Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης στην International Green Week και στην 6η Διεθνή Συνάντηση Κορυφής Υπουργών Γεωργίας, στο Βερολίνο

Μετά από πρόσκληση του Ομοσπονδιακού Υπουργού Διατροφής, Γεωργίας και Προστασίας Καταναλωτή, Dr. Hans Peter Friedrich, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων (International Green Week 2014) σήμερα, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στο Βερολίνο, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Μελά.


Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, παρουσία του Υπουργού, κ. Τσαυτάρη. Η ελληνική συμμετοχή στην International Green Week 2014, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού) και την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, ενώ σημειώνεται ότι, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων αποτελεί μία σημαντική εκθεσιακή πλατφόρμα γεωργικών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι, δίνεται μεγάλη σημασία στη  Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα, καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιχειρεί με στοχευμένες δράσεις να αναδείξει τα ελληνικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα στις αγορές των χωρών της Ε.Ε και σε τρίτες χώρες, ενώ στη γερμανική αγορά έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των εξαγωγών ελαιολάδου, κρασιών, οπωροκηπευτικών κ.α.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα έχει σειρά συναντήσεων με ομολόγους του Υπουργούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκειά της. Ειδικότερα, ο κ. Τσαυτάρης θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Διατροφής, Γεωργίας και Προστασίας Καταναλωτή, Dr. Hans-Peter Friedrich, με τον Υπουργό Διατροφής, Γεωργίας και Δασών της Βαυαρίας, κ. Helmut Brunner, με τον Υπουργό Γεωργίας, Τροφίμων και Δασών της Γαλλίας, κ. Stéphane Le Foll, τον Υπουργό Γεωργίας και Τροφίμων της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, κ.Vasile Bumacov, με τον Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Μαυροβουνίου Dr. Petar Ivanovic, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Διατροφής και Αγροτικών Θεμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, Rt Hon Owen Paterson.

Παράλληλα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (GFFA) με θέμα «Ενδυναμώνοντας τη Γεωργία: Ενθαρρύνοντας την Ευελιξία- Εξασφαλίζοντας τα Τρόφιμα και τη Διατροφή» στο οποίο αναμένεται να παραστούν 1.400 εκπρόσωποι, από όλο τον κόσμο, από τον αγροδιατροφικό τομέα, τον κλάδο βιομηχανιών, εταιρειών, διεθνείς οργανισμούς, επιστήμονες κ.ά. Στο επίκεντρο θα τεθεί η επάρκεια των τροφίμων, όπως και η παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.


Η επίσκεψη του Υπουργού στο Βερολίνο θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή του στην 6η Συνάντηση Κορυφής Υπουργών Γεωργίας, που πραγματοποιείται το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της ετήσιας καθιερωμένης έκθεσης «International Green Week». Οι συμμετέχοντες Υπουργοί αναμένεται να καταλήξουν σε κοινό σχέδιο συμπερασμάτων, το οποίο στη συνέχεια θα προωθηθεί σε διεθνή  Φόρα, με απώτερο στόχο να συμβάλλει στην ασφάλεια των τροφίμων με βιώσιμο τρόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου