Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: 7 στελέχη καταψήφισαν την εισήγηση για την Κεντρική Επιτροπή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, 7 στελέχη του οργάνου καταψήφισαν την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη για τη συνεδρίαση ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σάββατο (6/7) χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της εισήγησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, καταψήφισαν οι: Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ελένη Συμεωνίδου. Από τη συνεδρίαση απουσιάζει ο Αλέκος Φλαμπουραρης για λόγους υγείας και ο Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος έχει παραιτηθεί από τα όργανα.


Σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της Αυγής.
ΣΥΡΙΖΑ: Η εσωκομματική «ανάφλεξη» μεταφέρθηκε στην Κουμουνδούρου

Το ενδιαφέρον στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δεδομένο πως θα μεταφερθεί στις δυο κομβικές συνεδριάσεις κομματικών οργάνων. Η αρχή ήδη γίνεται αυτές τις ώρες, στη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και, κατόπιν, το Σάββατο (6/7) στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δυο αυτές καθοριστικές κομματικές συνάξεις, οι οποίες ενδέχεται να σφραγίσουν την περιπετειώδη πορεία, όπως εξελίσσεται, του νέου ΣΥΡΙΖΑ δυο τινά μπορούν να συμβούν: Ή «να τα βρουν» χαμηλώνοντας τους τόνους και λειαίνοντας τις οξείες γωνίες της αντιπαράθεσης, επιχειρώντας να βρεθεί ένα συμβιβαστικό πλαίσιο προς αποφυγή των χειρότερων ή, εντέλει, να μην αποφύγουν το… χειρότερο, το οποίο είναι μια κάθετη ρήξη ανάμεσα στο «τσιπρικό» στρατόπεδο και στους «κασσελίστας» με όποια μορφή αυτό μπορεί να πάρει. Το βάθος του ρήγματος, σε κάθε περίπτωση, μένει να φανεί το επόμενο διάστημα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, εμφανίστηκε πιο «στρογγυλεμένος» και πιο διαλλακτικός σε σχέση με το πολεμικό ύφος των αναρτήσεων από την άλλη άκρη του Ατλαντικού -για τον «δικό του ΣΥΡΙΖΑ» και όσα υποστήριξε για την «Αυγή», τις απολύσεις, το «μαύρο χρήμα» και τα περί υπονόμευσης της ηγεσίας του από τον Αλέξη Τσίπρα- αλλά, επί της ουσίας επιμένοντας με τον τρόπο του στο περιεχόμενό τους. Απέναντι στέκει το στρατόπεδο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, το οποίο εκφράστηκε μέσα από το κείμενο των «87» την περασμένη εβδομάδα.

Το ψυχρό κλίμα που δείχνει να υπάρχει στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα επιβεβαίωσε με έμμεσο τρόπο μέσα από τη συνέντευξη του στον Alpha ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ανέφερε ότι «η σχέση μου με τον κ. Τσίπρα είναι αμιγώς πολιτική αυτή τη στιγμή». Σε μια προσπάθεια, πάντως, να κατεβάσει τους εσωκομματικούς τόνους, στην ίδια συνέντευξη, τόνισε πως δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες εσωκομματικές εκλογές, προανήγγειλε, όμως, αλλαγές στα όργανα του κόμματος ενώ στο φόντο βρίσκεται το Καταστατικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο.


Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε το αμέσως προηγούμενο διάστημα στη Βουλή τις κατ’ ίδιαν συναντήσεις με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος αυτής, Σωκράτης Φάμελλος, αλλά και 4 από τους 7 υπογράφοντες βουλευτές το κείμενο των «87» - Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μίλτο Ζαμπάρα, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου