Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Μαίνεται για δεύτερη νύχτα η φωτιά στο όρος Πάικο: Η στιγμή που χτυπά κεραυνός και ξεσπά πυρκαγιά

Δύσκολη η φωτιά στο όρος Πάικο, στην περιοχή Κρανιά όπου από το βράδυ της Πέμπτης (18/7) καίει στις πλαγιές του βουνού, στην πλευρά της Σκύδρας.

Η φωτιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από κεραυνό λόγω της ξαφνικής μπόρας το βράδυ σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.


«Η φωτιά προήλθε από κεραυνό μετά τη χθεσινή καταιγίδα. Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη επειδή η φωτιά έκαιγε όλη τη νύχτα που δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα και τώρα το πρωί έχει πολύ καπνό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα αεροπλάνα που επιχειρούν από το πρωί να κάνουν ρίψεις από πολύ ψηλά λόγω έλλειψης ορατότητας», δήλωσε στπ Voria.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής.
Η στιγμή που χτυπά ο κεραυνός

Η στιγμή που κεραυνός χτυπάει το όρος Πάικο, στην περιοχή Κρανιά, όπου λίγο αργότερα ξεκίνησε η φωτιά αποτυπώνεται σε βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το aridaianews.blogspot.com, που δημοσιεύει το βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο αργότερα.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι επίσης από τη στιγμή που ο κεραυνός πέφτει στο όρος και αναρτήθηκε από μία κάτοικο της περιοχής στα social media.




Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν και εκρήξεις. Στην περιοχή υπάρχει πεδίο βολής και εκτιμάται ότι βλήματα εξερράγησαν όταν ήρθαν σε επαφή με τις φλόγες ή του θερμικού φορτίου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν καεί περί τα 1.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης στο Πάικο.


Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ, επτά οχήματα, ενώ πριν πέσει η νύχτα επιχειρούσαν δύο Καναντέρ και τρία ελικόπτερα.

Στην κατάσβεση της φωτιάς στο όρος Πάικο συνδράμουν μηχανήματα έργου του στρατού, μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ της περιοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου