Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ολάντ, Τζεντιλόνι και Σουλτς έρχονται στην Αθήνα για τον Τσίπρα

Τρεις ευρωπαϊκές προσωπικότητες με σοσιαλιστικό πρόσημο, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν, Πάολο Τζεντιλόνι και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νυν πρόεδρος του Ινστιτούτου «Friedrich Ebert» των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, θα δώσουν, σύμφωνα με τα Νέα, το «παρών» στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ στις 17 και 18 Ιουνίου.

Αμφότεροι διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για να έρθουν στην Αθήνα και να στείλουν με το δικό τους τρόπο και μήνυμα συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.


Οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και με τους Φρανσουά Ολάντ, Πάολο Τζεντιλόνι και Μάρτιν Σουλτς έχουν τις ρίζες τους στην περίοδο της κρίσης. Η αποδοχή της πρότασης να μιλήσουν στη Διάσκεψη οπωσδήποτε δεν είναι άσχετη με τον θετικό τρόπο που βλέπουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, με πρωταγωνιστές τους οικοδεσπότες Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, κυρίως για την προοπτική που δημιούργησε για την ευρωπαϊκή διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου