Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Της... Πόπης την Τετάρτη στη Βουλή - Αποδέχεται την έδρα Ηλιόπουλου η Τσαπανίδου

Κρίσιμη η ερχόμενη Τετάρτη για τον κοινοβουλευτικό «αλγόριθμο» του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ένα ζήτημα που «καίει» τον Στέφανο Κασσελάκη σε μια περίοδο ρευστή, σαν κινούμενη άμμος, για την Κουμουνδούρου. Για ένα ζήτημα που ασκούνται πιέσεις καιρό και έβαλε «φωτιά στα τόπια» της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη εβδομάδα.

Η Βουλή, με την επανέναρξη των εργασιών της μετά την θερινή ανάπαυλα, θα αναγγείλει επίσημα και τυπικά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί η Βουλή, σύμφωνα με το τυπικό, θα ανακοινώσει την πρώτη επιλαχούσα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου ως την αντικαταστάτρια του στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Πόπη Τσαπανίδου, με την σειρά της, εκείνη την ημέρα, πρέπει να γνωστοποιήσει στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα εάν αποδέχεται την έδρα.



«Στοπ καρέ» εδώ: Τα μέχρις στιγμής δεδομένα, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που καλλιεργείται από έναν κόσμο που κινείται ευρύτερα γύρω από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και από την «σιγή ασυρμάτου» που έχει επιλέξει η Πόπη Τσαπανίδου, συνηγορούν προς την κατεύθυνση πως θα αποδεχτεί ως πρώτη επιλαχούσα του ΣΥΡΙΖΑ την έδρα. Το σενάριο αποδοχής ενισχύεται από το γεγονός πως η Ζωρζέτα Λάλη, η οποία βρίσκεται μια θέση πριν από τον Στέφανο Κασσελάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας επιμένει στην άρνηση της να παραδώσει την έδρα. Στην περίπτωση που θα έφταναν μέχρι εκεί τα πράγματα θα σήμαινε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε μια έδρα στη Βουλή καθώς η Ζωρζέτα Λάλη έχει δηλώσει πως συντάσσεται με την Νέα Αριστερά, η οποία έτσι θα κέρδιζε μια έδρα επιπλέον στη Βουλή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου