Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Πιο γρήγορο wifi με δείκτες λέιζερ



Ερευνητές στην Ταιβάν πειραματίζονται με δείκτες λέιζερ 
και διαπίστωσαν ότι μπορούν να μεταδίδουν δεδομένα με ταχύτητα δύο φορές μεγαλύτερη από εκείνη... τόσο των καλωδίων USB όσο και των δρομολογητών (routers) ασύρματης δικτύωσης, του γνωστού Wi-Fi.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο είδος ασύρματης δικτύωσης το οποίο μάλιστα θα είναι πιο οικονομικό και πιο αποτελεσματικό από τα υπάρχοντα. Ενα δίκτυο ασύρματης δικτύωσης με λέιζερ θα μπορούσε να λειτουργεί σε σημεία όπου τα άλλα ασύρματα δίκτυα δεν επιτρέπεται να λειτουργούν όπως, παραδείγματος χάριν, τα νοσοκομεία.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΚΙΛΚΙΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΑΝΗ


Σαν Σήμερα


5 ΜΑΪΟΥ

Γεγονότα

553: Αρχίζει τις εργασίες της στην Κωνσταντινούπολη η 5η Οικουμενική Σύνοδος, με θέμα την αίρεση του μονοφυσιτισμού.
1789: Συνέρχεται στις Βερσαλίες το Συμβούλιο των Γενικών Τάξεων, που θα οδηγήσει στη Γαλλική Επανάσταση.
1893: Κραχ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που οφείλεται στην κρίση του χρυσού. (Πανικός του 1893)

Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη



Ο Αντωνάκης και η Ελένη Κοκοβίκου επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη μετά από 47 χρόνια. Οι δύο αγαπημένοι κινηματογραφικοί ήρωες του Γιώργου Τζαβέλλα από την ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», που απέσπασε πολλά βραβεία και σε ξένα φεστιβάλ, θα ζωντανέψουν ξανά στις σκοτεινές αίθουσες εν έτει 2012, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ο οποίος ετοιμάζεται να κατακτήσει και τη μεγάλη οθόνη με την πρώτη του κινηματογραφική ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει την επόμενη σεζόν από τη Village.

Κάλπες σε Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία!Σούπερ εκλογική Κυριακή στην Ευρώπη με φόντο την κρίση


Η ενοποίηση περνά... από την κάλπη
Για εκλογικές αναμετρήσεις σε τέσσερις χώρες που βρίσκονται, για διαφορετικούς λόγους, στην «πρώτη γραμμή» της κρίσης στην Ευρωζώνη ετοιμάζεται αυτήν την Κυριακή η Ευρώπη: Η Ελλάδα του μνημονίου καλείται να εκλέξει την επόμενη κυβέρνηση, η Γαλλία ψηφίζει όχι μόνο τον πρόεδρό της αλλά και το «ζευγάρι« της Μέρκελ στην μάχη κατά της κρίσης, η Γερμανία φαίνεται ότι θα δει το «φάντασμα» -ή ίσως και τον οιωνό- ενός Μεγάλου Συνασπισμού στο μικρό κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και η Ιταλία θα περάσει, εμμέσως, τον τεχνοκράτη Μόντι από την κρησάρα της κάλπης των δημοτικών εκλογών.

Σόιμπλε: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις


Σόιμπλε: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις
Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα απευθύνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του μνημονίου, διαφορετικά θα πρέπει να "υποστεί τις συνέπειες".
«Αν οι Έλληνες στις εκλογές της Κυριακής εκλέξουν μια πλειοψηφία η οποία δεν δέχεται τις δεσμεύσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες», προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την διάρκεια ομιλίας του, σήμερα, στην Κολονία, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλαίας.

Τα καλά, τα μέτρια και τα... κακά σενάρια των κομμάτων ενόψει της κάλπης



Με τα καλά, τα μέτρια, αλλά και τα… κακά σενάρια ασχολούνται οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κομματικά επιτελεία λίγες ώρες πριν την κάλπη, εξετάζοντας και προετοιμάζοντας όλα τα ενδεχόμενα της επόμενης μέρας.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 6Η ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ.Η μεγάλη απόφαση


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει στον Αντ. Σαμαρά τον... εναλλακτικό δρόμο σχηματισμού κυβέρνησης, αν η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων που ηγούνται είναι μικρή.
Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο κρίσιμη εκλογική μάχη στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας έχει ξεκινήσει, με το τοπίο να παραμένει θολό, μεγαλώνοντας έτσι την αβεβαιότητα, αλλά και την αγωνία για την επόμενη μέρα, καθώς θα κριθεί εάν οι πολίτες θα δώσουν ψήφο «εμπιστοσύνης» στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ή εάν θα κάνουν διαφορετική επιλογή που οδηγεί σε περιπέτειες.
Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο κρίσιμη εκλογική μάχη στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας έχει ξεκινήσει με το τοπίο να παραμένει θολό, μεγαλώνοντας έτσι την αβεβαιότητα αλλά και την αγωνία για την επόμενη ημέρα, καθώς κρίνεται όχι μόνο η τύχη της χώρας αλλά και η πορεία ολόκληρης της Ευρωζώνης.