Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΦΩΤΟ: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ χαλαρώνουν με... ποδοσφαιράκι

Ακόμη και την ώρα που χαλαρώνουν, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με το ποδόσφαιρο ασχολούνται. Μετά.
τη σκληρή προπόνηση στην Ολλανδία, το 'ριξαν στο ποδοσφαιράκι. Τις στιγμές κατέγραψε ο φακός του Αραούχο Έτο και τις ανέβασε  στο twitter. Γκαρσία και Αθανασιάδης σε μία μοναδική κόντρα στο επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι.

"Ψηφίζει" Θεσσαλονίκη για την προετοιμασία ο Άρης

Στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Ρύσιο, θα συνεχιστούν οι προπονήσεις του Άρη. Οι
«κίτρινοι» εξέτασαν και απέρριψαν τα Τρία Πέντε Πηγάδια στη Νάουσα και το Μπάνσκο στη Βουλγαρία κι έτσι θα παραμείνουν στη συμπρωτεύουσα για δέκα ακόμη ημέρες.

Άλογα: παράξενα και περίεργα πράγματα που ίσως δεν ξέρατε!


άλογα παράξενα



Έχουν και τα άλογα τα περίεργα και τα παράξενά τους, ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά! 

Τα άλογα λοιπόν: 

1) Με τη βοήθεια καί των δύο ματιών μπορούν να δούνε σχεδόν 360 μοίρες! 
Το εξίσου εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι όπου κοιτάνε, εκεί στρέφουνε και τα αυτιά τους! 

Σαν σήμερα 11 Ιουλίου


Γεγονότα
1533: O Πάπας Kλήμης Z’ απειλεί με αφορισμό τον βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκο H’, αν δεν ξανατελέσει τον γάμο του με την Αικατερίνη της Αραγονίας, που ακυρώθηκε από τον αρχιεπίσκοπο του Kαντέρμπουρι, Tόμας Kράνμερ. O Ερρίκος αντιδρά, αναγορεύοντας τον εαυτό του επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας που αποσχίστηκε από το Βατικανό.
1895: Οι αδελφοί Λιμιέρ προβάλουν την πρώτη ταινία τους σε ομάδα επιστημόνων.

Εξωτικά είδη ζώων που πήραν ονόματα διασημοτήτων


Το Gnanthia marleyi, το παρασιτικό καρκινοειδές που ακούει ρέγκε (Πηγή: John Artim, Arkansas State University)

Έστω και μετά θάνατον, ο Μπομπ Μάρλεϊ έγινε αυτή την εβδομάδα ο τελευταίος σταρ που είχε την τιμή να δώσει το όνομά του σε ένα είδος -συγκεκριμένα, ένα καρκινοειδές από την πατρίδα του την Καραϊβική.

Το Gnanthia marleyi είναι ένα αιμοβόρο παράσιτο που κρύβεται ανάμεσα στα κοράλλια της ανατολικής Καραϊβικής και επιτίθεται σε ψάρια για τους πιει το αίμα.

«Έδωσα το όνομα του Μπομπ Μάρλεϊ σε αυτό το είδος, το οποίο είναι πραγματικό θαύμα της φύσης, λόγω του σεβασμού και του θαυμασμού που τρέφω για τη μουσική του Μάρλεϊ» εξήγησε ο Πολ Σίκελ, καθηγητής Θαλάσσιας Οικολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Άρκανσο.

Ο θηλασμός χαρίζει λεπτή σιλουέτα για πάντα Κομψές ακόμη και 30 χρόνια μετά τον τοκετό παραμένουν οι μητέρες


Ο θηλασμός χαρίζει λεπτή σιλουέτα για πάντα
Ένα ακόμη όφελος του θηλασμού – και μάλιστα για τη μητέρα-  ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «International Journal of Obesity» οι γυναίκες που θηλάζουν έστω και για λίγους μήνες βάζουν πλώρη για μια λεπτή σιλουέτα επί δεκαετίες.
Πρόληψη θανάτων από παχυσαρκία
Συγκεκριμένα οι επιστήμονες αναφέρουν ότι για κάθε έξι μήνες που μια γυναίκα θηλάζει χάνει περίπου ένα κιλό – με βάση το αρχικό της βάρος. Παρότι αυτή η απώλεια βάρους μπορεί να μην φαίνεται τόσο εντυπωσιακή οι ειδικοί σημειώνουν ότι μπορεί να αποτρέψει πάρα πολλούς θανάτους εξαιτίας καρκίνου, καρδιολογικών προβλημάτων και άλλων νόσων που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Φιλοδοξία στα Μach 20 Το Πεντάγωνο ζητά ιδέες για αεροσκάφη που θα φτάνουν οπουδήποτε σε μία ώρα


Το ρύγχος του αεροσκάφους θα πρέπει να αντέχει θερμοκρασίες υψηλότερες από το σημείο τήξης του σιδήρου (Πηγή: DARPA)

Το ερευνητικό σκέλος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ζητά προτάσεις για την ανάπτυξη ενός «υπερ-υπερηχητικού» αεροσκάφους που θα πετά 20 φορές ταχύτερα από τον ήχο και θα μπορεί να φτάνει σε «οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη σε λιγότερο από μία ώρα».

Η DARPA, η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας, ζητά λύσεις για τα ακραία τεχνικά εμπόδια που θα έπρεπε να ξεπεράσει ένα τέτοιο αεροσκάφος.

Οι στροβιλοκινητήρες των σημερινών αεριωθούμενων δεν επαρκούν για ταχύτητες Mach 20, ή 24.720 χιλιόμετρα την ώρα, οπότε το αεροσκάφος «ΗΧ» (Hypersonic X-plane) της DARPA θα πρέπει να βασιστεί σε πυραυλοκινητήρες.

«Εγώ κατηγορώ τον εαυτό μου...»



Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά το ναυάγιο του Costa Concordia έδωσε ο καπετάνιος του πλοίου.

Ο Φρανσκέσκο Σετίνο μιλώντας στο ιταλικό Canale 5 αναγνώρισε την ευθύνη του ως καπετάνιος και είπε ότι σκέφτεται συνεχώς τα θύματα του ναυαγίου.

«Ο καπετάνιος έχει ταυτοποιηθεί και έτσι είναι φυσιολογικό ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη», είπε μιλώντας ήρεμα, αλλά έχοντας ένα έντονο «τικ» στο μάτι.

Ο Σετίνο που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και εγκατάλειψη πλοίου, μίλησε μετά την απελευθέρωση του από τον κατ 'οίκον περιορισμό του. «Ήταν σαν να υπήρξε κάποιο μπλακ-άουτ στα κεφάλια όλων μας» είπε ο γεννημένος στη Νάπολη πλοίαρχος.

Greek καμάκι: Οι χειρότερες ατάκες φλερτ στην παραλία



To καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά, η θερμοκρασία ανέβηκε, μαζί και η λίμπιντος, τα ρούχα έγιναν λιγότερα, η διάθεση πιο χαλαρή και φυσικά ο νούμερο ένα προοορισμός είναι οιπαραλίες με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Από την μάχη της ξαπλώστρας και τα σφηνάκια στο beach bar, μέχρι την παρέλαση όλων των γυναικών ανεξαιρέτως, με τα εντυπωσιακά μαγιό τους επιδεικνύοντας όλο καμάρι τα αποτελέσματα της σκληρής δίαιτας και γυμναστικής του χειμώνα και μαγνητίζοντας όπως είναι φυσικό τα βλέματα των ανδρών, οι οποίοι χρόνο με το χρόνο παρατηρούν όλο και λιγότερο... ύφασμα! Πώς λοιπόν να τους αδικήσουμε όταν επιδίδονται στο γνωστό... greek καμάκι προσπαθώντας να κερδίσουν έναν αριθμό τηλεφώνου, μία κουβέντα, ένα χαμόγελο ή απλά να περάσουν καλά με τα φιλαράκια τους. 

«Είναι καιρός να σταματήσω» Ο Πίτερ Ο'Τουλ αποχαιρετά το θέατρο και τον κινηματογράφο


Ο Πίτερ Ο' Τουλ στον «Λόρενς της Αραβίας»

Ο διάσημος πρωταγωνιστής Πίτερ Ο'Τουλ, ο αξέχαστος «Λόρενς της Αραβίας» (1962), ανακοίνωσε την Τρίτη πως έφτασε η στιγμή να αποχαιρετίσει το θέατρο και τον κινηματογράφο. Σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το αμερικανικό περιοδικό People, ο 79χρονος Πίτερ Ο' Τουλ δηλώνει: «Είναι καιρός για μένα να σταματήσω. Να απομακρυνθώ από τη σκηνή και τον κινηματογράφο. Δεν έχω πια την αντοχή και δεν θα την έχω ξανά».

«Η επαγγελματική ζωή μου ως ηθοποιού -στην οθόνη και στη σκηνή- μου έφερε τη στήριξη του κοινού, τη συναισθηματική άνθηση και τις υλικές ανέσεις» προσθέτει ο διάσημος ηθοποιός, σημειώνοντας:

Θρίλερ με τον θάνατο πλούσιας κληρονόμου


Σε αστυνομικό μυστήριο, που θα ζήλευε και η μετρ του είδους Αγκαθα Κρίστι, εξελίσσεται ο θάνατος της Εύα Ράουζινγκ, συζύγου ενός εκ των τριών κληρονόμων της Tetra Pak, του Χανς Κρίστιαν Ράουζινγκ, η οποία και βρέθηκε νεκρή τη Δευτέρα στο σπίτι της σε σικ προάστιο του Λονδίνου.

Σε αστυνομικό μυστήριο, που θα ζήλευε και η μετρ του είδους Αγκαθα Κρίστι, εξελίσσεται ο θάνατος της Εύα Ράουζινγκ, συζύγου ενός εκ των τριών κληρονόμων της Tetra Pak, του Χανς Κρίστιαν Ράουζινγκ, η οποία και βρέθηκε νεκρή τη Δευτέρα στο σπίτι της σε σικ προάστιο του Λονδίνου.

Υπό επανεξέταση και το μέτρο των αποδείξεων «Παγώνουν» οι αντικειμενικές αλλά «καίνε» οι φόροι ακινήτων



Στην άμεση εφαρμογή ψηφισμένων μέτρων που δεν έχουν εφαρμοστεί προχωρά η κυβέρνηση, με πρώτο την είσπραξη του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, επιβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάννης, προσθέτοντας ότι η εξόφλησή του θα γίνει σε πέντε δόσεις όπως είναι θεσμοθετημένο -και όχι παραπάνω- χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα είναι ενσωματωμένο και στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν πρέπει να αναμένονται αυξήσεις αντικειμενικών αξιών των αύξηση των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος έκτακτης εισφοράς τέλους επιτηδεύματος, δεδομένου ότι οι εμπορικές έχουν πέσει στα επίπεδα των αντικειμενικών.

Πρόταση Γερμανικου Ινστιτούτου «Να πληρώσουν υποχρεωτικά οι πλούσιοι για τα χρέη των χωρών τους!»



Τη συμμετοχή των πλουσίων στην αναχρηματοδότηση των χωρών τους προτείνει ως λύση για την κρίση το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου(DIW).

Σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης του Γερμανικού Ινστιτούτου οι εύποροι πολίτες μιας χώρας θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις χρεωμένες χώρες τους να απαλλαγούν από σημαντικό τμήμα του δημοσίου χρέους τους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω προσωρινών φόρων, φόρων ακίνητης περιουσίας ή υποχρεωτικού δανείου ή ακόμα και να υποχρεωθούν να δανείσουν την πατρίδα τους  με ποσά που θα τους επιστραφούν εντόκως, όταν η δημοσιονομική κατάσταση εξομαλυνθεί.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΟΨΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ Εμμένει στην «Εθνική Ομάδα διαπραγμάτευσης» ο Ευ. Βενιζέλος


Εμμένει στην «Εθνική Ομάδα διαπραγμάτευσης» ο Ευ. Βενιζέλος Με τη θέση που έχει εκφράσει ήδη, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή αλλά και στη σημερινή του δήλωση, για την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαπραγμάτευση, θα προσέλθει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην απογευματινή συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

"Όχι" σε "αυλές" στο ΠΑΣΟΚ



Να μην δημιουργήσει μικρές «αυλές» καλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο ιδρυτής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, με αφορμή την «ονοματολογία» για την στελέχωση των νέων οργάνων του ΠΑΣΟΚ.
Η «ονοματολογία» των τελευταίων ημερών, σχετικά με τη στελέχωση των κορυφαίων οργάνων που θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη μέρα, ελπίζω να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα. Οι «φήμες» ελπίζω να είναι κακή πληροφόρηση και μόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.

Κιουτσούκος:"Ινδιάνος ο Στουρνάρας"



«Ο υπουργός εργασίας μας είπε ότι πρώτα πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και μετά να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα είπε ο Νίκος Κιουτσούκης
«Οι πολίτες ψήφισαν προκειμένου να επαναδιαπραγματευθούν, νομίζω ότι είναι η ώρα να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση. Εάν  κάποιοι θέλουν να δουν εάν είμαστε καλά παιδιά ας δουν που έχουν φτάσει τα εισοδήματα,  που είναι η ανεργία και πόσοι αυτοκτονούν

Η αθόρυβα ηχηρή κόντρα του Ανδρέα Λοβέρδου


Η αθόρυβα ηχηρή κόντρα του Ανδρέα Λοβέρδου
Το ρήγμα ανάμεσα στον Βενιζέλο και το Λοβέρδο γίνεται καθημερινά πιο βαθύ. Από τότε που ο Βαγγέλης του πρότεινε να γίνει αντιπρόεδρος και ο Ανδρέας αρνήθηκε οι δυο τους δεν έχουν αλλάξει κουβέντα. Γενικότερα ο άλλοτε λαλίστατος Λοβέρδος μιλά ελάχιστα και σε επιλεγμένους συνομιλητές, έχει όμως αναπτύξει την τέχνη να απαξιώνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ χωρίς να ανοίγει το στόμα του.  

«Δεν δέχομαι μαθήματα υπευθυνότητας»



Απάντηση σε όσους τον εγκαλούν για αμφισβήτηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, επιχείρησε να δώσει με γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, με αφορμή και την απογευματινή σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων.
«Επέμεινα και επιμένω στην ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Γι' αυτό το λόγο, είχα ζητήσει συνάντηση των τριών Αρχηγών με τον Υπουργό Οικονομικών, πριν αυτός μεταβεί στις Βρυξέλλες και, πάντως, αμέσως μετά την επιστροφή του» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με μπροστάρη τον Γ. Παπανδρέου...



Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη θα έχουν αύριο οι ηγέτες σοσιαλιστικών κομμάτων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπό την προεδρία του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου.

Οι εργασίες της συνάντησης θα αρχίσουν στις 10.00 το πρωί και αντικείμενό της είναι η προετοιμασία πολιτικών θέσεων για την περιοχή, εν όψει του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο θα γίνει στα τέλη Αυγούστου, στη Νότια Αφρική. Παράλληλα, θα συζητηθούν θέματα επικαιρότητας, όπως οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, στις χώρες των Βαλκανίων, η πορεία της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και η διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτοκινούμενο: Διακοπές σε τέσσερις τροχούς


του Νικόλα Γεωργιακώδη 
Στην Αμερική και την υπόλοιπη Ευρώπη η χρήση των αυτοκινούμενων για διακοπές είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη εδώ και δεκαετίες. Στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη φιλοσοφία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία πέντε χρόνια, όταν τα εν λόγω οχήματα χαρακτηρίστηκαν ως αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και νομιμοποιήθηκε η στάθμευσή τους σε οποιοδήποτε μέρος. Η ιδέα, σε κάθε περίπτωση, είναι άκρως ελκυστική: Μαζεύεις την παρέα ή την οικογένεια, νοικιάζεις το όχημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, εφοδιάζεσαι κατάλληλα και… όλα είναι δρόμος.

Η αντισύλληψη «σώζει 250.000 γυναίκες κάθε χρόνο»


Ακόμα και σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν στον τοκετό ή από επικίνδυνες αμβλώσεις

Χωρίς τις μεθόδους αντισύλληψης, 250.000 επιπλέον γυναίκες θα πέθαιναν σε όλο τον κόσμο από επιπλοκές του τοκετού και των παράνομων αμβλώσεων, εκτιμά μελέτη στην κορυφαία ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Το 2008, αναφέρουν οι Βρετανοί ερευνητές, 355.000 γυναίκες πέθαναν στη γέννα ή έπειτα από επικίνδυνες και παράνομες αμβλώσεις. Χωρίς την αντισύλληψη, ο αριθμός αυτός θα ξεπερνούσε τους 600.000 θανάτους.

«Αν χρησιμοποιούσαν μεθόδους αντισύλληψης όλες οι γυναίκες στον αναπτυσσόμενο κόσμο που επιθυμούν να αποφύγουν μια εγκυμοσύνη. ο αριθμός των θανάτων θα μειωνόταν περαιτέρω κατά 30%» υπολογίζει η ερευνητική ομάδα στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Θηλιά 3 δισ. από την τρόικα στην κυβέρνηση


Ο Γ. Στουρνάρας και ο Β. Σόιμπλε κατά την προχθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup
Την υλοποίηση παρεμβάσεων συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ στο ασφυκτικό χρονικό περιθώριο των 15 ημερών ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση. Πρόκειται για επώδυνες αποφάσεις, που είχαν «παγώσει» στο διάστημα των εκλογών. Στο Eurogroup απαιτήθηκαν και πρόσθετα μέτρα, παρά το απαγορευτικό επίπεδο της ύφεσης
Χρονικό περιθώριο 15 ημερών δίνει η τρόικα στην κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση παρεμβάσεων ύψους 3 δισ. ευρώ.
Εως την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν ξεμπλοκάρει μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, αλλά λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων παρέμειναν κενό γράμμα.

Τρόμος μπροστά στη δήλωση - 1,8 εκατ. δεν έχουν υποβάλει


Τρόμος μπροστά στη δήλωση  - 1,8 εκατ. δεν έχουν υποβάλει
Μεγάλη καθυστέρηση παρουσιάζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς 1,8 εκατομμύρια φορολογουμένοι δεν έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους, πέντε ημέρες πριν από την λήξη της προθεσμίας.
Αρμόδιοι παράγοντες αποδίδουν το γεγονός και στα αυξημένα ποσά φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, των περικοπών στις εκπτώσεις δαπανών και της έκτακτης εισφοράς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ο μέσος φόρος που προκύπτει από το σύνολο των εκκαθαριστικών που έχουν αποσταλεί έως τώρα στους φορολογούμενους ανέρχεται στο ποσό των 1.540 ευρώ. Χθες μάλιστα ταχυδρομήθηκε και νέα, η τέταρτη, σειρά 1.937.343 εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Ανακοινώνει πακέτο μέτρων σκληρής λιτότητας ο πρωθυπουργός της Ισπανίας



Την ώρα που ο Μ.Ραχόι θα ''περνάει'' τα μέτρα στην Ισπανική Βουλή, απ' έξω συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν χιλιάδες ανθρακωρύχοι.


Ο Ισπανός πρωθυπουργός, στοχεύοντας στον ισοσκελισμό του προυπολογισμού, θα ανακοινώσει:

- Αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας
- Περικοπές σε επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας
- Μείωση του επιδόματος ανεργίας

«Πολύ επικίνδυνη η κατάσταση» για την Ευρωζώνη, λέει ο Φινλανδός πρωθυπουργός


O Φινλανδός πρωθυπουργός Γιούρκι Κάταϊνεν

Η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη «είναι πολύ επικίνδυνη» και τόσο κρίσιμη όσο το Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα βρισκόταν προ των θυρών της τρόικας, αναφέρει ο Φινλανδός πρωθυπουργός Γιούρκι Κάταϊνεν.

«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, πολύ επικίνδυνη» είπε ο Κάταϊνεν σε συνέντευξή του στη φινλανδική Helsingin Sanomat. Η Ευρωζώνη, υποστηριξε, βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη κατάσταση όσο το Μάιο του 2010, οπότε και η Ελλάδα χτυπούσε την πόρτα της τρόικας. 

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς «τι χάος θα επέφερε κατάρρευση της Ευρωζώνης».

Επέτειος Αποκατάστασης Δημοκρατίας: Μια πορτοκαλάδα κι έξω απ' την πόρτα


Επέτειος Αποκατάστασης Δημοκρατίας: Μια πορτοκαλάδα κι έξω απ' την πόρτα
Λιτή θα είναι και φέτος η Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο της...
αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου το πρωί και οι προσκλήσεις οι οποίες θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες θα είναι αυστηρά προσωπικές , δηλαδή οι προσκεκλημένοι δεν θα μπορούν να συνοδεύονται από τις συζύγους ή τα παιδιά τους.

Η δεξίωση δεν θα πραγματοποιηθεί στον κήπο αλλά στην κλιματιζόμενη μεγάλη αίθουσα στον 1ο όροφο. Θα σερβιριστούν μόνο χυμοί κκαι πορτοκαλάδες και δεν θα είναι παρούσα η φιλαρμονική ορχήστρα της ΑΣΔΕΝ για να παίξει μουσική. 

H Κύπρος προετοιμάζεται για 200.000 Σύρους πρόσφυγες


Η Κύπρος προετοιμάζεται να φιλοξενήσει έως και 200.000 πρόσφυγες από τη Συρία, αριθμός που ισοδυναμεί με το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε τεράστια επιβάρυνση για τη Λευκωσία εν μέσω οικονομικής κρίσης. Στην περίπτωση που προκύψει τέτοιο θέμα, οι Κύπριοι ελπίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέμβει για να βοηθήσει την κατάσταση.

Ενας χρόνος από την φονική έκρηξη στο Μαρί



Με μνημόσυνα, πορείες και άλλες εκδηλώσεις, τιμάται σήμερα η μνήμη των δεκατριών θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, πριν από ένα χρόνο. Στις εννέα το πρωί, τελέστηκε στο σημείο της έκρηξης, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, τρισάγιο στη μνήμη των δεκατριών νεκρών, παρουσία του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη.

Στο «κόκκινο» και σήμερα ο υδράργυρος


Στο «κόκκινο» και σήμερα ο υδράργυρος
Καμίνι θα θυμίζει και σήμερα η χώρα με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 40 βαθμούς και πιθανώς κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίουστα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το θερμόμετρο θα δείξει από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστροφη μέτρηση για 14.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Αναμένεται το πράσινο φως για τις προσλήψεις από το υπουργείο Οικονομικών


Την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών για τουλάχιστον 14.000 προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναμένει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες την εγκύκλιο για τις προσλήψεις του επόμενου σχολικού έτους.
Χθες, οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης που συναντήθηκαν με τον νέο υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο εξέφρασαν προβληματισμό για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς οι διαδικασίες των προσλήψεων και των άλλων υπηρεσιακών μεταβολών στους εκπαιδευτικούς έχουν καθυστερήσει λόγω των εκλογών. Ο κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε ότι οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται πλέον σε εξέλιξη και επισπεύδονται, ώστε το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας, να ανακοινωθεί η φετινή εγκύκλιος υποβολής αιτήσεων για ένταξη στους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών. Είπε επίσης ότι άρχισε η διανομή των βιβλίων και οι αποστολές αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο πρύτανης που πάντρεψε την γραμματέα του στο Φανάρι και «χρέωσε» το ΑΠΘ





Περίεργα πράγμα φαίνεται πως συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθως ο πρύτανης χρεώνει τον ειδικό λογαριασμό έρευνας του ιδρύματος με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του για την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε να παντρέψει την γραμματέα του, ενώ φέρεται να έχει δώσει και μπόνους 32.000 ευρώ στον εαυτό του μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.....
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»,.....
ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος έχει δημιουργήσει αρκετά ερωτήματα στην ακαδημαϊκή κοινότητα για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ερευνητικά κονδύλια σε περίοδο κρίσης. Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, το τελευταίο κρούσμα της οικονομικής διαχείρισης του πρύτανη έγινε με αφορμή το γεγονός ότι πάντρεψε τον Μάιο τη γραμματέα του, Ευγενία Τραϊκάπη, στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης.

Ευρείας κλίμακας άσκηση ετοιμότητας σε όλη την Επικράτεια



Ευρείας κλίμακας άσκηση ετοιμότητας που αφορά τη δύναμη ταχείας επέμβασης της Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε όλες τις αεροπορικές βάσεις της Ελλάδας κατόπιν εντολής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. 

Η άσκηση είχε σαν κύριο στόχο την διαπίστωση της ετοιμότητας των αεροπορικών μέσων όσον αφορά κυρίως τη φόρτωση οπλισμού.

Επειδή η zougla.gr κατέστη αποδέκτης τηλεφωνημάτων από πολίτες που κατοικούν πλησίον των αεροδρομίων της χώρας οι οποίοι και παρατήρησαν την κινητικότητα στα αεροδρόμια και κατόπιν των πληροφοριών που η zougla.gr συνέλεξε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η κινητικότητα αυτή οφείλεται στη δραστηριότητα λόγω αυτής της άσκησης.

Κλείνει η Χαλυβουργία Ελλάδος



Του Γιώργου Κράλογλου


Τελικά ο “αγώνας” του ΠΑΜΕ δικαιώθηκε...  

Κλείνει μέσα στην εβδομάδα η Χαλυβουργία Ελλάδος μετά την περιπέτεια που την οδήγησαν οι αγωνιστές... συνδικαλιστές και την αδυναμία των εργαζομένων που διαφωνούσαν με την απεργία να  έχουν το δικαίωμα της εργασίας... 

Τα κωμικοτραγικά με τις σοβιετικού καθεστώτος ταυτότητες-άδειες εργασίας και τα άλλα γελοία συστήματα που εφάρμοζαν οι... αγωνιστές σπρώχνουν στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους που βεβαίως και δεν πρόκειται να απασχοληθούν καθώς υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στον τομέα χαλυβουργίας και στους συναφείς κλάδους.

Σέρρες: Προβλήματα από το ξαφνικό μπουρίνι


Προβλήματα δημιουργήθηκαν από την ξαφνική κακοκαιρία που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στις Σέρρες.
Ο δυνατός άνεμος και η παρατεταμένη νεροποντή έσυραν σπασμένα δέντρα και κλαδιά σε πολλά οδικά περιφερειακά δίκτυα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικρές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των περιφερειακών οδών Σερρών - Λαϊλιά, Σερρών - Σκουτάρεως, Γαζώρου - Ν. Ζίχνης και στην περιοχή του δήμου Σιντικής.

Η ... επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου


Η ...  επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου Απασχόλησε εκ νέου την επικαιρότητα

Θεαματική είναι η επάνοδος του Γιώργου Παπανδρέου στην επικαιρότητα, φυσικά με κάποια από τα πολύ γνωστά θέματα, με τα οποία έχει συνδέσει το όνομά του: το ποδήλατο, το περιβόητο συμπόσιο της Σύμης – που δεν γίνεται σχεδόν ποτέ στη Σύμη – και τη σχέση του με τα φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθότι παραμένει μίας παγκοσμίως αναγνωρισμένη προσωπικότητα.

Παρότι δεν μετέχει ευθέως στις πολιτικές διεργασίες της εποχής, ο κ. Παπανδρέου ξέρει να στρέφει την προσοχή όλων πάνω του. Άλλοτε σχεδιασμένα και άλλα ακουσίως. Χθες μάλιστα συνέπεσαν τρεις αφορμές, που τον έφεραν στο προσκήνιο, αν και προέκυψαν και παρεξηγήσεις.

ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η ανακοίνωση για τα νέα προσωρινά όργανα





Εντείνονται οι εξελίξεις εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος


Σε πρώτη φάση θα ανακοινωθεί η σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία θα υποκαταστήσει το Πολιτικό Συμβούλιο που διαλύθηκε πριν από τις εκλογές, καθώς και η σύνθεση της Οργανωτικής Γραμματείας, η οποία θα ασχοληθεί με την προετοιμασία του Συνεδρίου. 

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η Πολιτική Γραμματεία θα είναι 14μελής και θα συγκροτείται από 9 έως 11 στελέχη που θα επιλέξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και από θεσμικά στελέχη του κόμματος. 

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με φόντο δημοσιογράφους της ΕΡΤ


Οι Κώστας Αρβανίτης, Μαριλένα Κατσίμη και Στέλιος Κούλογλου στο «στόχαστρο» της ΝΔ
Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και δημοσιογράφων της ΕΡΤ εξαπέλυσε σήμερα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούρης με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του κ. Τσίπρα στη ΝΕΤ.

Μιλώντας στην Πρωϊνή Ενημέρωση της ΝΕΤ, ο επικεφαλής τουΣΥΡΙΖΑ μίλησε μεταξύ άλλων για προσλήψεις Μεσσηνίων επί υπουργίας Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση υστερεί σε πατριωτική ευθύνη


Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά προσωπικά, εξαπέλυσε σήμερα το πρωί, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη νυν και τις πρώην κυβερνήσεις για «υστέρησηπατριωτικής ευθύνης», αντιπαραβάλλοντας τη στάση του «τεχνοκράτη Ιταλού πρωθυπουργού» και του «δεξιού πρωθυπουργού της Ισπανίας».

Συναντώνται σήμερα με Στουρνάρα οι 3 πολιτικοί αρχηγοί


Συναντώνται σήμερα με Στουρνάρα οι 3 πολιτικοί αρχηγοί

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα αναμένεται να έχουν σήμερα στις 7 το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί των 3 κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στη συνάντηση των τριών, η οποία συμφωνήθηκε μετά από σχετικό τηλεφωνικό αίτημα του κ. Βενιζέλου στον πρωθυπουργό και τον Φώτη Κουβέλη, θα τεθεί επί τάπητος η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να «σκάσουν» οι πρώτοι τριγμοί στην κυβέρνηση καθώς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από τη στάση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ναι μεν διαβεβαίωσε τους εταίρους μας για την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα ωστόσο δεν έθεσε επί τάπητος το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και ειδικά το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Βολές και εκ των έσω! – ΔΑΚΕ προς Σαμαρά: «Επαναδιαπραγμάτευση γρήγορα αλλιώς... έρχεται έκρηξη»



Ανοιχτά μέτωπα παντού για τον Αντώνη Σαμαρά, που πλέον έρχεται αντιμέτωπος και με τους συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας.


Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος και οι τριγμοί από την αιφνίδια παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Νικολόπουλου και ο πρωθυπουργός έλαβε ένα τελεσίγραφο, όχι από τους δανειστές αλλά από τη ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα!

Σε ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία κάλεσαν στον πρωθυπουργό να δείξει την ίδια αποφασιστικότητα που δείχνει για τις αποκρατικοποιήσεις και για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. 

Σε 9 δόσεις οι οφειλές στην εφορία – Χάνουν το αφορολόγητο όσοι καταθέσουν εκπρόθεσμα τη δήλωση τους


Χάνουν το αφορολόγητο όσοι καταθέσουν εκπρόθεσμα τη δήλωση τους. Ανάλογα με το φόρο που πρέπει να πληρώσουμε ο αριθμός των δόσεων - Μόνο όσοι είναι εμπρόθεσμοι θα έχουν την δυνατότητα για ευνοϊκή ρύθμιση - Θα διατηρηθούν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις και μετά θα υπάρχουν μέχρι και 6 μηνιαίες δόσεις - Η εξόφληση των πρόσθετων φόρων θα γίνει μέχρι και τον Ιούνιο του 2013

Νομοθετική ρύθμιση εξπρές που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενος να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις από τα φετινά εκκαθαριστικά έως και σε εννέα δόσεις, προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.