Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Ο Χάρης Δούκας ανακοινώνει την Κυριακή την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Τα χαρτιά του άνοιξε ο Χάρης Δούκας για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μιλώντας για τις προοπτικές του κόμματος στην ένωση της Κεντροαριστεράς.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας τόνισε ότι την Κυριακή θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου το ΠΑΣΟΚ.


«Την Κυριακή έχουμε την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κι εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε πολύ σημαντική δουλειά, ωστόσο δεν πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα. Από την εποχή της επιβίωσης, να περάσουμε στην εποχή της υπέρβασης», είπε αρχικά ο Χάρης Δούκας.


«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει», συμπλήρωσε ο ίδιος αναφορικά με τα σενάρια και τις ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και θα απευθύνουμε ευρύ κάλεσμα, συνέχισε και τόνισε: «Η πρόταση του Χάρη Δούκα είναι ένα ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει, θα εμπνέει και θα νικάει».


«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο χώρος που θα μπορούσε να δημιουργήσει τις βάσεις για τη μεγάλη, ευρεία κεντροαριστερή παράταξη» είπε και συμπλήρωσε: «Καλούμε τους πολίτες να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ»

Όσον αφορά τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων ξεκαθάρισε πως «σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον Δήμο της Αθήνας».

Απαντώντας στην κριτική ότι είναι μόλις 6 μήνες δήμαρχος και θέλει να εμπλακεί και στην κεντρική πολιτική σκηνή σημείωσε: «Σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον δήμο της Αθήνας. Μπορεί να είναι νωρίς για εμένα και να είχα την δυνατότητα να κάτσω την καρέκλα μου αναπαυτικά και όχι να πάρω επιπλέον ρίσκο και ευθύνη που αναπτύσσω».



Σε σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη, εξήγησε πως «με στήριξε και νομίζω πως τον έχω στηρίξει κι εγώ. Η φιλία δεν είναι δουλεία. Η φιλία προϋποθέτει ελευθερία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου