Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Χάρης Δούκας: Στήριξη, για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη

Στήριξη, προκειμένου «να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη», ζήτησε ο Χάρης Δούκας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη, επισημοποίησε την κάθοδό του στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.


«Θα είμαι παρών σε αυτήν την προσπάθεια με το ΠΑΣΟΚ, όπως ήμουν σε όλη τη δημόσια πορεία μου», σημείωσε ακόμη ο Χ. Δούκας και συνέχισε: «Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας. Πάμε να νικήσουμε! Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τον Κασσελάκη, αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες, θέλουμε ηγεσία που θα κάνει πράξη το "μαζί"».

Δούκας: «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»

Ακόμη, επανέλαβε πως θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων, είτε χάσει, είτε κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία, καθώς «αποτελεί αμοιβαίο πλεονέκτημα, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο». Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι συμφωνεί με τον οδικό χάρτη που πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης για εκλογή ηγεσίας τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο με ανάταξη δυνάμεων, με τομές και ρήξεις με το παρελθόν. Για να ξαναγίνει κόμμα των μελών και όχι κόμμα μηχανισμών, δίνοντας ρόλο στον καθένα».

Δούκας: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενίσχυσε τα ποσοστά μας»

«Δεν αναζητούμε έναν μεσσία αλλά μια ηγεσία που θα ενώνει. Μόνος του δεν μπορεί κανείς αλλά χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης», υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας .


Ακόμη, απηύθυνε κάλεσμα, «να φανούμε αντάξιοι του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου της αλλαγής, του Κώστα Σημίτη του εκσυγχρονισμού, του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου, της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη που ενίσχυσε τα ποσοστά μας».

Υποστήριξε ότι τώρα θέτει θέμα ηγεσίας, «γιατί τώρα το επιβάλλουν οι συνθήκες και χρειάζονται καθαρές απαντήσεις και ευθύνες. Είμαι έτοιμος να τις αναλάβω».


Επίσης, αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται από τη ΝΔ και ζήτησε να τις καταδικάσουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ. «Δεν γίνεται να ανεχόμαστε τις παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη στα εσωτερικά μας», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου