Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Η μάχη του σταυρού - Τι δείχνουν τα γκάλοπ για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωκάλπες, τα επιτελεία των κομμάτων και οι υποψήφιοι για μία θέση στην Ευρωβουλή αρχίζουν σταδιακά και αποκτούν μία σχετικά σταθερή εικόνα για τη δυναμική ενός εκάστου εκ των ενδιαφερομένων, κυρίως για όσους ξεχωρίζουν στην «κούρσα».

Όλα αυτά, υπό την αίρεση εκπλήξεων, οι οποίες μπορεί να προκύψουν από την κατανομή της αποχής και τη στάση που θα επιλέξουν οι λεγόμενοι ψηφοφόροι της τελευταίας στιγμής όσο όμως και από τα ποσοστά που θα πάρουν τα μικρότερα κόμματα που διεκδικούν την εκπροσώπησή τους στην Ευρωβουλή. Το τελευταίο απασχολεί έντονα τα επιτελεία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πρωτίστως το κυβερνών κόμμα, το οποίο ευελπιστεί να περάσουν κάτω από τον πήχη όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μικρά κόμματα.


Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εβδομαδιαία βάση σε εξέλιξη για λογαριασμό της ΝΔ, για μία θέση στην πρώτη πεντάδα παλεύουν με αξιώσεις ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος εμφανίζεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις να διατηρεί την πρωτιά έναντι των συνυποψηφίων του, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Πύρρος Δήμας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Φρέντι Μπελέρης, αν και από την πέμπτη θέση μέχρι τη δέκατη, βρίσκεται σε εξέλιξη μια πραγματική «μάχη», μεταξύ των Ελεονόρα Μελέτη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Βούλας Πατουλίδου, Δημήτρη Τσιόδρα και Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκοπική δύναμη των τριών πρώτων κομμάτων, η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει οκτώ ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ τρεις ή τέσσερις και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τρεις, αν και η τελική κατανομή των εδρών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δυνατότητα ή μη της Φωνής Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου και των Δημοκρατών του Ανδρέα Λοβέρδου να εκλέξουν ευρωβουλευτή.


Στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρνουν στη δεύτερη θέση, την πρωτιά εμφανίζεται να έχει ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, με απόσταση ασφαλείας, μάλιστα. Για τη δεύτερη θέση εμφανίζονται να παλεύουν η Σοφία Μπεκατώρου, η Έλενα Κουντουρά και ο Νίκος Παππάς, ενώ την πεντάδα φαίνεται να συμπληρώνει ο Ν. Φαραντούρης.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο αν επιβεβαιωθούν στις κάλπες τα δημοσκοπικά ευρήματα, αναμένεται να εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές, φαίνεται να υπάρχει σε εξέλιξη μία μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση, μεταξύ του Ν. Παπανδρέου και του Ν. Μανιάτη, ενώ για τις επόμενες θέσεις παλεύουν ο Σάκης Αρναούτογλου, ο Λευτέρης Καρχιμάκης , ο Φίλιππος Σαχινίδης, και ο εκ μεταγραφής από τη ΝΔ Θοδωρής Ζαγοράκης,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου