Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Τόλκας: Η δανειακή σύμβαση θα τεθεί στο δημοψήφισμα και όχι η παραμονή στο ευρώ

  
Τόλκας: Η δανειακή σύμβαση θα τεθεί στο δημοψήφισμα και όχι η παραμονή στο ευρώ
Το δημοψήφισμα που πρότεινε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα αφορά το νέο σχέδιο της ΕΕ για τη διάσωση της Ελλάδας και όχι το εάν η χώρα θα παραμείνει ή όχι στην ευρωζώνη, δήλωσε ο έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα.

Βουδούρης: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης

  
Βουδούρης: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης
«Ναι βέβαια, θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης», ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί προς το παρόν επί της στάσης που θα τηρήσει σχετικά με το δημοψήφισμα.
Όπως είπε, «δεν ξέρω τι θα κάνω για το θέμα του δημοψηφίσματος,

Τέλη Κυκλοφορίας 2012: Δείτε τι θα πληρώσετε


Τέλη Κυκλοφορίας 2012: Δείτε τι θα πληρώσετε
Αυξημένα κατά περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι είναι τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για το 2012. Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή τους θα αρχίσουν, εντός του Νοεμβρίου, να αποστέλλονται στους φορολογουμένους ενώ η εξόφλησή τους θα γίνεται σε τράπεζες και εφορίες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν το τέλος κυκλοφορίας και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα έως την τελευταία ημέρα του 2011. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του τέλους που τους αναλογεί.

Παπανδρέου: Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση προσπαθεί να καθαρίσει τον τόπο από την δυσωδία


Με τίτλο «Να καθαρίσουμε τον τόπο από τα συμφέροντα» στο twitter του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δημοσιεύεται σύνδεσμος που παραπέμπει στην χθεσινοβραδινή ομιλία στο υπουργικό Συμβούλιο, στην οποία ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε «οργανωμένες αντιδράσεις» κατά της κυβέρνησης.
«Θα ήθελα να θυμίσω ότι έχουμε πάρει αποφάσεις και μπροστά μας έχουμε και άλλες αποφάσεις να πάρουμε. Και δεν μιλώ τυχαία για τις αντιδράσεις, γιατί έστω και εάν κάποιες από αυτές είναι καλοπροαίρετες, είναι όμως αντιδράσεις πολύ οργανωμένες» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Φέκτερ: "Θα εκταμιευθεί η έκτη δόση προς την Ελλάδα"


Φέκτερ: "Θα εκταμιευθεί η έκτη δόση προς την Ελλάδα"
Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ εξέφρασε την εκτίμηση πως πιθανότατα θα εκταμιευθεί προς την Ελλάδα η έκτη δόση των 8 δισ. ευρώ.
Η κ. Φέκτερ, μιλώντας στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε πως παρά την εξαγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα, είναι «εξαιρετικά πιθανή» η εκταμίευση της τελευταίας συμφωνηθείσας δόσης, ωστόσο επεσήμανε πως θα περιμένει να ακούσει και την άποψη των Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κι Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Κούρεμα σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες εως 60%


Κούρεμα σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες εως 60%
Κουρεύουν" δόσεις αλλά και οφειλές από δάνεια και πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες, με αποτέλεσμα οι δόσεις με τις
ρυθμίσεις οφειλών να μπορούν υπό προϋποθέσεις να μειωθούν ακόμα και στο μισό, ενώ το "κούρεμα" οφειλής να φτάνει και στο 60%.
Από τα μέσα του 2010 και μέχρι το τέλος Ιουλίου 2011 οι τράπεζες είχαν προχωρήσει σε ρυθμίσεις 689.000 δανείων συνολικού ποσού άνω των 20 δισ. ευρώ.

Μιχάλης Kαρχιμάκης: «Ο κ. Σαμαράς τζογάρει στην χρεοκοπία της χώρας»


  
Μιχάλης Kαρχιμάκης: «Ο κ. Σαμαράς τζογάρει στην χρεοκοπία της χώρας»
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, με αφπρμή την ομιλία του κ. Α. Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ.

«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο κ. Σαμαράς για τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στην σημερινή του ομιλία στην ΚΟ της ΝΔ, του επιστρέφονται αυτούσιοι. Επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό δεν είναι να δίνεις ρόλο και λόγο στους πολίτες.   

Συνάντηση Παπανδρέου- Ομπάμα

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα αναμένεται να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος αναχωρεί για τις Κάννες όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου.

Ρέππας αντί του απόντα πρωθυπουργού

Ρέππας αντί του απόντα πρωθυπουργούΤο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Κάννες, αλλά και η απουσία των δύο αντιπροέδρων (Ευ. Βενιζέλος ασθενής και ο Πάγκαλος στην Κίνα), φέρνει τον υπουργό Εσωτερικών Δ. Ρέππα, να ανοίγει τις συνεδριάσεις στην ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Η κρίση της πολιτικής να μη μετατραπεί σε κρίση της δημοκρατίας»



Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά λόγω των πολιτικών εξελίξεων: «Τις δύσκολες αυτές ώρες για τη χώρα, θα ήταν λάθος η κρίση της πολιτικής να μετατραπεί σε κρίση της ίδιας της δημοκρατίας και αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα πολιτικών επιλογών, νηφάλιες και ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις διεξόδου από την κρίση και προσφυγή στις κάλπες για καθαρές πολιτικές λύσεις. 

Πρωταθλήτριες στη δωροδοκία Κίνα και Ρωσία


Πρωταθλήτριες στη δωροδοκία Κίνα και Ρωσία

Εταιρείες από τη Ρωσία ή την Κίνα είναι πιο πιθανό να δωροδοκήσουν όταν κάνουν συμφωνίες στο εξωτερικό, αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησε οργάνωση κατά της διαφθοράς.

Η Διεθνής Διαφάνεια (TI) αναφέρει σε έρευνά της, ότι σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε 3.000 στελέχη επιχειρήσεων η Ρωσία και η Κίνα είναι αυτές που βρέθηκαν στον πάτο της κατάταξης (έχουν δηλαδή τις περισσότερες δωροδοκίες), ανάμεσα σε 28 χώρες.

Α. Σαμαράς: Εκλογές για να πάμε στη δημοκρατική σταθερότητα


"Τυχοδιώκτης ο κ. Παπανδρέου" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και άνοιγμα στην κοινωνία ήταν δύο από τους βασικούς άξονες της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ως ανίκανη και επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του την  κυβέρνηση, τονίζοντας ότι πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. "Τον κ. Παπανδρέου δεν τον θέλουν ούτε οι βουλευτές του» ανέφερε.

Κύπρος: Νέα παράνομη συμφωνία της Τουρκίας με τα Κατεχόμενα



Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, αναμένεται σήμερα στην κατεχόμενη Κύπρο, για να παραστεί στην υπογραφή παράνομης συμφωνίας μεταξύ του λεγόμενου υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας των Κατεχομένων με την Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου.

Η λεγόμενη συμφωνία ακολουθεί την επίσης παράνομη "συμφωνία" Τουρκίας-ψευδοκράτους για την "οριοθέτηση" της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Top 10 μύθων περί υγείας


Το Top10 των μύθων περί υγείας (1)
Μία επισκόπηση από Αμερικανούς ερευνητές πάνω σε επτά συνηθισμένες ιατρικές πεποιθήσεις έδειξαν πως δεν είναι τίποτα περισσότερο απο μύθοι. Κάποιες από αυτές είναι εντελώς αναληθείς, ενώ άλλες δεν έχουν επαρκή αποδεικτικό υλικό σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Ιντιάνα.
Οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία ένδειξη που να υποστηρίζει την ανάγκη πως πρέπει να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, την αντίληψη πως χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του μυαλού μας ή την πεποίθηση πως τα νύχια και τα μαλλιά μας συνεχίζουν να μεγαλώνουν μετά το θάνατο.

Στη «φάκα» και δεύτερος επιχειρηματίας για τον ΦΠΑ



Με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη από το ΣΔΟΕ για μη καταβολή στο μεγάλου ποσού ΦΠΑ ιδιοκτήτης Ανώνυμης Εταιρείας εμπορίας κρεάτων στο Αστρος Κυνουρίας.

Μετά τη σύλληψη 62χρονης ιδιοκτήτριας γνωστής εταιρείας εμπορίας ενδυμάτων και υποδημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ, συνέλαβαν ιδιοκτήτη Ανώνυμης Εταιρείας εμπορίας κρεάτων, ο οποίος χρωστούσε ΦΠΑ πάνω από 500.000 ευρώ.

Με Βενιζέλο στις Κάννες ο Παπανδρέου



Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα  συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες, όπου θα έχει έκτακτη  συνάντηση με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, είπε την Τετάρτη αξιωματούχος  του υπουργείου Οικονομικών. "Νοιώθει πολύ καλύτερα και θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στις Κάννες", είπε ο  αξιωματούχος, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Τρεις υποψήφιους από την Ευρώπη εξετάζει η ΠΑΕ Άρης

Σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του Σάκη Τσιώλη και μάλιστα άμεσα, βρίσκεται η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις των προπονητών που έχουν προταθεί στους «κίτρινους», μεταξύ αυτών και
τριών Ισπανών, μέσω του Αντόνιο Καλσάδο. Από την πλευρά τους οι ιθύνοντες της ομάδας, έχουν κάνει ένα καλό ξεσκαρτάρισμα, και αυτή την στιγμή έχουν καταλήξει σε τρία ονόματα προπονητών. Η τελική τριάδα, προέκυψε βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που έθεσε η διοίκηση με πρώτα απ΄ όλα το οικονομικό. Έτσι λοιπόν η

Τελεσίγραφο στον Παπανδρέου από Μέρκελ και Σαρκοζί



Διορία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου θα δώσουν στον Γιώργο Παπανδρέου οι δανειστές της Ελλάδας, προκειμένου να ολοκληρώσει όλες τις εσωτερικές διαδικασίες για την έγκριση της συμφωνίας. Σύμφωνα με γαλλογερμανικές πηγές που επικοινώνησαν με μέλη του υπουργικού συμβουλίου «το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει και το δημοψήφισμα». Ο πρωθυπουργός θα εκλάβει τη συγκεκριμένη διορία, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ως «πράσινο φως».

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο ο Βενιζέλος


 

Ύστερα από τη μικρή περιπέτεια της υγείας του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε εξιτήριο σήμερα το πρωί από την κλινική όπου εισήχθη με κοιλιακό άλγος τα ξημερώματα της Τρίτης.
Στις Κάννες ενδέχεται να μεταβεί ο κ. Βενιζέλος καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου ,

Σαν Σήμερα...


2 Νοεμβρίου
Γιορτάζουν: Αφθόνιος, Αφθονία
  • Γεγονoτα

1789: Κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, εθνικοποιείται η περιουσία της γαλλικής εκκλησίας.
1823: Σε μήνυμά του στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέιμς Μονρόε αναγνωρίζει το δικαίωμα των επαναστατημένων Ελλήνων στην ανεξαρτησία.

Ε. Στυλιανίδης: Οι εκλογές θα οδηγήσουν σε αυτοδυναμία της ΝΔ


"Ρισκάρει τη μοίρα της Ελλάδας ο κ. Παπανδρέου"

Τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή. «Οι πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν σε αυτοδυναμία της ΝΔ» εκτίμησε. 

Ο βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι «από τη Δευτέρα το βράδυ δεν έχουμε πρωθυπουργό, για άλλη μία φορά προσπάθησε να εκχωρήσει τις αρμοδιότητές του και τη Δευτέρα έριξε την ευθύνη στους πολίτες». 

Επίθεση Καστανίδη κατά τραπεζών



Βολές κατά των τραπεζών αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη στάση τους σε ό,τι αφορά στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εκτόξευσε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Ο κ. Καστανίδης υποστήριξε συγκεκριμένα ότι οι τράπεζες αντιτίθενται στην κυβέρνηση. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ελάχιστες «έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη για να αντιμετωπίσουν την κρίση», αλλά «την αντιμετωπίζουν με κρατική ενίσχυση».

Καϊλή: Δεν παραιτούμαι, θα ψηφίσω κατά συνείδηση


Καϊλή: Δεν παραιτούμαι, θα ψηφίσω κατά συνείδηση
Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί εξέφρασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, μια ημέρα μετά την επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό με την οποία ζητεί τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και τονίζει ότι "το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία".

Αμύθητος μαύρος χρυσός στην Κρήτη


Την άποψη ότι από την εκμετάλλευση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων που υπάρχουν νότια της Κρήτηςη Ελλάδα σε βάθος χρόνου... 25 ετών θα μπορεί να έχει ένα εισόδημα 500 δισ. ευρώ, με το 5% των χρημάτων αυτών να μένουν στην περιφέρεια Κρήτης, εξέφρασε απόψε, μιλώντας σε εκδήλωση στα Χανιά, ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, που έχουν δημοσιευθεί

Β. Γιουματζίδης, για τις πολιτικές εξελίξεις: «Σύγκρουση πολιτικής με Τραπεζικά και Μιντιακά συμφέροντα»

Την κρίσιμη στιγμή που διέρχεται η χώρα μας ο πρωθυπουργός μετά τη μεγάλη διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση επέλεξε την πιο καθαρή λύση: να φέρει την έγκρισή της ενώπιον του κυρίαρχου λαού, ώστε αυτός να καθορίσει την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Το δημοψήφισμα είναι μια γνήσια δημοκρατική διαδικασία που φέρει τον καθένα ενώπιον της ευθύνης του και συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου:

H αυριανή ατζέντα του Πρωθυπουργού στις Κάννες




Στις 18:30 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Κάννες συνάντηση του Νικολά Σαρκοζί και της Άγκελα Μέρκελ με τους ηγέτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, και στις 21.30 θα συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όπως ανακοίνωσε απόψε η γαλλική προεδρία.
Στην πρώτη σύνοδο "διαβούλευσης" θα μετάσχουν, εκτός από το Γάλλο Πρόεδρο και τη Γερμανίδα Καγκελάριο ο πρόεδρος του

Αναδίπλωση Λοβέρδου για το δημοψήφισμα

Αναδίπλωση Λοβέρδου για το δημοψήφισμαΣε μερική αναδίπλωση σχετικά με τις αρχικές του τοποθετήσεις προχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.



Ο Υπουργός Υγείας ενώ αρχικά ήταν κάθετα αντίθετος στο
δημοψήφισμα, τώρα τόνισε ότι θέλει να δει πρώτα το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος και στη συνέχεια να τοποθετηθεί. Μεταξύ άλλων πάντως εμφανίστηκε επικριτικός καθώς είπε ότι δεν μπορεί να τίθεται ένα τόσο θεμελιώδες ερώτημα για δημοψήφισμα το οποίο θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια.

Επιμένει ο Γιώργος για το δημοψήφισμα με 6 «παραστάτες» - Επιφυλάξεις από Λοβέρδο


  
Επιμένει ο Γιώργος για το δημοψήφισμα με 6 «παραστάτες» - Επιφυλάξεις από Λοβέρδο
Επιμένει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου , τόνισε ότι το δημοψήφισμα ήταν βασική προεκλογική αρχή του ΠΑΣΟΚ».

Ζητούν μείωση του κόστους σύνδεσης των αγροτικών φωτοβολταϊκών

«Ζητούμε την επίτευξη συμφωνίας με τη Διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. για την επανεξέταση των όρων σύνδεσης…» αναφέρει σε επιστολή του προς τη διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ κ. Γιώργος Ανέστης, επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το ύψος των όρων σύνδεσης Φ/Β σταθμών για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ξεπερνά ακόμη και τις 40.000 Ευρώ, λόγω δαπάνης αναβάθμισης του δικτύου η οποία επιβαρύνει τους αγρότες.