Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Εμμανουήλ Καραλής: Και επίσημα σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε, τη Δευτέρα (5/8), ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του επί κοντώ, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, δεν τον έβαλε μόνο στον πάνθεον του ελληνικού αθλητισμού, αλλά του έδωσε την ευκαιρία να είναι και ο σημαιοφόρος της χώρας μας στην τελετή λήξης, που θα γίνει την Κυριακή (11/8).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ, «με αθλήτρια του στίβου άνοιξε η παρέλαση στην τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αθλητής στίβου θα κρατά την ελληνική σημαία στην τελετή λήξης». Ακόμα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται το εξής: «Μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) που άνοιξαν την πλωτή παρέλαση στις 26 Ιουλίου, ο Εμμανουήλ Καραλής επιλέχτηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να κρατήσει τη Γαλανόλευκη το βράδυ της 11ης Αυγούστου στο πέσιμο της αυλαίας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι».


Υπενθυμίζεται ότι ο πρωταθλητής του επί κοντώ, μετά την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι με άλμα στα 5,90 μ..


Η ευγενική άρνηση του Μίλτου Τεντόγλου

Βέβαια, πρόταση να είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού δέχθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ο Μίλτος Τεντόγλου που, την Τρίτη (6/8), πήρε το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιό του στο άλμα εις μήκος ανδρών, με επίδοση στα 8,48 μ..



Ωστόσο, την Πέμπτη (8/8) ο Μίλτος Τεντόγλου εξέφρασε την επιθυμία του να είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου 2028.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ, σε σχετική εκδήλωση της Adidas στο Παρίσι, ο Μίλτος Τεντόγλου – μεταξύ άλλων – ρωτήθηκε για τι είναι περισσότερο υπερήφανος: Να κρατά την ελληνική σημαία ή να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου; Έτσι, ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε ως εξής: «Για εμένα είναι να βρίσκομαι στην κορυφή του κόσμου γιατί, μαζί με αυτό, έρχεται και το άλλο κομμάτι, το να κρατάω τη σημαία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είμαι στην κορυφή και να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη. Φυσικά και θέλω να κρατήσω τη σημαία, ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να το κάνω στο Λος Άντζελες. Θέλω να το κάνω, θέλω να κρατήσω τη σημαία στην τελετή έναρξης, αν γίνεται φυσικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου