Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Κατά του ελληνικού πακέτου θα ψηφίσει η Αριστερά στη γερμανική Βουλή


Ωστόσο, οι Γερμανοί Πράσινοι αναμένεται να δώσουν θετική ψήφο στο πρόγραμμα. «Όχι» θα ψηφίσει η γερμανική Αριστερά (κοινοβουλευτική δύναμη 76 μελών, επί συνόλου 622) στην αυριανή ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στην

Ποιο είναι το πιο πλούσιο supermodel στον κόσμο;

Ποιο είναι το πιο πλούσιο supermodel στον κόσμο;

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, υπάρχει ένα μοντέλο στον κόσμο που βγάζει περισσότερα χρήματα από την Gisele Bundchen- και της ρίχνει και πάνω από δεκαετία.
Ο λόγος για την Kathy Ireland, ένα από τα πιο διάσημα supermodels της δεκαετίας του '80, η οποία πρωταγωνιστούσε στα εξώφυλλα του περιοδικού

Aυτοπυρπολήθηκε 51χρονος στην Κατερίνη

altΈνας 51χρονος κάτοικος της συνοικίας Καφυγιώτικα Κατερίνης αυτοπυρπολήθηκε χθες το βράδυ στις 8 η ώρα περίπου στο γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
Πηγή:
Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και πυροσβεστική και ο άτυχος άνδρας διακομίσθηκε επειγόντως με βαριά εγκαύματα στο

Τι είπε ο Μεξικάνος για την Ελλάδα?«Φιλόδοξο αλλά μπορεί να πετύχει…»



Την πεποίθησή του  ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες και  το «φιλόδοξο» του εγχειρήματος η  νέα προσπάθεια στήριξης της ελληνικής  οικονομίας από το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας μπορεί τελικώς να στεφθεί από επιτυχία εξέφρασε ο κύριος Ογκοστίν Κάρστενς, κεντρικός τραπεζίτης Μεξικού και οικοδεσπότης της Συνόδου των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G20).

Ακόμα 40 βουλευτές με εμβάσματα στο εξωτερικό


Εξαγωγές ακόμα και από την Τράπεζα της Βουλής φαίνεται να έκαναν ακόμα 40 βουλευτές. Ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ τα εμβάσματα. Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τον εκατομμυριούχο βουλευτή
Τον εκατομμυριούχο βουλευτή μπορεί να μην τον βρήκαν ή να μην ανακοινώνουν ακόμη το όνομα του, οι έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών ωστόσο, έδειξαν οτι περισσότερα απο 40 πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στη λίστα με τα εμβάσματα προς το εξωτερικό.

Οδηγίες για να μην αγοράσετε επικίνδυνα Σαρακοστιανά


Πως να ξεχωρίσετε τα φρέσκα από τα κατεψυγμένα χταπόδια και καλαμαράκια, τι να προσέξετε όταν αγοράζετε χαλβά και τουρσί.

Τις οδηγίες εξέδωσε ο ΕΦΕΤ για την προστασία του καταναλωτικού κοινού. Πιο συγκεκριμένα:

Ποιά παράταξη έχει προβάδισμα στις εκλογές του ΟΤΑ Θεσσαλονίκης;

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι ετοιμασίες στα πολιτικά "στρατόπεδα", ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σύνδεσμο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης
που έχει υπό την ευθύνη του τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μακεδονία", αναφέρεται ότι ως τις αρχές του Μαρτίου πρέπει να έχουν εκλεγεί από τα

Ο Καρνάβαλος αψήφησε τον καιρό, όχι την κρίση


Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος της Πάτρας
Ομάδα «Αγανακτισμένων» ξεκίνησε την παρέλαση στην Πάτρα, που προσέλκυσε και φέτος δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Απόντες οι πολιτικοί. Εκδηλώσεις σε όλη την χώρα
Δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές κατέκλυσαν και φέτος την Πάτρα, όπου η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής με σχετικά καλό καιρό, παρά τις «απειλές» των μετεωρολόγων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολιτικοί της κεντρικής σκηνής φαίνεται να απέφυγαν να εκτεθούν στις... ορέξεις των καρναβαλιστών.

Τασκ Φορς: «Σχιζοφρενική κατάσταση» η δομή του ελληνικού κράτους



Μετά από μια σε βάθος μελέτη του ελληνικού δημοσίου, οι εμπειρογνώμονες της Τασκ Φορς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δομή του ελληνικού κράτους συνιστά μια σχιζοφρενική κατάσταση. Επιπλέον, προτείνουν σχέδιο για την αναδιάρθρωσή του, όχι με απλές αλλαγές, αλλά με σύσταση των υπηρεσιών του κράτους από το μηδέν. Μεταξύ άλλων, προτείνεται κατάργηση ειδικών γραμματειών και οργανισμών των υπουργείων, αξιολόγηση προσωπικού και ανακατανομή αρμοδιοτήτων, εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μεταφορά τομέων σε ιδιώτες. 

«Εγώ φταίω για όλα»



Θα ήταν μάλλον απλουστευτικό να θεωρηθεί η επιχειρηματική αποτυχία του Πέτρου Κωστόπουλου μοναδική. Οπως είναι μονομερής και εκείνη η άποψη που τον θεωρούσε αποκλειστικά σύμβολο ταχύτατης κοινωνικής αναρρίχησης και ιδανικό πρότυπο αυτοδημιούργητου επιχειρηματία. Σίγουρα, όμως, το φαλίρισμα της εταιρείας του δεν αποτελεί ένα ακόμα σύνηθες περιστατικό σε ένα τοπίο που καθημερινά δοκιμάζεται με πτωχεύσεις, χρεοκοπίες και λουκέτα.

Η κατάρα "χτύπησε" τη Whitney



Τον Αύγουστο αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους η νέα ταινία - και τελευταία - της Whitney Houston. Το Sparkle ωστόσο φέρει πάνω του βαριά την κατάρα του... θανάτου. Πριν ακόμη ξεκινήσουν τα γυρίσματα τον Οκτώβριο, η ταινία έφερε πάνω της βαριά τη σκιά ήδη δύο θανάτων. 

Η ταλαντούχα και όμορφη Aaliyah σκοτώθηκε σ' ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα ενώ πετούσε με προορισμό το Λος Άντζελες για να υπογράψει συμβόλαιο ώστε να πρωταγωνιστήσει στη συγκεκριμένη ταινία.

«Συναγερμός» στην Αντιτρομοκρατική για τη βόμβα στο Μετρό στο Αιγάλεω



«Συναγερμός» στην Αντιτρομοκρατική για τη βόμβα στο Μετρό στο Αιγάλεω
Προβληματισμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει προκαλέσει ο εντοπισμός μη ενεργοποιημένου εμπρηστικού μηχανισμού, το απόγευμα του Σαββάτου στο σταθμό του Μετρό «Αιγάλεω», μέσα σε συρμό που εκτελούσε το δρομολόγιο Εθνική Άμυνα – Αιγάλεω. 

Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ ΜΑΖΟΥΧ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Στην κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup την προηγούμενη εβδομάδα, κυβερνητικός αξιωματούχος είχε συζήτηση με τον Πολ Τόμσεν, όταν ο Δανός τεχνοκράτης τού αποκάλυψε κάποια στιγμή ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα και από το ΔΝΤ. Δικαιολόγησε δε την εξέλιξη, λέγοντας ότι μετά από 30 χρόνια θητείας στο ταμείο, ήρθε η ώρα να πάρει τη σύνταξή

Ανάσα για τους δανειολήπτες με "κούρεμα" δανείων σχεδιάζει η κυβέρνηση

Μυστικό σχέδιο για «κούρεμα» των δανείων που έχουν χτυπήσει «κόκκινο» αλλά και για μείωση των δόσεων και παράτασηη του χρόνου αποπληρωμής τους, έχει στα σκαριά η ελληνική κυβέρνηση
Την αρχή έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος  με το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.Τώρα, έπεται

Τρεις μνηστήρες για έρευνες υδρογονανθράκων

Τρεις προτάσεις εταιρειών για συμμετοχή στους διαγωνισμούς για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και τα τρία «οικόπεδα» της Δυτικής Ελλάδας έχουν ήδη κατατεθεί, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό

Γονίδιο ευθύνεται για την παχυσαρκία

Το γονίδιο που καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την πιθανότητα ένας άνθρωπος να γίνει υπέρβαρος ή παχύσαρκος κάποια στιγμή στη ζωή του ανακάλυψαν Βρετανοί ερευνητές.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως το εν λόγω γονίδιο, εξηγεί σε ένα βαθμό γιατί κάποιοι μένουν λεπτοί χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια, ενώ άλλοι πρέπει να πασχίζουν σκληρά για την βάλλουν παραπανίσια κιλά.

Ελληνικό λογισμικό για Οσκαρ!


Ελληνικό λογισμικό για Οσκαρ! : Οσκαρ υψηλής τεχνολογίας διεκδικεί μια ελληνική εφαρμογή για smartphones! Ο λόγος για το Taxiplon, τη «made in Greece» τεχνολογική πλατφόρμα που είναι υποψήφια για το

Οσκαρ υψηλής τεχνολογίας διεκδικεί μια ελληνική εφαρμογή για smartphones! Ο λόγος για το Taxiplon, τη «made in Greece» τεχνολογική πλατφόρμα που είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης εφαρμογής στον τομέα των μεταφορών που θα απονεμηθεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κινητής Τηλεφωνίας.

Τα προϊόντα τα οποία θα ανταγωνιστεί η ελληνική εφαρμογή φέρουν τις υπογραφές εταιρειών-κολοσσών, όπως η Ford, η Ericsson και η Mercedes. Τα αποτελέσματα της αναμέτρησης θα ανακοινωθούν την προσεχή Τρίτη στη Βαρκελώνη, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο το μεγάλο συνέδριο (World Mobile Congress).

Λούτσα... η Μέρκελ!


Μια δροσερή έκληξη περίμενε την γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, σε εστιατόριο της Γερμανίας...Μόλις καθησε στο τραπέζι η Ανγκελα λούστηκε με τις μπύρες που είχε στον δίσκο του ο συμπαθης σερβιτόρος.Είναι αυτό που λέει η γνωστή διαφήμιση.."Μην το πιείτε!Λουστείτε!"Συμβάινουν κι αυτά...

«Η Ελλάδα απλώς αγόρασε χρόνο» εκτιμά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας



Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, δήλωσε ότι το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ αγόρασε ουσιαστικά λίγο παραπάνω χρόνο για την Ελλάδα. «Είναι ακόμη νωρίς για να γνωρίζουμε πόσο (χρόνο), εξαρτάται από τα μέτρα που θα πάρουν οι Έλληνες» επεσήμανε ο ίδιος. 

«Νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε μεμονωμένα την Ελλάδα αν και το κύριο πρόβλημα στην κρίση χρέους της ευρωζώνης είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες και χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία» σημείωσε στη συνέντευξή του στην Σιγκαπούρη ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία»


Με το σύνθημα «Δώστε στην Ελλάδα μία ευκαιρία» ομάδα κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών άρχισε διεθνή καμπάνια με σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.
Στη διεθνή εκστρατεία που μόλις ξεκίνησε συμμετέχουν, από πλευράς Συνδέσμων, ο ΣΕΤΕ, ο ΣΕΒ και τα μέλη τους, αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις, όπως, ενδεικτικά οι: Aegean Airlines, ΟΤΕ, Cosmote, Costa Navarino, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, S&B, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola 3Ε, Φουρλής, Ελλάκτωρ, Γιώτης, J&B, Τιτάν, Γιώτης, Υφαντής, ΕΛΒΑΛ, και άλλες.

Αλέξανδρος Κουμουνδούρος (1815 – 1883)


Διαπρεπής έλληνας πολιτικός, με καθοριστική παρουσία και συνεισφορά στο δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα. Διετέλεσε δέκα φορές πρωθυπουργός (ρεκόρ για έλληνα πολιτικό), δύο φορές Πρόεδρος της Βουλής και 18 φορές Υπουργός.
Ήταν γιος του αγωνιστή της Επανάστασης Σπυρίδωνα Γαλάνη Κουμουνδουράκη, της γνωστής επιφανούς οικογένειας της Μεσσηνιακής Μάνης. Γεννήθηκε το 1815 στον πύργο των Κουμουνδουράκηδων στην τοποθεσία Γαρμπελιά του χωριού Κάμπος Αβίας. Μετά το τέλος του Aγώνα μετέβη στο Ναύπλιο, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και στη συνέχεια ενεγράφη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.