Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Παραίτηση με επιστολή από την Κ. Τεκτονίδου

Παραίτηση με επιστολή-καταπέλτη για ΠΑΣΟΚ από την Κ. Τεκτονίδου
 
Η διαγραφείσα βουλευτής Κυριακή Τεκτονίδου με επιστολή της κάνει λόγο για
«μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ» που «έχει πάρει διαζευκτήριο, μια για πάντα από την κοινωνία», μιλώντας για τον πρόεδρο του και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την πρόσφατη ψηφοφορία για τη δανειακή συμφωνία. Μεταξύ άλλων η βουλευτής -η οποία απείχε της ψηφοφορίας την Κυριακή- υπογραμμίζει πως «αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους

To φιλί, αυτή η παράξενη ανθρώπινη δραστηριότητα


O Μπαράκ Ομπάμα έτοιμος να δώσει ένα «προεδρικό» φιλί στην Μισέλ

Το φιλί είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, μια από τις πιο παράξενες ανθρώπινες δραστηριότητες.

Οι ανθρωπολόγοι υποστηρίζουν ότι το φιλί είναι η εξέλιξη της κίνησης που έκαναν οι άνθρωποι, αιώνες πριν, προσπαθώντας να μυρίσουν τον άλλον σε μια προσπάθεια να αντλήσουν πληροφορίες για εκείνον.

«Σε κάποιο σημείο, γλίστρησαν και κατέληξαν στα χείλη και έκριναν ότι είναι πολύ καλύτερα» λέει ο Βον Μπράιαντ, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο Τέξας και «αυθεντία» στο θέμα.

Είναι το κυβερνοσέξ απιστία;


Το Διαδίκτυο ενώ παίζει πιο σημαντικό ρόλο σε σχέση με παλαιότερα στην εξεύρεση ερωτικής σχέσης, είναι επίσης και ένας χώρος για απιστίες και ψέματα που τερματίζουν αυτή τη σχέση, σύμφωνα με έρευνα.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε την παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου σε δείγμα 1.000 Αμερικανών για λογαριασμό της εταιρίας συμβούλων μάρκετινγκ Euro RSCG Worldwide, διαπίστωσε ότι ένας στους πέντε απάντησε ότι συνήψε μια ερωτική ή σεξουαλική σχέση μέσω Ίντερνετ, ενώ το 49% των ερωτηθέντων γνωρίζει κάποιον που το έκανε.

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα


Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (7)
Ορισμένα φυσικά φαινόμενα μπορούν να γίνουν πιο εντυπωσιακά ακόμη και από ταινίες με ψηφιακά εφέ τελευταίας τεχνολογίας.
Η φύση άλλωστε, έχει το δικό της τρόπο της να μαγεύει τους ανθρώπους και τα φαινόμενα που ακολουθούν το αποδεικνύουν περίτρανα.

Πώς ο έρωτας «χτυπά» τον εγκέφαλο


Έρωτας
Ο έρωτας που σήμερα έχει την τιμητική του προκαλεί μεγάλη «τρικυμία» στον οργανισμό. Ο καρδιακός παλμός αυξάνεται, η κοιλιά γίνεται… κόμπος και ο ερωτευμένος αισθάνεται ότι βρίσκεται μέσα σε ένα «τρενάκι του λούνα παρκ» που τη μια στιγμή τον ανεβάζει στα ουράνια και την επόμενη τον ρίχνει στα… τάρταρα.

Σε αυστηρό τόνο η επιστολή Διαμαντοπούλου προς Πελεγρίνη

Μετά την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου περί του εκπροθέσμου χαρακτήρα των επιστολών Πελεγρίνη για το θέμα της κατάληψης της Νομικής καθώς και μετά την αποκάλυψη ότι οι αποκαλούμενες προειδοποιητικές επιστολές του πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν ανέφεραν τίποτα για την κατάληψη της Νομικής επί της οδού Σόλωνος, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου απέστειλε επιστολή προς την Πρυτανεία απαιτώντας εξηγήσεις.

Και ο Άρης έχει τους επενδυτές του

Ξένοι επενδυτές φαίνεται ότι χτύπησαν την πόρτα του Άρη προκειμένου να βγάλουν την ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ημερών ενώ οι διοικούντες της ΠΑΕ πιστεύουν
ότι θα προκύψει κάτι καλό από αυτή την υπόθεση που θα βοηθήσει τον σύλλογο να καλύψει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς για τα μεταλλεία Ομοφωνησαν στο «όχι», τα χαλασαν στη τεκμηριωση!



«Σήμερα περιμέναμε ν` ακούσουμε το μεγάλο ελπιδοφόρο ΟΧΙ στα μεταλλεία, αλλά ακούσαμε το ακόμα πιο μεγάλο ΝΑΙ στη ενότητα της τοπικής κοινωνίας. Αν θέλουν να μαυρίσουν τη ζωή μας με τα μεταλλεία τους, να ξέρουν ότι θα πρέπει πρώτα να περάσουν πάνω απ` τα μαύρα ράσα μας». Το είπε στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο πατήρ-Επιφάνιος. Κι αυτή ήταν η τελευταία, καταλυτική όσο και λακωνική

Τα είπε έξω από τα δόντια στο γαλλικό Le Point o Νίκος Αλιάγας



Βρίσκεται ανάμεσα στις δυο χώρες και είναι εξίσου αγαπητός, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.


Ο διάσημος και πετυχημένος παρουσιαστής και δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας μίλησε 'έξω από τα δόντια' στο γαλλικό περιοδικό Le Point για την κατάσταση στην Ελλάδα, προειδοποιώντας για τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας. Είναι άλλωστε μια φωνή που πρέπει να ακουστεί στο εξωτερικό:

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: ανάκληση της απαγόρευσης ζητούν οι εισαγωγείς Χαρακτηρίζουν λανθασμένη την απόφαση του ΕΟΦ να πωλείται μόνο στα φαρμακεία


Ηλεκτρονικό τσιγάρο: ανάκληση της απαγόρευσης ζητούν οι εισαγωγείς

Την ανάκληση της απόφασης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για την πώληση των νικοτινούχων ουσιών ηλεκτρονικού τσιγάρου μόνο από φαρμακεία, ζήτησε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) κ. Δ. Πετρόπουλος

«Η απόφαση του ΕΟΦ να απαγορεύσει την πώληση υγρών ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιέχουν νικοτίνη, κατατάσσοντάς τα στην κατηγορία των φαρμάκων, είναι εντελώς λάθος και σε νομικό και σε δεοντολογικό επίπεδο.

7 τυπογραφικά σφάλματα που άλλαξαν τον κόσμο



Όποιος έχει ποτέ προσπαθήσει να γράψει παραπάνω από μερικές λέξεις στο πληκτρολόγιο,
ξέρει τι σημαίνει τυπογραφικό σφάλμα. Ένα τέτοιο σφάλμα μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά σε ένα άρθρο, μία ιστορία ή μία σχολική αναφορά.
Πολλά τυπογραφικά παρόλο που δεν είναι πολύ γνωστό έχουν ωφελήσει την ανθρωπότητα κι έχουν κάνει ανθρώπους πάρα πολύ πλούσιους. Κάποια άλλα έχουν φέρει καταστροφικά αποτελέσματα. Ιδού 7 τυπογραφικά που έχουν αλλάξει την ροή της ιστορίας.

H Moody's υποβάθμισε Ισπανία-Ιταλία, απειλεί Γαλλία και Μ. Βρετανία.Υπενθυμίζει ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν έχει αντιμετωπισθεί



Μόλις μία ημέρα μετά την εξάλειψη της αβεβαιότητας ως προς τη διάσωση της Ελλάδας, η Moody's έσπευσε να υπενθυμίσει ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη δεν έχει κοπάσει και ότι πιθανότατα θα "υποτροπιάσει". Με αυτό το επιχείρημα ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα εξι χωρών της ευρωζώνης,. Μεταξύ αυτών της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες (σε Α3), της Ιταλίας κατά μία βαθμίδα (Α3 και της Πορτογαλίας επίσης κατά μία βαθμίδα (Βa3).

Κορυφαίοι στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να μην είναι καν υποψήφιοι βουλευτές! – Ανάμεσά τους και η Ά.Διαμαντοπούλου



- Η Λούκα Κατσέλη συσπειρώνει τους προεδρικούς και δεν αποκλείεται να είναι υποψήφια - Μαύρα τα μαντάτα για τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ στην Α και Β Αθήνας - Θολό το τοπίο ακόμα με τις διαγραφές – Δεν ακολουθήθηκε η μέθοδος Σαμαρά με τις οριστικές διαγραφές


Λίγα 24ωρα μετά τα όσα διαδραματίσθηκαν εντός και εκτός κοινοβουλίου και με τις δημοσκοπήσεις, κρυφές και φανερές, να δείχνουν καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ σε πολλές μεγάλες περιφέρειες, ο προβληματισμός είναι μεγάλος στο μέχρι πρότινος κυβερνών κόμμα.

Θεσσαλονίκη: Στο πλευρό του Ψινάκη και ο Μητροπολίτης Άνθιμος


Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη: Στο πλευρό του Ψινάκη και ο Μητροπολίτης Άνθιμος

Μετά την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, μετά την πρόσφατη συνάντηση με τον Ηλία Ψινάκη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, μέσω επιστολής για την εκστρατεία «Για ένα πιάτο φαΐ» και «για ένα ευρώ».

Σέρρες:Στραγγάλισαν ηλικιωμένο


Κεντρική Μακεδονία Στραγγάλισαν ηλικιωμένο στις Σέρρες

Διπλό σοκ υπέστη ο γιος ενός ηλικιωμένου στις Σέρρες, που βρήκε τον πατέρα του νεκρό μέσα στο σπίτι του. Ενώ προετοίμαζε  την κηδεία του, πληροφορήθηκε  ότι ο θάνατος δεν οφειλόταν σε παθολογικά αίτια όπως είχε διαφανεί αρχικά, αλλά ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας!

Ο γιος του θύματος είχε ανησυχήσει επειδή δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον 72χρονο πατέρα του και πήγε στο σπίτι του στην Κρηνίδα του δήμου Αμφίπολης μαζί με έναν γείτονα για να δει μήπως του είχε συμβεί κάτι. Οι φόβοι του επαληθεύτηκαν, όταν βρήκε τον άτυχο άνδρα νεκρό.

Σέρρες: Συνελήφθησαν 8 Φοιτητές για εμπορία ναρκωτικών


Κεντρική Μακεδονία Σέρρες: Συνελήφθησαν 8 Φοιτητές για εμπορία ναρκωτικών

Στην ομαδική σύλληψη οχτώ φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών ηλικίας 21, 21, 27, 21, 23, 22, 20 και 21 χρόνων προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών. Ο εντοπισμός των νεαρών έγινε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 121 γραμμάρια κοκαΐνης, 136,5 γραμμάρια χασισέλαιου, συσκευασίες καπνού εμποτισμένες με χασισέλαιο συνολικού βάρους 98 γραμμαρίων και μια σύριγγα με υπολείμματα του ναρκωτικού υγρού.

Καλύτερα προετοιμασμένη πλέον η Ευρωζώνη για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, λέει ο Σόιμπλε


O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Καλύτερα προετοιμασμένες είναι σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια η Γερμανία και η Ευρωζώνη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ευρώπη κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην ειδησεογραφική εκπομπή «Heute Journal» του τηλεοπτικού σταθμού ZDF, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την πλήρη κατανόησή του για την δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, επισήμανε πάντως ότι η χώρα «ζούσε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της» και πρόσθεσε ότι και σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ ακριβή, ενώ πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Βόρεια Ελλάδα: Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά


Χαμηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα.
Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί μεταξύ -4 και 4 βαθμών Κελσίου, ενώ επικρατεί συννεφιά. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί στο Νευροκόπι, όπου ο υδράργυρος έδειξε -10 βαθμούς, -7 στα Γρεβενά και -5 στην Φλώρινα και στην Καστοριά.

Κίνημα διαγραφέντων υπό τον Καμμένο; Ετοιμάζει ιδρυτική διακήρυξη



Πολύ κοντά σε ένα νέο πολιτικό σχηματισμό οδηγούν οι εξελίξεις στον χώρο δεξιάς, λαϊκής και μη αφού όπως όλα δείχνουν οι διαγραφέντες συσπειρώνονται και από την συνάντηση που θα γίνει αύριο θα βγούν ειδήσεις.


Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από τα λεγόμενα του ανεξάρτητου βουλευτή Πάνου Καμμένου. Μιλώντας στον Flash και το Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε πικραμένος με την στάση της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: “Τώρα που θα πάει ο κ. Βορίδης στη ΝΔ μπορούν να συλλαμβάνουν και τους κομμουνιστές και να τους βάζουν σε θαλάμους αερίων.”

Εκτιμήσεις για νέο κόμμα



Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής,  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, μιλώντας στον Αθήνα 984. 
Διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός φορέας θα σηκώσει τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα χωρίς αυτό να είναι πιστευτό καθώς, όπως είπε, πρόκειται για πρόσκαιρη συμμαχία δυνάμεων.

«ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ» Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ.Ντόρα: Ναι, μιλάω με τους διαγραφέντες


Ντόρα: Ναι, μιλάω με τους διαγραφέντες

Πολιτικώς σχιζοφρενή χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που προ μηνών οδήγησε στη διαγραφή της για υπερψήφιση του 1ου Μνημονίου ενώ προχθές σε διαγραφές 22 βουλευτών για την καταψήφισή του.


Μιλώντας στο «Βήμα Fm», η κυρία Μπακογιάννη παραδέχθηκε ότι έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους διαγραφέντες: «Βεβαίως έχω έρθει σε επαφή μαζί τους» δήλωσε απαντώντας σε ερώτημα εάν έχει συναντηθεί με κάποιους εξ αυτών προκειμένου να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Οι διαγραφές φέρνουν τον Βενιζέλο πιο κοντά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ


Οι διαγραφές φέρνουν τον Βενιζέλο πιο κοντά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ : Το αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ επαναφέρουν κορυφαία στελέχη του Κινήματος λίγες ώρες μετά τη διαγραφή 22 βουλευτών
Το αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ επαναφέρουν κορυφαία στελέχη του Κινήματος λίγες ώρες μετά τη διαγραφή 22 βουλευτών και την παραπομπή στο Πειθαρχικό άλλων εννέα - εξελίξεις που δημιουργούν νέα δεδομένα στο εσωκομματικό τοπίο και προκαλούν αμηχανία σε μεγάλο κομμάτι της ψαλιδισμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ποιός ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος?



Ο Αγιος Βαλεντίνος είναι ένα υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο και κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, η γιορτή του,δίνει την ευκαιρία σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς να γιορτάσουμε τον έρωτα μας και την σχέση μας με το έτερον ήμισυ.


 Κάθε χρόνο όταν μπαίνει ο Φλεβάρης, ο Αγιος Βαλεντίνος έρχεται στο μυαλό όλων μας, είτε είμαστε ερωτευμένοι είτε όχι.

Σαν Σήμερα...


14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1349: 2000 Εβραίοι του Στρασβούργου καίγονται ζωντανοί από εξαγριωμένο πλήθος Χριστιανών, που τους θεωρεί υπεύθυνους για την επιδημία βουβωνικής πανώλης, που έπληξε την πόλη.
1477: Η Μάργκερι Μπρους στέλνει στον Τζον Πάστον το πρώτο ερωτικό γράμμα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Απευθυνόταν Στον Αγαπημένο μου Βαλεντίνο.

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Χαλκιδική

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03.34 τα ξημερώματα στη Χαλκιδική
Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 243 χλμ. βόρεια της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών και το επίκεντρό του εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 24 χλμ. δυτικά της χερσονήσου του Άθω.
Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα ισχυρός, με αποτέλεσμα να γίνει

«Μειώσεις στις δαπάνες των υπουργείων»

Η τρύπα των 325 εκατ. ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης θα καλυφθεί από τη μείωση στις δαπάνες υπουργείων, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή σε δηλώσεις του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όσον αφορά το ζήτημα των έγγραφων δεσμεύσεων που ζητούν οι εταίροι, ο κ. Καψής δεν διευκρίνισε τι μορφή θα έχουν αυτές.

Καλά νέα στην μάχη κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας

Υπάρχουν και καλά νέα στην μάχη κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας: Το 70% από τα μικρά ελληνόπουλα που νοσούν από νεοπλασματκές ασθένειες, με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή! Το στοιχείο αυτό δίνουν οι δύο συνεργαζόμενες οργανώσεις Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, η Φλόγα και η Λάμψη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο, που είναι η 15η Φεβρουαρίου.