προκαλεί η ΝΔ» και ειδικότερα για το σταθμό Βενιζέλου . Προέβλεψε ότι η αντιπαράθεση «δε θα σταματήσει, ούτε με την οριακής πλειοψηφίας απόφαση του ΣτΕ». Πρότεινε, τη «συγκρότηση διεπιστημονικής επιτροπής, με κύρος, που θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και θα προτείνει την βέλτιστη λύση».
«Το έργο πρέπει να επιταχυνθεί, και επιτέλους να ολοκληρωθεί», αλλά και να επεκταθεί προς τα δυτικά, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Επίσης , επεσήμανε την ανάγκη για καλύτερη αστική συγκοινωνία και αστικές αναπλάσεις.
Για το παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν τάχιστα τα πρόδρομα έργα και να ενταχθεί στο ΕΣΥ με την ολοκλήρωσή του.
Τέλος, η κ. Γεννηματά πρότεινε τη δημιουργία εκατόν πενήντα νέων κλινών ΜΕΘ στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κ. Μακεδονίας, την εκπόνηση ειδικού σχεδίου «εμπλοκής» των μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων της πόλης σε ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας, τη λειτουργία του περιφερειακού εργαστήριου Δημόσιας Υγείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, την ίδρυση τεσσάρων μονάδων χρόνιων παθήσεων εντός νοσοκομείων (με την πρώτη μονάδα πιλοτικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου), την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κυρίως ιατρών-νοσηλευτών και τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων που έδωσαν τη μάχη κατά του covid και τη δημιουργία ενός «θεματικού πάρκου υγείας» στο τέως στρατόπεδο Καρατάσου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου