Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Οι προϊστορικοί άνθρωποι ταξίδευαν στο Αιγαίο;


Με βάση νέες τεχνικές χρονολόγησης πετρωμάτων όπως o οψιδιανός, επιστήμονες -μεταξύ των οποίων και Έλληνες- ανακάλυψαν πως οι προϊστορικοί άνθρωποι μπορεί να ταξίδεψαν στο Αιγαίο πριν από 15.000 χρόνια.

  Ο οψιδιανός είναι ένα ηφαιστειακό πέτρωμα με υαλώδη μορφή, που εξαιτίας της σύστασης και της ανθεκτικότητας του χρησιμοποιήθηκε από τα τέλη της Ανώτερης Παλαιολιθικής περιόδου (πριν από 35.000 έως 11.000 χρόνια) για την κατασκευή εργαλείων και όπλων.

O Γιώργος Γεράκης στο προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου


Μέλος του  Προεδρείου του Εθνικου Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ήταν  ο Γραμματέας της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Γεράκης!Όπως και στην Εθνική Συνδιάσκεψη του Σεπτεμβρίου,έτσι και τώρα.
Έχει δείξει οτι γνωρίζει απο οργάνωτικά θέματα διαδικασιών και εκεί στην ιπποκράτους τον εμπιστεύονται για τις

Ιστορικό αίτημα η δημιουργία ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος



Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη                                                       Χωρίς μνήμη του πολιτικού παρελθόντος δεν μπορείς να έχεις, δεν μπορείς να οικοδομήσεις την μνήμη, την μουσική, την πολιτική μουσική του μέλλοντος, το σχέδιο. 
Τα παλιά κόμματα μη – κόμματα, ουσιαστικά συρρικνωμένες γραφειοκρατίες της Αθήνας μη - Αθήνας αποφεύγουν την συζήτηση για το παρελθόν. Όπως «ο διάβολος το λιβάνι». Στερούνται βεβαίως ως συνήθως ιδεών για το μέλλον. Παρ’ όλο που πληρώνονται από το Κράτος, από τους πολίτες να παράγουν ιδέες, για την λειτουργία και την πρόοδο του συστήματος – Χώρα, του συστήματος - Ελλάδα. 


«Έξω η Τουρκία από το ΝΑΤΟ»



Σκληρή επίθεση στην Τουρκία εξαπέλυσε ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι, κατά τη διάρκεια ενός ντιμπέιτ που διοργάνωσε διαδικτυακά το Fox News.
Ο Πέρι, που διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την αμερικανική προεδρία δήλωσε ότι «ίσως είναι η ώρα να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ», ενώ χαρακτήρισε τους ηγέτες της χώρας «ισλαμιστές τρομοκράτες».

Η dream team των νέων τεχνολογιών


Η dream team των νέων τεχνολογιών (1)
Τα καλύτερα gadgets “παρέλασαν” από τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας και εμπορίου στις ΗΠΑ. Το Sky News δημοσίευσε για τους πιο απαιτητικούς και φανατικούς αναγνώστες του, τα πιο εντυπωσιακά νέα προϊόντα της έκθεσης, στην οποία παρουσιάστηκαν συνολικά περίπου 3.000 εκθέματα.

Οι 7 πιο ενοχλητικοί τύποι στο γυμναστήριο


Οι 7 πιο ενοχλητικοί τύποι στο γυμναστήριο (1)
Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι κάθε γυμναστήριο έχει τον δικό του “ιστορία”. Και όχι μόνο έναν. Από τους τύπους που σου πιάνουν πάρλα γιατί δουλεύουν PR μέχρι τους κλώνους του Τσακ Νόρις μάθε ποιους πρέπει να αποφεύγεις στο γυμναστήριο, γιατί, και πως θα τους αναγνωρίσεις!

Ορφανοτροφείο για φώκιες στην Ολλανδία


Ορφανοτροφείο για φώκιες στην Ολλανδία (2)
Οι έντονες καταιγίδες που έπληξαν πρόσφατα τις ακτές της Ολλανδίας είχαν σαν αποτέλεσμα πολλές φώκιες, ακόμα και νεογέννητες, να μείνουν ορφανές. Ευτυχώς, υπάρχουν ομάδες εθελοντών προσφέρθηκαν να φροντίσουν αυτούς τους αξιολάτρευτους ναυαγούς.

Καλύτερος Δημόσιος υπάλληλος του κόσμου, ανακηρύχθηκε Έλληνας!!



Μέχρι τώρα ξέραμε οτι ο έλληνας δημόσιος υπάλληλος είναι ο πιό γρήγορος του κόσμου.Κι αυτό γιατί ενώ σχολάει απο τη δουλειά του στις δύο,βρίσκεται σπίτι στη μιάμιση!Έτσι μας ενημέρωνε το γνωστό ανέκδοτο.Κι όμως...το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μας ενημέρωσε οτι ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου,είναι έλληνας!Ακούσαμε και καλή κουβέντα απο τους γερμανούς τελικά!

Συνελήφθη διευθυντικό στέλεχος της ΕT3




Έκπληξη προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι μεταξύ των 47 συλληφθέντων για συμμετοχή σε παρακλάδια μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα φέρεται να είναι και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης, ο οποίος από τα τέλη Νοεμβρίου 2011 βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας.

Ο ηλεκτρολόγος με την φωνή κλαρίνο

Απίστευτος!!!!Πραγματικά!Αξίζει να παρακολουθήσετε το βιντεάκι!

Γιατί οι πατούσες των σκύλων δεν παγώνουν ποτέ;


Γιατί οι πατούσες των σκύλων δεν παγώνουν ποτέ;

Σωτήριες είναι οι πατούσες των σκύλων, καθώς τους βοηθούν να διατηρήσουν
τη θερμοκρασία του σώματός τους σε φυσιολογικά επίπεδα, ακόμα και αν κάθονται σε παγωμένο έδαφος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που διεξήχθη στην Ιαπωνία, το εξειδικευμένο κυκλοφορικό σύστημα στις πατούσες των σκύλων τους κρατά ζεστούς, ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά μικροσκόπια έτσι ώστε να μελετήσουν την εσωτερική δομή των ποδιών των σκύλων.

Προτάσεις Τσίπρα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας



Στο Βερολίνο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει στην Σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και σε σειρά άλλων εκδηλώσεων. Όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας, το θέμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα βρισκόταν παντού στο επίκεντρο των συζητήσεων και του ενδιαφέροντος.

Συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλος πριν το Πολιτικό Συμβούλιο


Συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλος πριν το Πολιτικό Συμβούλιο

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, θα έχει σήμερα στις 13:30 ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. 

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου στο επίκεντρο της συνεργασίας των δύο ανδρών θα βρεθούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ενημερωθεί αναλυτικά για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τις διαπραγματεύσεις για το PSI και για τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στη συνομολόγηση της νέας δανειακής σύμβασης.

Ισοπέδωσαν με τσεκούρια και αλυσοπρίονα τους αμπελώνες του Μπουτάρη


Ισοπέδωσαν με τσεκούρια και αλυσοπρίονα τους αμπελώνες του Μπουτάρη

Με τσεκούρια και αλυσοπρίονα άγνωστοι δράστες μπήκαν στους αμπελώνες του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και ισοπέδωσαν καλλιέργειες επτά στρεμμάτων.

Οι αμπελώνες της περίφημης ποικιλίας Chardonnay, που βρίσκονται στην περιοχή του Αμυνταίου στον νομό Φλώρινας, αποτελούν το καμάρι αλλά και τη μεγάλη αγάπη του δημάρχου Θεσσαλονίκης. «Ηταν σαν να μας σκότωσαν μικρά παιδιά» περιέγραψε στην «Espresso» o γενικός διευθυντής του κτήματος «Κυρ-Γιάννη», Γιώργος Αναστασόπουλος και πρόσθεσε: «Ηταν τέτοια η μανία του δράστη, που άφησε κρεμασμένα τα τσαμπιά πάνω στα σύρματα. Είναι ανεξήγητο και πέρα από κάθε λογική αυτό που έγινε».

Ριζική ανατροπή για τους επιστήμονες…Έλληνες οι πρώτοι άνθρωποι



Ριζική
ανατροπή των επιστημονικών δεδομένων φέρνει μια δημοσίευση...
που βρήκε
αρχαιότερο εύρημα από τον Ουρανοπίθηκο τον Μακεδονικό της Ελλάδας.
Σύμφωνα με βουλγαρικό εύρημα φαίνεται πως στην Ευρώπη πριν από εννιά 
εκατομμύρια χρόνια ζούσαν μεγάλοι ανθρωποειδείς πίθηκοι ανατρέποντας 
έτσι την κατεστημένη εικόνα ότι ο άνθρωπος κατάγεται από την Αφρική.

Όταν η Ελλάδα είχε δικά της αυτοκίνητα!!


Και δεν ήταν καθόλου άσχημα για την εποχή φυσικά!!
Τα αμάξια στην Ελλάδα είναι μια ιστορία που σίγουρα πονάει αρκετούς, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν την δική τους προσπάθεια σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια τελικά κανένας δεν κατάφερε να καθιερωθεί στον χώρο και να αποκτήσει την οικονομική δυνατότητα ώστε να αντέξει μια κρίση. Έτσι εδώ και πολύ καιρό, οι ντόπιοι επιχειρηματίες σταμάτησαν να προσπαθούν να δημιουργήσουν αμάξια. Εμείς θα θέλαμε να σας δείξουμε τα "δικά" μας αυτοκίνητα, τα οποία πρέπει να πούμε ότι είχαν ένα στυλ δικό μας!!...

ΠΑΣΟΚ: Αποφασίζεται το χρονοδιάγραμμα



Μετά την σχεδόν ομόφωνη έγκριση, από το Εθνικό Συμβούλιο, της πρότασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, για την έναρξη των διαδικασιών της «επόμενης ημέρας» στο Κίνημα, το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο προκειμένου να αποφασίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα.
Σύμφωνα με την εγκριθείσα πρόταση, η εκλογή ηγεσίας θα γίνει το Μάρτιο.

Και νέα «στροφή» από τη ΝΔ.«ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ» ΡΟΛΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου εάν οι εκλογές δεν διεξαχθούν στις 8 Απριλίου το αργότερο
Δριμύ «κατηγορώ» κατά του οικονομικού επιτελείου για αναλγησία με αφορμή τις πληροφορίες για επικείμενη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το «χαράτσι». Απειλή αποχώρησης από το κυβερνητικό σχήμα αν δεν γίνουν οι εκλογές έως τις 8 Απριλίου
Τον ρόλο της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, στην οποία η ίδια συμμετέχει, «αναλαμβάνει» και πάλι η ΝΔ, με στόχο να εκτονωθεί η ένταση μελών του «σκληρού» κομματικού πυρήνα που θα ήθελαν εκλογές «εδώ και τώρα». Ταυτόχρονα, με εντολή του κ. Σαμαρά, στενοί του συνεργάτες επαναφέρουν το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» ότι, εάν οι εκλογές δεν γίνουν την 8η Απριλίου, η ΝΔ θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.

Σαρωτικό άνοιγμα 136 κλειστών επαγγελμάτων!



Λίγες ώρες πριν την επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα, η κυβέρνηση με τροπολογία έσπευσε να άρει τους περιορισμούς που διατηρούσαν «ημίκλειστα» 136 επαγγέλματα.

Ειδικότερα, τo πλήρες άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων προβλέπεται με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη και προβλέπει ότι:

Τα πραγματικά αίτια του Καρκίνου



«Οι γιατροί, όπως και οι ασθενείς, είναι όμηροι δύο ισχυρών βιομηχανιών.
Από τη μια μεριά υπάρχει η φαρμακοβιομηχανία, που προσφέρει εύκολες φαρμακευτικές λύσεις αντί να ενθαρρύνει τους ασθενείς να αλλάξουν συνήθειες.
Και από την άλλη, η βιομηχανία των τροφίμων προστατεύει ζηλότυπα τα συμφέροντά της εμποδίζοντας τη διάδοση ρητών συστάσεων γύρω από τις συνδέσεις ανάμεσα στις τροφές και την αρρώστια. Το κοινό στοιχείο και των δύο είναι μια βαθιά επιθυμία να μην αλλάξει τίποτα».

Μπουτάρης: «μπούρδες» και κορώνες άνευ λόγου και ουσίας»


Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη: Ικανοποημένος ο Μπουτάρης από την κατάργηση της Γ.Γ Μακεδονίας-Θράκης

Σύμφωνος με την κατάργηση της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης και ικανοποιημένος απο την εξέλιξη του θέματος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κ'άνοντας λόγο για «μπούρδες» και «κορώνες άνευ λόγου και ουσίας» αναφερόμενος σε όσους συσχετίζουν το γεγονός αυτό με εθνικά θέματα.

Χαλκιδική: Κόβουν παράνομα ελαιόδεντρα...για να ζεσταθούν !


Κεντρική Μακεδονία Χαλκιδική: Κόβουν παράνομα ελαιόδεντρα...για να ζεσταθούν !

H λεηλασία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στα Σήμαντρα!

Παράνομη υλοτόμηση σε κτηματα με ελαιόδεντρα.

Τα καταπατούν και τα κόβουν!

Τρία κρούσματα σημειώθηκαν σε μια εβδομάδα. Από κτήμα στην περιοχή κάμπος με 30 ελαιόδεντρα ξερικά τα έκοψαν όλα! Από άλλο κτήμα στην περιοχή κουρί ποτιστικό έκοψαν 8 δέντρα και από ένα τρίτο κτήμα στο ξεροπήγαδο έκοψαν 4 δέντρα!

Κατερίνη: Προσπάθησαν να κλέψουν 500 κιλά καλώδια του ΟΣΕ


Κεντρική Μακεδονία Κατερίνη: Προσπάθησαν να κλέψουν 500 κιλά καλώδια του ΟΣΕ

Στα δίχτυα της αστυνομίας πιάστηκαν χθες το πρωί ένας 24χρονος και ένας 53χρονος στην Κατερίνη, οι οποίοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης ξύλινο στροφίο με καλώδιο τηλεπικοινωνίας μήκους 500 μέτρων. 

Αρχικά, προηγήθηκε καταγγελία υπαλλήλου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ) ότι δύο άτομα αφαίρεσαν το καλώδιο και το τεμάχισαν σε πλήθος κομματιών. Οι δράστες μετέφεραν αυτά πλησίον του οχήματος του 53χρονου χωρίς να προλάβουν να τα μεταφορτώσουν λόγω της άφιξης των αστυνομικών και αποχώρησαν πεζή από το σημείο.

Άρπαξαν κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ στις Σέρρες


Κεντρική Μακεδονία Άρπαξαν κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ στις Σέρρες

Κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης των 20.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν από κοσμηματοπωλείο στη Ροδόπολη Σερρών, άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες με τη μέθοδο ριφιφί.   

Το γεγονός συνέβη τα ξημερώματα στην ακριτική περιοχή του νομού και έγινε αντιληπτό από τον κοσμηματοπώλη, όταν το πρωί προσπάθησε να μπει στο κατάστημά του και δεν άνοιγαν τα προστατευτικά ρολά του μαγαζιού.

Κιλκίς:"Το καλύτερο καρναβάλι κερδίζει 500 ευρώ" !



"Φέτος τις Απόκριες ο Καρνάβαλος κρύβει πολλές εκπλήξεις, τόσο για μικρούς όσο και μεγάλους! Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς θα ξεκινήσουν με τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης στις 16 Φεβρουαρίου 2012 με το καθιερωμένο πλέον παραδοσιακό γλέντι στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου και θα συνεχιστούν με το Κυνήγι του Θησαυρού στις 25 Φεβρουαρίου και το κάψιμο του Καρνάβαλου στις 26 Φεβρουαρίου και το κάψιμο του Καρνάβαλου στις 26 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Ειρήνης.

Σχεδιάζουν “ιπτάμενη λεωφόρο” για τη Θεσσαλονίκη!!!


Κεντρική Μακεδονία Σχεδιάζουν “ιπτάμενη λεωφόρο” για τη Θεσσαλονίκη!!!

Μία υπερυψωμένη ταχεία λεωφόρος, που θα κινείται πάνω από την υφιστάμενη εσωτερική περιφερειακή οδό, φιλοδοξεί να δώσει λύση στη συμφόρηση της περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο περιβαλλοντικό πρόβλημα των ρύπων.  

 Το συγκεκριμένο έργο έχει πάρει την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενώ μέσα στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπογραφεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος. 

Παπαδήμος: Καλεί τους πολικούς αρχηγούς να στηρίξουν έμπρακτα την κυβέρνηση


Παπαδήμος: Καλεί τους πολικούς αρχηγούς να στηρίξουν έμπρακτα την κυβέρνηση
Εντός των επόμενων ημερών σκοπεύει να βάλει Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη στο ίδιο τραπέζι ο Λουκάς Παπαδήμος, καλώντας τους να στηρίξουν έμπρακτα την κυβέρνηση που τις επόμενες ημέρες καλείται να λάβει αποφάσεις για νέα μέτρα.

Κίνδυνος περιβαλλοντικής καταστροφής. Εκτός πορείας το Concordia παραδέχεται η εταιρεία


Στο Concordia υπάρχουν χιλιάδες τόνοι πετρεαλιου που μπορεί να διαρρεύσουν
Σειρά λαθών και παραβλέψεων του πλοιάρχου δείχνουν οι μαρτυρίες και οι διαθέσιμες πληροφορίες για την ναυτική τραγωδία στην Τοσκάνη της Ιταλίας κατά την προσάραξη του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia. Έξι οι νεκροί και 29 οι αγνοούμενοι με τον τελευταίο απολογισμό με τις έρευνες να συνεχίζονται στο ημιβυθισμένο σκάφος παρά το ότι είναι επικίνδυνες για τους διασώστες. Ανησυχία και για περιβαλλοντική καταστροφή.

Αναζήτηση φόρμουλας για διατήρηση 13ου και 14ου μισθού



Aπό τη δυνατότητα των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) να καταλήξουν σε συμφωνία που θα προδικάζει το πάγωμα των κατώτατων ορίων στα επίπεδα του 2011 εξαρτάται, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η επιμονή ή μη της τρόικας στα θέματα που αφορούν μειώσεις στις αποδοχές σε ιδιωτικό τομέα και ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβανομένου του 13ου και του 14ου μισθού.

Πόλεμος με τις αγορές για το κούρεμα.Αδιάλλακτο εμφανίζεται το Βερολίνο στις πιέσεις των τραπεζών


Ολους τους άσους στο τραπέζι βγάζουν οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, από τη μια, και το Βερολίνο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από την άλλη, στο πλαίσιο του σκληρού πόκερ με τις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας, ιδιωτών πιστωτών, ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ αποτελεί το επιτόκιο για τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν με τη συμφωνία του κουρέματος. Οι ιδιώτες πιστωτές ζητούν πάνω από 5%, ενώ το ΔΝΤ και η Γερμανία επιδιώκουν κάτω από 4% κάτι που ουσιαστικά αυξάνει το ποσοστό κουρέματος πολύ πάνω από το 50% που είχε συμφωνηθεί αρχικά -κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους ιδιώτες πιστωτές (τράπεζες, hedge funds κ.λπ.).

Με 5.000 ευρώ “έσβησε” χρέη 136.000!



Μόνο στην Ελλάδα! Την ώρα που εκατομμύρια πολίτες βλέπουν κάθε μέρα τους φόρους που πληρώνουν να αυξάνονται και από μέρα σε μέρα περιμένουν τη νέα μείωση του μισθού τους οι μεγαλοοφειλέτες τη γλιτώνουν με... ολίγα.


Επιχειρηματίας τον περασμένο Απρίλιο συνελήφθη για μη απόδοση Φ.Π.Α., ύψους 136.436 ευρώ, αλλά από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι σήμερα είναι ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ (!).

Η "σκληρή" χρεοκοπία τρομοκρατεί τους Ευρωπαίους


Στο χείλος της οικονομικής καταστροφής η Ελλάδα. Διαβάστε τις εκτιμήσεις περί χρεοκοπίας και τα τελευταία σενάρια. Για ποιο λόγο φοβούνται οι Ευρωπαίοι.
Μία ακόμα φορά που έρχεται να ηχήσει για τα καλά στα αυτιά μας η λέξη χρεοκοπία που φαίνεται πια πως έχει συνδέσει άρρηκτα τη… μοίρα της με την Ελλάδα.
Εκτός από την έντονη ανησυχία σε εγχώριο επίπεδο μετά τις προειδοποιήσεις αξιωματούχων της Standard and Poor’s για χρεοκοπία της χώρας και μάλιστα σύντομα, κρύος ιδρώτας έχει λούσει και τους Ευρωπαίους.

καταπληκτικές φωτογραφίες μιας σταγόνας νερού...



Jim Kramer μπορεί επίσημα να είναι ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, αλλά σίγουρα οι φωτογραφίες που τράβηξε με τις σταγόνες, μαρτυρούν το αντίθετο.
Σαπούνι, υγρό πιάτων και άλλα βοηθήματα χρησιμοποιήθηκαν για να πάρουν οι σταγόνες αυτά τα καταπληκτικά χρώματα και να φωτογραφηθούν με την ειδική κάμερα υψηλής ταχύτητας.

Τι ζητούν οι θανατοποινήτες πριν την εκτέλεση!



H θανατική ποινή στις ΗΠΑ, δεν αναμένεται να καταργηθεί σύντομα. Όμως οι καταδικασμένοι σε θάνατο διατηρούν ακόμα το δικαίωμα της τελευταίας επιθυμίας κάνοντας πολλές φορές ιδιαίτερα περίεργες επιλογές.

Οι καταδικασμένοι σε θανατική ποινή στις ΗΠΑ, δικαιούνται για το τελευταίο γεύμα τους, να ζητήσουν ότι θέλουν και το υπαλληλικό προσωπικό των φυλακών κατέγραψε τις πιο περίεργες απαιτήσεις.

Τα 10 rock άλμπουμ με κρυμμένα μηνύματα..



Είναι 10 απ’ τα πιο γνωστά άλμπουμ όλων των εποχών, τα οποία περιέχουν όχι ακουστικά, αλλά οπτικά κρυμμένα μηνύματα, διαθέσιμα προς ανακάλυψη σε όλους όσοι έχουν την διάθεση να το ψάξουν λίγο παραπάνω…


NY Times: Ανάρπαστο το ελληνικό γιαούρτι στην Νέα Υόρκη!



Οι πωλήσεις του ελληνικού γιαουρτιού στην πολιτεία της Νέας Υόρκης σημειώνουν σημαντική αύξηση, ενώ νέα εργοστάσια παραγωγής, το ένα μάλιστα με κόστος περίπου 20 εκ. δολάρια, κατασκευάζονται στην περιοχή προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Τα 10 πιο σατανικά πειράματα που έγιναν πάvω σε ανθρώπους!



Τα πειράματα και οι έρευνες έχουν εξελιχθεί με το πέρασμα του χρόνου...

Αυτή είναι μια λίστα των 10 πιο σατανικών και ανήθικων πειραμάτων που διενεργήθηκαν πάνω σε ανθρώπους

Τα θύματα των πειραμάτων στην λίστα μας, είναι στην πλειοψηφία τους κρατούμενοι, δούλοι ή ακόμα και μέλη μιας οικογένειας.

Πολύχρωμα μυρμήγκια εν δράσει…



perierga.gr - Πολύχρωμα μυρμήγκια εν δράσει...Το φαγητό που τρώμε φαίνεται στην εικόνα που έχουμε! Αυτό ισχύει με τους ανθρώπους αλλά, όπως, φαίνεται, ισχύει επίσης και στα έντομα, και πιο συγκεκριμένα στα μυρμήγκια. Με λίγα λόγια, η τροφή που καταναλώνουν χρωματίζει ανάλογα και το… στομάχι τους (εκτός από το να τη γεμίζει, βέβαια!).

Περί Ελευσινίων Μυστηρίων!


 
Η λέξη Μυστήριο σημαίνει το απόρρητο, το μυστικό και προέρχεται ετυμολογικά από το ρήμα «μυείν» που σημαίνει κλείνω. Ο Μύστης-μυσταγωγός ασκώντας τη μυστική λατρεία προς το θείο προσβλέπει στην ένωση, στη συνοχή της κοινότητας των μυημένων, ανώτερων πνευματικά ανθρώπων.
 Οι αιώνιες αλήθειες της ανθρώπινης ψυχής, ως φυσικές και αλληγορικές αναπαραστάσεις ανθρώπων, μέσω της Δήμητρας, της χθόνιας θεότητας της γης και του Άδη-θανάτου, αποκαλύπτονται στους μυημένους. Η Γη ως μήτηρ με αγροτικό χαρακτήρα και  γονιμότητα συμπυκνώνει τη ζωή και το θάνατο, την εναλλαγή του φωτός και της σκιάς ως φυσικού και μεταφυσικού φαινομένου.