Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν - Εν αναμονή του χαρτοφυλακίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε πως το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη νέα θητεία της Κομισιόν θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν».


«O Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι ένα πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, όπου το 2020 εξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ταυτόχρονα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά άνω του 50%», είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

«Η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα είναι μια επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη, ως μια περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου».
Εν αναμονή... χαρτοφυλακίου

Ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Απόστολο Τζιτζικώστα στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα στις 18:00. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο κ. Τζιτζικώστας.



Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα προχωρήσει στο μοίρασμα των θέσεων, βάσει πολιτικών ισορροπιών και διαπραγματεύσεων, που έχουν προηγηθεί με ηγέτες και πολιτικές ομάδες. Εξάλλου βάσει αυτών γίνονται και οι τελικές προτάσεις των Κομισάριων από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου