Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Δείτε που πήγαν τα λεφτά: 40.000.000€ μοίρασε η Ν.Δ. σε Μ.Κ.Ο


Άλλο ενα παράδειγμα που δείχνει το πως "έφαγαν" τα λεφτά τα κόμματα εξουσίας. Η Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της, μοίρασε 40.000.000 ευρώ (!) σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, βολεύοντας παράλληλα και περίπου 2.000 δικά τους παιδιά.
Δείτε την λίστα της ντροπής:

Δηλώσεις Βενιζέλου για τις φήμες για χρεοκοπία της Ελλάδας

Για κακόγουστο παιχνίδι και οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά κάνει λόγο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε αποψινή δήλωση σχετικά με σχόλια και φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί δήθεν χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα στο σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Επιμένουμε στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών, δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη



«Επιμένουμε στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, αμέσως μετά την κυβερνητική συνάντηση με το δήμαρχο και τους παραγωγικούς φορείς στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. «Χρειάζεται να κάνουμε μια βασική επιλογή: Να αλλάξουμε» επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν δύο δρόμοι»...

Άλμα θανάτου για 20χρονη



Τα νιάτα της φαίνεται ότι ζήλεψε ο χάρος και την... πήρε κοντά του στην ηλικία των 20! ετών και μάλιστα με τον πιο τραγικό τρόπο. Συγκεκριμένα νεαρή 20χρονη, η οποία εργαζόταν παλιά στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, σήμερα μεταμεσονύκτιες ώρες ανέβηκε στον τέταρτο όροφο του παραπάνου Νοσοκομείου και πήδηξε στο κενό, με αποτέλεσμα...

Ομιλία του Μιχάλη Τζελέπη στη βουλή για το "Θεσμικό πλαίσιο για αγροτικούς συνεταιρισμούς, συλλογικές οργανώσεις & επιχειρηματικότητα"



ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Βουλευτή Μιχάλη Τζελέπη στο Κοινοβούλιο την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με θέμα: "Θεσμικό πλαίσιο για αγροτικούς συνεταιρισμούς, συλλογικές οργανώσεις & επιχειρηματικότητα" του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

"Κόσμημα" η ανακαινισμένη παθολογική κλινική του Ιπποκρατείου

Εγκαινιάστηκε από τον υφυπουργό Υγείας, Μιχάλη Τιμοσίδη και όχι από τον Αντρέα Λοβέρδο όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, η ανακαινισμένη Β' Παθολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Μία κλινική που πρωτολειτούργησε το
1947. Η ανακαίνισή της διήρκεσε έξι μήνες. Η δαπάνη των εργασιών προέρχεται σε ποσοστό 70% από χορηγίες και σε ποσοστό 30% από τη διοίκηση του νοσοκομείου....

Ο Kobe bryant έρχεται Αθήνα


Χαρές και πανηγύρια θα κάνουν οι νεαροί (και όχι μόνο) φίλοι του μπάσκετ, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον κορυφαίο παίκτη της σύγχρονης ιστορίας του ΝΒΑ. Ό Κόμπι Μπράιαντ έχει προγραμματίσει ταξίδι στην Αθήνα και η εταιρεία αθλητικών ειδών «Nike», που τον σπονσοράρει από το 2003, ανακοίνωσε το....

Σε ποιες ΜΚΟ έδωσε «προίκα» η Νέα Δημοκρατία


  
Σε ποιες ΜΚΟ έδωσε «προίκα» η Νέα Δημοκρατία
Η επερώτηση που προκάλεσε σήμερα η ΝΔ για την πρόσληψη ανέργων μέσω ΜΚΟ ξεδίπλωσε το χάρτη των τελευταίων ετών με κοινοτικά έργα που πήγαιναν σε απίστευτα μεγάλο αριθμό μη κυβερνητικών οργανώσεων. Το ΠΑΣΟΚ για να αντεπιτεθεί επικοινωνιακά κατέθεσε λίστα με 707 ΜΚΟ οι οποίες επί Νέας Δημοκρατίας κατά την τριετία 2006 - 2009 πήραν συνολικά 39 εκατομμύρια ευρώ μόνο από το υπουργείο Εργασίας επί ηγεσίας Σάββα Τσιτουρίδη και Βασίλη Μαγγίνα....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Ο κ, Παπανδρέου θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την 66η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με την...

Όμορφες και ψηλές ήθελε τις "Αμαζόνες" ο Καντάφι


Όμορφες και ψηλές ήθελε τις "Αμαζόνες" ο Καντάφι
Είναι γνωστές οι «Αμαζόνες» του λίβυου συνταγματάρχη οι οποίες ήταν πάντα κοντά του και προκαλούσαν τον θαυμασμό και την περιέργεια πολλών ξένων ηγετών…
Μάλιστα για την προσωπική του φρουρά επέλεγε αυτές που ήταν ψηλές όμορφες και είχαν μακριά μαλλιά, σύμφωνα με την μαρτυρία μιας 20χρονης από την 77ηγυναικεία ταξιαρχία, η οποία επεσήμανε πως είχαν τρεις δουλειές.. να υποστηρίζουν τον στρατό των ανδρών, να φυλάνε φρουρά και αν χρειαστεί να πολεμούν…

Όταν η φροντίδα για το μωρό καταντά εμμονή


Πολλές νέες μητέρες αισθάνονται άγχος σχετικά με τη φροντίδα του μωρού τους. Ωστόσο, ορισμένες φορές το άγχος μπορεί να μετατραπεί σε εμμονή σχετικά με όλα όσα μπορούν να γίνουν λάθος.
Ειδικοί ονομάζουν την κατάσταση επιλόχειο ψυχαναγκαστική διαταραχή. Μπορεί να οδηγήσει τις γυναίκες να λάβουν τεράστια μέτρα για να εμποδίσουν το φόβο τους να πραγματοποιηθεί, όπως να πλένουν συνέχεια το μωρό λόγω των φόβων μικροβίων ή να αποφύγουν να κρατήσουν το μωρό από φόβο ότι θα τους πέσει.

Η νέα τάση στη δίαιτα: The 17 Day Diet


Στο ομώνυμο βιβλίο του, που έχει γίνει best seller, ο Dr. Mike Moreno υπόσχεται αλλαγή στο νούμερο του παντελονιού σου μόλις σε 2 και κάτι βδομάδες! Η δίαιτα, που βασίζεται σε τέσσερις κύκλους διάρκειας 17 ημερών έκαστος, έχει κάνει πάταγο «κλέβοντας» τη δόξα από τον dr. Dukan! 

Μη μου τους κύκλους...

O πρώτος κύκλος της δίαιτας («Accelerate») βασίζεται σε ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής που προτείνει γεύματα που δεν ξεπερνούν τις 1.200 θερμίδες, με στόχο την καύση του λίπους, την αποτοξίνωση και την γρήγορη απώλεια κιλών. Ο δεύτερος κύκλος («Activate») εστιάζει στο θέμα του μεταβολισμού, και ο τρίτος («Achieve») στις καλές διατροφικές συνήθειες. Ο τελευταίος («Arrive») συνδυάζει τους προηγούμενους τρεις κύκλους, επιτρέποντας και κάποιες ατασθαλίες μέσα στο σαββατοκύριακο.


Οι άνδρες και η σχέση με τη μαμά τους


Αννα Δάλλα
Στην αρχή μού φάνηκε ωραία ιδέα: Ένα άρθρο για τους άνδρες και τη σχέση τους με τη μαμά τους. Ένα θέμα που φαίνεται να ενδιαφέρει όλες τις γυναίκες και το οποίο κανονικά θα έπρεπε να ιντριγκάρει και τους άνδρες. Επιπλέον, κι εγώ αγόρι μεγαλώνω, αν μη τι άλλο θα μπορούσε να μου φανεί χρήσιμο. Σύντομα αναθεώρησα, όχι επειδή δεν μου φαινόταν πια ενδιαφέρον το άρθρο, αλλά επειδή συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι άνδρες έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τη μαμά τους, που είναι πολύ δύσκολο να διερευνήσουμε, να κατανοήσουμε και τελικά να επηρεάσουμε. Κι έτσι σκέφτηκα να αφήσω το εγχείρημα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ένστολων στη Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ένστολων στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιούν το απόγευμα της Παρασκευής αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι «Αγανακτισμένοι» διοργανώνουν μουσική συναυλία, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο.
Στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις θα σχηματίζουν κλοιό γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», οι «Αγανακτισμένοι» θα θέσουν σε εφαρμογή το «σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ», όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι.

Δηλώσεις Καρατζαφέρη για τα ταξί


Τη συμπαράστασή του στους ιδιοκτήτες ταξί εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών (ΣΑΤΑ) Θανάση Λυμπερόπουλο και μέλη του Δ.Σ. στα γραφεία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι τα ταξί που έχει η χώρα είναι υπεραρκετά, και τόνισε ότι «δεν μας έχει εξηγήσει ο κ. Ραγκούσης -και δι΄ αυτού η κυβέρνηση- για ποιο λόγο παίρνει αυτή την πρωτοβουλία». Κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι επιμένει σε στείρα πολιτική, και υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ενδιαφέρεται για το θέμα των ταξί, και ότι δεν υπάρχει ωφελιμότητα στην οικονομία.

Να απορρίψει τους εκβιασμούς των κομμάτων ζητάει από το λαό το ΚΚΕ



Η απόρριψη των διλημμάτων, των εκβιασμών των κομμάτων, και η διαμόρφωση μιας συμμαχίας είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ το ζήτημα το οποίο τίθεται όλο και πιο επιτακτικά στο λαό.
 
Όπως αναφέρει αναλυτικά:
 
Καθώς βαθαίνει η κρίση σε Ελλάδα και ευρωζώνη, κυβέρνηση και τρόικα απαιτούν όλο και μεγαλύτερες θυσίες από το λαό, για να προστατευθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και για να προστατευθεί η ευρωζώνη και η ΕΕ, η μεγάλη συμμαχία της πλουτοκρατίας.

Aποδοκίμασαν τον Παπανδρέου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης


Aποδοκίμασαν τον Παπανδρέου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Aποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από εργαζομένους έγινε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την άφιξή του στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα συναντούσε τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.
Ο κ. Παπανδρέου συνοδεία αστυνομικής δύναμης βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε σε μια πλαϊνή σκάλα για να μπει στο κτίριο. Την ώρα που οι συγκεντρωμένοι τον αποδοκίμαζαν έντονα, εκείνος τούς χαμογέλασε και αρκέστηκε στο να τους χαιρετήσει.

900.000 ευρώ θα μας στοιχίσει το γραφείο του Βενιζέλου



Και άλλο θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός. Γραφεία από χρυσάφι για Ευ. Βενιζέλο και Θ. Πάγκαλο. Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως
Τι και αν ζούμε σε περίοδο κρίσης. Αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τον Ευ. Βενιζέλου, το Γραφείο του οποίου ως αντιπροέδρου θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό περί τα 900.000 ευρώ.
Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε ήδη στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, τεύχος Β΄, αριθμός 1763, 4/8/2011  (1763/ 4-8-2011), το κόστος λειτουργίας του πολιτικού γραφείου του Βενιζέλου ως αντιπροέδρου, ανέρχεται στο ποσό των 895.000 ευρώ, ετησίως.
Στο εν λόγω γραφείο θα στελεχωθεί από 20 άτομα, εκ των οποίων οι 15 θα είναι μετακλητοί ή με απόσπαση υπάλληλοι και οι υπόλοιποι 5 ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες.

ΔΡΑΣΗ: «Το ΚΚΕ προσαρμόζεται στους κανόνες της αγοράς», για τις απολύσεις στον 902 FM


Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε για τις απολύσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ, 902 Αριστερά στα FM,  το κόμμα του κ. Μάνου,  «Δράση», αναφέροντας ότι το κόμμα δεν μπορεί να ζητά από τους άλλους να μην προβούν σε απολύσεις. Στην ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός 902 του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας προέβη σε απολύσεις εργαζομένων, επικαλούμενος την οικονομική κρίση.
Κανείς εργοδότης δεν χαίρεται όταν απολύει προσωπικό, αντίθετα με αυτά που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Όταν δεν βγαίνουν τα κουκιά, οι απολύσεις είναι αναπόφευκτες. Διότι αν δεν γίνουν απολύσεις, με μαθηματική ακρίβεια θα κλείσει ολόκληρη η επιχείρηση και θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι.
Η ΔΡΑΣΗ καλωσορίζει το ΚΚΕ στη σκληρή πραγματικότητα και το καλούμε να κάνει τις αναπόφευκτες αντιστοιχίσεις: Να μπει στη θέση ενός εργοδότη που βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα

Κόντρα στη Βουλή για τους δημοσίους υπαλλήλους


Κόντρα σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή τις επίμαχες δηλώσεις του υπουργού για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Κόντρα σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή τις επίμαχες δηλώσεις του υπουργού για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον υπουργό να ζητήσει συγνώμη από τους δημόσιους λειτουργούς που έθιξε με τις δηλώσεις του και τον κατηγόρησε ότι δίνει «διαπιστευτήρια σε ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας» ότι αυτός είναι ο άνθρωπος τους για να προχωρήσει το έργο της καταστροφής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Απαντώντας ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως ο κ. Τσιπρα και ο πολιτικός χώρος που εκπροσωπεί στηρίζουν την ύπαρξη και τα επιχειρήματά του στις αγκυλώσεις της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Διαμαρτυρία νοσοκομειακών γιατρών στη Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (Ε.Ν.Ι.Θ.), στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των γιατρών. 

Η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης στην απεργία ανήλθε χθες στο 50%, ανέφερε ο πρόεδρος της Ε.Ν.Ι.Θ., Χρήστος Παπαστεργίου.

Εναν Τσολιά για τα δύσκολα επιλέγει ο Καρχιμάκης



Την δύσκολη αποστολή της κινητοποίησης ενόψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού το Σάββατο στο Βελλίδειο,στη Θεσσαλονίκη, έχει αναθέσει ο Μιχάλης Καρχιμάκης στο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Τσολιά ο οποίος έχει στήσει το επιτελείο του στα γραφεία του κόμματος στην Βασιλέως Ηρακλείου και απο εκεί συντονίζει τα πάντα!

Προσλήψεις αναπληρωτών από το Υπουργείο Παιδείας


Προσλήψεις αναπληρωτών από το Υπουργείο Παιδείας
Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2011-12 προσλαμβάνονται 888 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων:
ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02 και ΠΕ04.05, για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας μέχρι και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: www.minedu.gov.gr

ΔΕΘ: Αλλαγές στο πρόγραμμα Παπανδρέου, χωρίς την βόλτα στα περίπτερα


ΔΕΘ: Αλλαγές στο πρόγραμμα Παπανδρέου, χωρίς την βόλτα στα περίπτερα
Τροποποιήσεις έχουν επέλθει στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου εν όψει της ΔΕΘ, καθώς δεν θα κάνει την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα.

Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί από το βήμα του συνεδριακού κέντρου «Ιω.Βελλίδης» στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ η συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 την Κυριακή, αλλά σε διαφορετικό από τον συνήθη χώρο.

Αντί του συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ, η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί -για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας- στην αποθήκη Γ’ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Υπό κατάληψη το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, εν όψει της επίσκεψης Παπανδρέου


Υπό κατάληψη το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, εν όψει της επίσκεψης Παπανδρέου
Υπό κατάληψη βρίσκεται αυτή την ώρα το δημαρχείο Θεσσαλονίκης από μέλη του ΠΑΜΕ, εν όψει της επίσκεψης που θα κάνει ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, στις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο, Γ.Μπουτάρη.

Στις 5:30 το απόγευμα αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα συγκεντρωθούν μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι «Αγανακτισμένοι» διοργανώνουν μουσική συναυλία, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Παραλήρημα στα Σκόπια με το σύμβολο της Βεργίνας




Ρεσιτάλ αδιαλλαξίας από την ηγεσία των Σκοπίων, στη διάρκεια του επίσημου εορτασμού για την επέτειο της συμπλήρωσης 20 ετών από την ανεξαρτησία της χώρας, το 1991 από την ενιαία Γιουγκοσλαβία.

Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων συμπατριωτών του, το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων,  που προκλητικά αποκαλούν «Μακεδονία», ο πρωθυπουργός  Νίκολα Γκρούεφσκι ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί λύση που θα αμφισβητεί τη «μακεδονικό» έθνος και τη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ επανέλαβε πως μια πιθανή συμφωνία με την Ελλάδα για την ονομασία, θα επικυρωθεί με δημοψήφισμα από το λαό.

Δεκέμβριο η πρώτη δόση για τα αυθαίρετα - Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Δεκέμβριο η πρώτη δόση για τα αυθαίρετα - Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο
Με σημαντικές αλλαγές ως προς τα πρόστιμα και τους χρόνους καταβολής των δόσεων ψηφίστηκε και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων και την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές που ενσωματώθηκαν στο νομοθέτημα:

-Όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι το Δεκέμβριο την πρώτη δόση αντί στους οκτώ μήνες που ίσχυε αρχικά.

Τροφές που ομορφαίνουν το δέρμα


Τροφές που ομορφαίνουν το δέρμα
Όσα θαυματουργά συστατικά κι αν κρύβει η επιστήμη της δερματολογίας στα εργαστήριά της, στην πραγματικότητα η φροντίδα του δέρματος είναι πολύ πιο απλή και ανέξοδη απ’ ό,τι πιστεύουμε.
Το κλειδί για ένα όμορφο δέρμα είναι η αλλαγή στον τρόπο ζωής. Όσο τετριμμένο και αν ακούγεται αυτό, οι σύγχρονες μελέτες δείχνουν πως η άσκηση, ο επαρκής ύπνος και η σωστή διατροφή είναι το τρίπτυχο του υγιούς δέρματος.
Παρακάτω θα δούμε ποιες τροφές πρέπει να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας για να έχουμε όμορφο δέρμα, αλλά και με ποιον τρόπο αυτές επιδρούν στο μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας.

Τα στεντ στη μάχη κατά της στυτικής δυσλειτουργίας


Τα στεντ στη μάχη κατά της στυτικής δυσλειτουργίας
Ένας καρδιολόγος από το Κάρντιφ έγινε ο πρώτος γιατρός στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί στεντ – το μεταλλικό έλασμα που κρατά ανοιχτές τις αρτηρίες – ως θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.
Η τοποθέτηση του στεντ βελτιώνει τη ροή του αίματος και η ελπίδα είναι πως με την τοποθέτησή του θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στύσης του σχεδόν 30% των πασχόντων.
Υπολογίζεται πως ο ένας στους δύο άντρες ηλικίας 40 έως 70 ετών αντιμετωπίζει στυτική δυσλειτουργία. Η πρώτη γραμμή θεραπείας είναι τα ειδικά φάρμακα, όπως η σιλδεναφίλη, αλλά στις σοβαρότερες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθούν και ειδικές εγχύσεις στο πέος ή τοποθέτηση αντλίας.

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την 11η Σεπτεμβρίου



Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας λίγο πριν την επέτειο των δέκα χρόνων από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων.

Τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα καταγράφουν τη σύγχυση και τον πανικό που επικρατούσε την ώρα των επιθέσεων.

Ακούγονται οι εκκλήσεις για βοήθεια μίας αεροσυνοδού και οι απειλές ενός από τους αεροπειρατές, του Μοχάμεντ Άττα.

Από τα ψηλά στα... χαμηλά


Ο πρώην πανίσχυρος Έλληνας ομογενής, Μίλτος Ορκόπουλος, δηλώνει σήμερα την αδυναμία του να καταβάλει το ποσό που οφείλει ως αποζημίωση ύψους 438.000 στην Γκίλιαν Σνίντον, τη γυναίκα που τον «έστειλε» στη φυλακή για υπόθεση παιδεραστίας και διάθεσης ναρκωτικών σε ανήλικα αγόρια.

Ο κ. Ορκόπουλος υπήρξε υπουργός στη Νέα Νότια Ουαλία, τη μεγαλύτερη αυστραλιανή πολιτεία. Σήμερα εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για τα ανωτέρω αδικήματα, τα οποία έγιναν γνωστά ύστερα από καταγγελίες της Σνίντον.

Σε ρυθμούς «σκληρού ροκ» η ΝΔ.NON PAPER ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ !


Σε ρυθμούς «σκληρού ροκ» η ΝΔ  Μια πρόγευση των όσων θα πει ο κ. Αντ. Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, στις 17 του μηνός, δίνουν οι αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ για τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση. Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος και θα κλιμακώσει την επίθεσή του προσωπικά στον πρωθυπουργό, είναι αποφασισμένος ?παρά τις διαφωνίες βουλευτών του κόμματός του? να συνεχίσει μέχρι τέλους την τακτική του "σκληρού ροκ".
Είναι χαρακτηριστικό ότι, χθες, σε σημείωμα της ΝΔ για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί γίνεται ουσιαστικά ένας παραλληλισμός με τη χούντα. Στο θέμα της επιστροφής των αδειών ταξί στο κράτος η ΝΔ σημειώνει ότι "τέτοια ρύθμιση είχε γίνει ΜΟΝΟ επί χούντας".

Ντ. Μπακογιάννη: Ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας


Ντόρα Μπακογιάννη«Οι Ευρωπαίοι έχουν φτάσει στο αμήν, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από τις τρεις που έχουν μπει στο πρόγραμμα διάσωσης που δεν αποδίδει» δήλωσε στο ΣΚΑΪ η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη και επεσήμανε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας.

«Πρέπει να ξαναβάλουμε την Ελλάδα μπροστά και αυτό γίνεται μόνο με επενδύσεις», είπε η κ. Μπακογιάννη. Χαρακτήρισε «αηδίες» την ιστορία ότι κάποιες συνωμοσιολογικές ξένες δυνάμεις θέλουν να μας κάνουν το «μαύρο» πρόβατο και επεσήμανε ότι η αλήθεια είναι ότι επί δύο χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα πέραν των περικοπών των μισθών και των συντάξεων.

Ενοχλημένος ο πρωθυπουργός από το «αντάρτικο» των εννέα


Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου το «αντάρτικο» των εννέα βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι οποίοι αντέδρασαν χθες ενάντια στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, μέσω επιστολής προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση των εννέα, ενώ κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου σχολίασαν την κίνησή τους, τονίζοντας ότι «δεν είναι οι επιστολές εκείνες που βλάπτουν, αλλά τα αντάρτικα μέσα και έξω από τη Βουλή».


Περικοπές και στο εφάπαξ των αστυνομικών;


Τη γενική έφοδο του οικονομικού επιτελείου στο βασικό και στα δευτερεύοντα εισοδήματα του, τη βιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο εδώ κι ενάμιση χρόνο το ένστολο προσωπικό,
με κορύφωση τις τελευταίες ημέρες που παρότι ο κ. Σαχινίδης υπέγραψε την καταβολή της αποζημίωσης των δεδουλευμένων νυχτερινών του Αυγούστου στη μισθοδοσία Σεπτεμβρίου, εξακολουθεί να συνεχίζεται το μπραντ ντε φερ γύρω από το αν και πότε -μαζί με τα πενθήμερα- θα εκπέσουν στην κατηγορία των χρηματικών ενταλμάτων ή σ' ότι ακριβώς που προσδιορίζει ο θυμόσοφος λαός με τη σιβυλλική ρήση, "ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι".



Υπό κατάληψη το Υπουργείο Υγείας


Υπό κατάληψη το Υπουργείο Υγείας
Υπό κατάληψη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής το κτήριο του Υπουργείου Υγείας.

Περίπου 200 εργαζόμενοι, υπάλληλοι του υπουργείου, έχουν αποκλείσει την είσοδο του κτηρίου, διαμαρτυρόμενοι για τα όσα επικριτικά είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατάληψη στα γραφεία του Ι.Κ.Α. στη Θεσσαλονίκη


Σε δίωρη συμβολική κατάληψη στο κτήριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του Ι.Κ.Α. στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του ιδρύματος (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), σήμερα το πρωί στις 07:00.

Με τον τρόπο αυτό επιδίωξαν να προβάλλουν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, το οποίο έχει ως συνέπεια τη καθυστέρηση της έκδοσης συντάξεων και την αδυναμία καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής. 


Σαν Σήμερα 9 Σεπτεμβριου





Γεγονότα 

413 π.Χ: Ο αθηναϊκός στόλος γνωρίζει την καταστροφή στη Σικελία, κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου.
1926: Αιματηρό κίνημα Κονδύλη, με περίπου 300 νεκρούς και τραυματίες στην Αθήνα.
1941: Ιδρύεται από τον Ναπολέοντα Ζέρβα ο ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Στρατός), αντιστασιακή οργάνωση επί γερμανικής κατοχής.

9-10-11 Σεπτεμβρίου Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας στην Έδεσσα


oikologikh_ekthesi1Ο Δήμος Έδεσσας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας, το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας & ο Σύλλογος Προστασίας Καταναλωτών, διοργανώνουν μια Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στις 9-10-11 Σεπτεμβρίου 2011 και θα χαρούν να σας υποδεχτούν στο πανέμορφο χώρο του Πάρκου Καταρρακτών . Θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε πραγματικές γεύσεις, να προβληματιστείτε, να μάθετε πρακτικά πράγματα μέσα από τα εργαστήρια – πρακτικά σχολειά που θα γίνουν, να παίξετε, να διασκεδάσετε και να γνωρίσετε από κοντά ανθρώπους που τόλμησαν να κάνουν τα βήματα της επιστροφής σε ένα πιο φυσικό τρόπο ζωής, πιο κοντά στην αγκαλιά της μάνας φύσης, της μάνας γης.

Video: Πυξ Λαξ: Αποθέωση στην συναυλία τους στην Θεσσαλονίκη!


Video: Πυξ Λαξ: Αποθέωση στην συναυλία τους στην Θεσσαλονίκη!Οι Πυξ Λαξ επανενώθηκαν το 2011 για περιορισμένο αριθμό συναυλιών, σε μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά μουσική παραγωγή. Oι παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή για να μας προσφέρουν μια πολυαναμενόμενη εμπειρία! Χτες το βράδυ βρέθηκαν για μια μοναδική συναυλία στην Θεσσαλονίκη ...Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και το συγκρότημα ανέβηκε στην σκηνή , δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό... Οι φίλοι τους , που τους περίμεναν πολύ μεγάλο διάστημα είχαν την ευκαιρία να τους απολαύσουν και να τραγουδήσουν τις επιτυχίες τους...

Οι 12 πιο παράξενοι θάνατοι στην ιστορία


12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (2)
Στα βάθη των αιώνων, οι άνθρωποι έχουν υποφέρει από μια τρομακτική «ποικιλία» όσο αφορά τον τρόπο θανάτου. Η συγκεκριμένη λίστα συνεχώς αυξάνεται, αλλά ας δούμε ενδεικτικά μερικούς από τους πιο παράξενους θανάτους στην ιστορία....

Το 892…
12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (1)

Ο «Sigurd the Mighty of Orkney» έδεσε το κεφάλι του νικημένου εχθρού του στη σέλα του αλόγου του. Την ώρα που κάλπαζε, τα δόντια του αποκεφαλισμένου κεφαλιού έγδαραν το πόδι του και προκάλεσαν τελικά μια θανατηφόρα μόλυνση.

O Καντάφι ρευστοποίησε το 1/5 του χρυσού της Λιβύης!


O Καντάφι ρευστοποίησε το 1/5 του χρυσού της Λιβύης!
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης, Κάσεμ Αζόζ, δήλωσε ότι η τράπεζά του πούλησε το 20% των αποθεμάτων της σε χρυσό με εντολή Καντάφι, ενώ ο τελευταίος βρισκόταν ακόμα στην εξουσία.
Η ρευστοποίηση συνέβη τον περασμένο Μάιο, όταν είχαν ήδη ξεκινήσει οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί και εκτιμάται ότι οι 29 τόνοι χρυσού πουλήθηκαν έναντι 1,7 δισ. δηναρίων.

Σύμφωνα με τον Αζόζ, ο χρυσός ρευστοποιήθηκε για να πληρωθούν οι μισθοί και να υπάρξει ρευστότητα, ειδικά στην Τρίπολη, ενώ τόνισε ότι ουδέποτε εκλάπησαν λεφτά από τα ταμεία του λιβυκού κράτους.

Άφησε την τελευταία της πνοή στη θάλασσα


Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, χθες το μεσημέρι, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «Ν. ΦΛΟΓΗΤΑ» Χαλκιδικής, μια 73χρονη γυναίκα.

Η ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Διαιτητής προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα Ελλάδας-Μαυροβουνίου! Μέγα σκάνδαλο στο Ευρωμπάσκετ, μπλεγμένος ο Ελληνιάδης!

Πελώριο (διπλό) σκάνδαλο πλήττει το κύρος του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ο Σταύρος Ελληνιάδης πλησίασε διαιτητές αγώνων της Εθνικής και προσπάθησε να τους επηρεάσει με μηνύματα στο κινητό. Οι διοργανωτές του αφαίρεσαν τη δημοσιογραφική διαπίστευση και του επέβαλαν πρόστιμο 15.000 ευρώ. Ο πρώην μάνατζερ της Εθνικής (επί ημερών Καζλάουσκας) δεν έχει καμία σχέση με την ομοσπονδία, ούτε είναι μέλος της αποστολής, αφού σε τέτοια περίπτωση θα ήταν βέβαιη η αποβολή της Ελλάδας από το Ευρωμπάσκετ.

"Κατ'αρχήν, ήρθα στη Λιθουανία ιδιωτικά. Οταν άκουσα τους Σκοπιανούς να γιουχάρουν τον εθνικό μας ύμνο, έστειλα με δική μου πρωτοβουλία μήνυμα στο ΛαΜόνικα και το Σαμπόν, ώστε να προσέξουν τυχόν προβοκάτσιες των αντιπάλων μας. Γνωριζόμαστε καλά, τόσα χρόνια στα γήπεδα. Και τους ευχήθηκα καλή τύχη. Αυτό ήταν όλο", ισχυρίστηκε ο ίδιος ο Ελληνιάδης.

Μεγάλη Εθνική, 69-60 τη Σλοβενία


Νίκη που την φέρνει κοντά στην 8αδα του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας πέτυχε η Εθνική Ελλάδας, η οποία επικράτησε 67-60 της Σλοβενίας, σε παιχνίδι για την 1η αγωνιστική της Β’ φάσης του τουρνουά.

Κορυφαίος ήταν ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους, έχοντας στις τελευταίες κρίσιμες υποθέσεις τρία εύστοχα τρίποντα. Πλέον, η «επίσημη αγαπημένη» έχει πέντε βαθμούς, με δύο νίκες και...

«Απαγορευμένη» ζώνη για Ι.Χ οι δρόμοι γύρω από τη ΔΕΘ


«Απαγορευμένη» ζώνη για τα οχήματα θα είναι μεγάλο τμήμα της Θεσσαλονίκης, στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ, και σε δρόμους στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο (10-09-2011), από ώρα 12.00΄ και μέχρι την ολοκλήρωση των διαφόρων εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις οδούς Λεωφόρου Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Εγνατία), Β. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Β. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λ. Νίκης (από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Πλ. Λευκού Πύργου), Κ.Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου) και Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου).




Στη δημοσιότητα η λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου


Τη «μαύρη» λίστα με όσες επιχειρήσεις χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 6.000 νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα και οι οφειλές ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ από τα συνολικά 42 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που επιδιώκει να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η ανάρτηση των ληξιπροθέσμων οφειλών για τα φυσικά πρόσωπα θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών.


Πολιτική διαμάχη με φόντο τον ρωσικό νηογνώμονα


Διαμάχη μεταξύ της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης προέκυψε με επίκεντρο τον ρωσικό νηογνώμονα και τον χειρισμό του προβλήματος των πλαστών πιστοποιητικών κλάσης που έχει εκδώσει.
Ειδικότερα και με αφορμή τις δηλώσεις στη Βουλή, του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μουσουρούλη, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης, έδωσε την εξής απάντηση: