Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Σωκράτης Κόκκαλης μετά την εξαγορά: Το 2024 στο Χρηματιστήριο η Ευρώπη Ασφαλιστική


Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας για την εξαγορά της «Ευρώπης Ασφαλιστική» παρουσίασε ο Σωκράτης Κόκκαλης και τα στελέχη της Intracom, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ομίλου.

«Με την εξαγορά της Ευρώπης Ασφαλιστική θα έχουμε σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων και θα ενισχύσουμε την παρουσία μιας ελληνικής ασφαλιστικής στην αγορά, διότι υπάρχει ένα κύμα εξαγορών των ελληνικών εταιρειών από ξένες εταιρείες», δήλωσε και πρόσθεσε:


«Η κυβέρνηση και η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από την ενίσχυση παρουσίας ελληνικών εταιρειών στον ασφαλιστικό κλάδο, διότι είναι ένας κλάδος που έχει υστέρηση σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Οι Έλληνες δεν έχουν ακόμα ασφαλιστική συνείδηση όπως αυτή που έχουν οι χώρες με τις οποίες συνδεόμαστε».

«Υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται από τα στελέχη των δύο εταιρειών, με στόχο η εταιρεία μέσα στο 2024 να εισαχθεί στο ελληνικό Χρηματιστήριο, με μεγαλύτερο μέτοχο της Intracom», ανέφερε. Σημειώνεται πως πρόεδρος θα οριστεί ο Σωκράτης Κόκκαλης και διευθύνων σύμβουλος ο Νικόλαος Μακρόπουλος.
Το deal για τη εξαγορά

Η συμφωνία για την «Ευρώπη Ασφαλιστική» που ανακοινώθηκε από την Intracom Holdings, μέτοχο της Intracom Properties και μέτοχο στην Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ - Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, προβλέπει άμεσα την εξαγορά κατά ποσοστό 27,60% και έμμεσα, κατά ποσοστό 60,12%, μέσω της Intracom Properties.


Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η υπογραφή στις 29/05/2024 δεσμευτικού μνημονίου συμφωνίας - πλαισίου μεταξύ της Intracom Holdings, της θυγατρικής της Intracom Properties και του Νικολάου Μακρόπουλου, μοναδικού μετόχου της ανώνυμης Ευρώπη Ασφαλιστική.

Οι βασικοί όροι μιας σειράς επιμέρους συναλλαγών θα αφορούν:


1. την τμηματική απόκτηση (αρχικά ποσοστού 65% και μετέπειτα του υπολοίπου 35%) από την Intracom Properties του συνόλου των μετοχών της ως άνω ασφαλιστικής εταιρείας από τον Νικόλαο Μακρόπουλου, έναντι συνολικού τιμήματος ποσού 46.550.000 ευρώ (εκ του οποίου ποσό 30.000.000 ευρώ θα αφορά την αγορά ποσοστού 65% και ποσό 16.550.000 ευρώ την αγορά του υπολοίπου 35%).

Η ολοκλήρωση των ως άνω μεταβιβάσεων τελεί υπό την πλήρωση αιρέσεων, περιλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, της σχετικής έγκρισης της Τράπεζας της Ελλάδος

2. την είσοδο νέων επενδυτών στην «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» με απόκτηση του ποσοστού (27,60 %) που κατέχει η Intracom Holdings στην ως άνω εταιρεία, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, και περαιτέρω συμμετοχή αυτών στην Intracom Properties μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου


3. τη δρομολόγηση των ενεργειών που απαιτούνται για την υλοποίηση:

α) της, ήδη ανακοινωθείσας στο επενδυτικό κοινό, πρόθεσης συγχώνευσης, με απορρόφηση της Intracom Properties από την εισηγμένη K.Λ.Μ. Α.Ε., η οποία θα μετονομασθεί σε «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS Α.Ε.», σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4601/2019, την εταιρική, χρηματιστηριακή και φορολογική νομοθεσία, όπου η Απορροφώσα «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS Α.Ε.» θα παραμείνει εταιρεία εισηγμένη στο Χ.Α., και β) περαιτέρω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της νέας, προερχόμενης από τη συγχώνευση, «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS Α.Ε.», με καταβολή μετρητών στην οποία ο Πωλητής θα συμμετέχει προς απόκτηση ποσοστού τουλάχιστον 10,3% επί του τελικού μετοχικού κεφαλαίου της «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS Α.Ε.», και

4. την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ», από τη μοναδική μέτοχό της, «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS Α.Ε.».

Προς υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης της «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ», στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ο κ. Σ. Κόκκαλης θα αναλάβει καθήκοντα Προέδρου Δ.Σ. με Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Ν. Μακρόπουλο με διατήρηση των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων του. Πρόθεση δε της Εταιρείας είναι ο κ. Ν. Μακρόπουλος να προταθεί για την ανάληψη και της θέσης του μη εκτελεστικού Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS Α.Ε.».


Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών, η INTRACOM HOLDINGS θα παραμείνει ο πλειοψηφών μέτοχος της εισηγμένης «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS Α.Ε.». Οι ως άνω συναλλαγές εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός 6 μηνών από την έγκριση τηςΤράπεζας της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου