Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σάν σήμερα...


1833: Ιδρύεται η Χωροφυλακή για την εμπέδωση της τάξεως και της ασφαλείας στο εσωτερικό της χώρας.


1941: Οι Ναζί καταστρέφουν το χωριό Κάνδανος της Κρήτης και σκοτώνουν τους κατοίκους του, σε αντίποινα για τον φόνο 25 γερμανών στρατιωτών.


1961: Έργα του λαϊκού ζωγράφουΘεόφιλου εκτίθενται στο Λούβρο. Ενθουσιώδης υποδοχή.


1973: Ο Μπομπ Μάρλεϊ κυκλοφορεί το άλμπουμ του «Exodus», ένα από τα κορυφαία της ρέγκε («One Love / People Get Ready», «Jamming», «Three Little Birds»)


1981: Ταυτόχρονη πυρπόληση των πολυκαταστημάτων «Κλαουδάτου» και «Ατενέ» στην Αθήνα.


1996: Εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου εθνοφρουρού Στέλιου Παναγή, από τα στρατεύματα κατοχής στην ουδέτερη ζώνη της Λευκωσίας.


http://www.sansimera.gr

Έλλειψη ελεύθερου χρόνου..


Ιδού το "σχέδιο" πρότασης για την Ελλάδα, τώρα μένει η συμφωνία

Του Γιάννη Αγγέλη 



Το νέο σχέδιο πρότασης της EWG, της Επιτροπής του Eurogroup που εισηγείται της απόφασής του, προβλέπει, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές από τη Γερμανία, επιπλέον δάνειο της τάξης των 30 - 35 δισ. ευρώ, έσοδα από αποκρατικοποιήσεις 25 δισ. ευρώ και συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στην "ανακύκλωση" του χρέους που λήγει την τριετία 2012 - 2014 περί τα 20 δισ. ευρώ.

Στη συνάντηση της EWG υπήρξε συνολική συμφωνία ότι το ενδεχόμενο χρεοστάσιο της Ελλάδας αποτελεί συστημικό κίνδυνο για την Ευρωζώνη και το ευρώ και κατα συνέπεια –όπως υποστηρίζει εδώ και καιρό η ΕΚΤ– "αποκλείεται να επιτραπεί να συμβεί...".

Στη βάση αυτή, συμφωνήθηκε να προταθεί στους υπουργούς Οικονομικών το πακέτο αυτό με την προαναφερθείσα σύνθεση ώστε, με τη συμμετοχή των ιδιωτών που προβλέπει, να επιτρέπει την πολιτική του διαχείριση σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία, που υπάρχει πρόβλημα να περάσει από τα κοινοβούλιά τους, αν βέβαια προηγουμένως υιοθετηθεί από τη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Ιουνίου.

                                                 
                                                     http://kafeneio-gr.blogspot.com

Κλείνει (ξανά) το μάτι στη βία ο ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή:

Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν αποτελεί είδηση. Εκείνο, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές. Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση.


Στον κ. Πεταλωτή, του αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξης του: «Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα δεν καταδικάζει μια πράξη βιας, έστω για τα μάτια του κόσμου. Αντίθετα, ο Πεταλωτής περιγράφεται ως "εγκάθετος της τρόικας" κι επίσης τονίζεται ότι "το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω". Ντροπή.

http://www.parapolitiki.com

"Λεω ΟΧΙ"



                                   Toυ Γιώργου Λακόπουλου


«Λέω όχι στο Μνηµόνιο και το εννοώ. Εχω λόγο και τον τιµώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έµεινα έντεκα χρόνια σπίτι µου. Δεν γύρισα για να ... υποχωρήσω...». Ποιος είναι ο πολιτικός αρχηγός που είπε αυτά τα ωραία λόγια; Είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαµαράς. Δείχνει χαρακτήρα και µπράβο του. Μόνο που οι όρκοι αιώνιας πίστης στο ίδιο πράγµα δεν ταιριάζουν πάντα στην πολιτική. Το γεγονός πως δηλώνει αµετακίνητος σε ό, τι αφορά το Μνηµόνιο είναι µια πολιτική επιλογή που θα κριθεί στο τέλος. Αλλά η σύνδεσή της µε το παρελθόν – του – είναι κακό σηµάδι. Το «κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω» παραπέµπει σε µια συγκεκριµένη περίοδο που δεν φαίνεται να δίδαξε τίποτε στον σηµερινό αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Βιώνοντας την Εθνική μας κατάθλιψη...τραγουδάμε...με τη φωνή του Νίκου!


Ένεκα η Συναίνεση....


Αθώα η Γιώτα Μαρινίδου


Αθώα αποδείχτηκε η Γιώτα Μαρινίδου ύστερα από απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης που συνεδρίασε χθες. Η κ. Μαρινίδου κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε υπόθεση που σχετίζονταν μεπλαστοποίηση δημόσιων εγγράφωνόταν εργαζόταν στο Γραφείο Συγκοινωνιών Κιλκίς.
Το Δικαστήριο αποφάνθηκε οτι δεν φέρει καμιά ευθύνη η ίδια για την πλαστογράφηση, καθότι έπεσε θύμα οργανωμένης απάτης από "τρίτους".