Μετά την ψήφιση του νέου εκλογικου νόμου, είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, θα έχουμε δύο εθνικές εκλογές.
Όλοι επικαλούνται, την πίστη τους στην ενότητα, την αναγκαιότητα συνεναισης, μέσα από την δική τους αλήθεια, όμως την αλήθεια της χώρας και την πραγματικότητα, δυστυχώς, την αγνοούν.
Λιγες αληθειες και πολλά ψέμματα, με δικη προθέσεων από την
ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ και την ΝΔ.
Ο Λεβέντης κουτσομπολευε, ως συνήθως, τους αρχηγούς των κομμάτων .
Ο Καμένος, υμνουσε Αμερικανούς και Ευρωπαίους, αυτούς που χθες κατηγγειλε ως τοκογλύφους και καταστροφεις της Ελλάδας.
Ο Κουτσουμπας, επαινουσε ως συνήθως το ΚΚΕ, γιατί ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, μόνο που οι λύσεις του κομματος του, είναι πιο μεγάλο πρόβλημα.
Ο Θοδωρακης αποκαλυπτε, ότι με την απλή αναλογική θα χρειαζόταν, με βάση τα αποτελέσματα του Σεπτέμβρη του 2015 πεντε κόμματα, για να γίνει κυβέρνηση.
Λάθος, αρκουσαν τρία κόμματα του δημοκρατικου χώρου, εκτός της ΝΔ.
Με την δική του πρόταση για τον εκλογικό νόμο, θα χρειαζόταν επίσης, σίγουρα τρία.
Η Γεννηματά, απαντώντας στον ερωτημα του Τσιπρα, γιατί αλλάξατε την περσινή σας θέση, που είναι αυτή που προτείνουμε εμείς τώρα,
απάντησε:
απάντησε:
"Εμείς πάμε μπροστά, εσείς γιατί δεν το ψηφίσατε πέρσι".
Ο Μητσοτάκης είπε, ότι η παράταξή του είναι σταθερή και ποτέ δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο.
Αλήθεια το 1989, γιατί η ΝΔ ψήφισε την απλή αναλογική, μάλιστα και με κατάργηση του ορίου του 3%.
Ηταν, ορος του Συνασπισμου, για να σχηματισουν την κυβερνηση Τζανετακη, να στείλουν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο και να διαλυσουν το ΠΑΣΟΚ.
Αλήθεια το 2008, όταν και ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης ψήφισε το μπόνους των πενήντα εδρών, δεν ήταν αλλαγή του εκλογικού νόμου;
Ήθελαν με 36% και μια ψήφο περισσότερη από το δεύτερο κόμμα, να έχουν αυτόδυναμη κυβέρνηση.
Όσο για τους Ομογενείς, είχαν την ευκαιρία, όπως και το ΠΑΣΟΚ, πολλές φορές να το κάνουν και δεν το έκαναν, γιατί;
Ο Τσιπρας, μίλησε για ιστορική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, η ψήφιση της απλής αναλογικής
Θα ίσχυε αυτό, αν ψήφιζε την απλή αναλογική πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 .
Αποκαλυψε την κομματική σκοπιμοτητα της αλλαγής του εκλογικου νόμου τώρα, όταν απαντώντας στην προταση του Μητσοτάκη, να ψηφίσει στην διαδικασία αλλαγής και άρθρα που δεν συμφωνεί, για να ψηφιστουν με 180 ψήφους από την σημερινή βουλή, για να μπορεί η επόμενη βουλή να τα αλλάξει με 151 ψήφους είπε:
"Ψηφίστε την κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών εσείς τώρα, να εφαρμοστεί ο νέος εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές, για να ψηφίσω αυτό που προτείνεις".
Αλήθεια, τι άλλο έπρεπε να πει, για να καταλάβουν και οι πιο αφελείς, ότι είναι βέβαιος για την εκλογική του ήττα, στις επόμενες εκλογές, οποτε και να γίνουν.
Τι άλλο έπρεπε να πει, για να διαψεύσει τον εαυτό του και τους λόγους αρχής που επικαλέστηκε στην ομιλία του, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τώρα.
Τα κόμματα του ΚΈΝΤΡΟΥ και της ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, πρέπει να αντιληφθούν, ότι κινδυνεύουν, με εξαφάνιση και αυτό είναι πρωτίστως κακό, για την χώρα.
Η ανυποκριτη δυναμική συνεργασία τους, με ένα συνεκτικό, εμπροσθοβαρες πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο κράτος, την οικονομία και το πολιτικό σύστημα, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο.
Μου έκανε εντύπωση, ότι Γεννηματά και Θεοδωράκης, δεν έκαναν καμία αναφορά στις σημερινές τους ομιλίες, παρ'οτι το πρωί η επιτροπή που όρισαν παρουσίασαν το κοινό προγραμματικο κείμενο, των δύο κομμάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου