Τρίτη 10 Απριλίου 2012

«Τα δύσκολα είναι για τους γενναίους» είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Αντώνη Σαμαρά

«Τα δύσκολα είναι για τους γενναίους» είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Αντώνη Σαμαρά


Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία αντάλλαξαν ευχές και απόψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Προβλέπουμε το δικαίωμα του κόσμου να εκτονώσει την πίεση όλη προς μία θετική κατεύθυνση και να υπάρχει ένα αποτέλεσμα δημιουργικό για την Ελλάδα», σχολίασε ο κ. Σαμαράς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

«Ο κ. Σαμαράς φιλοδοξεί μόνος, χωρίς στήριξη και χωρίς επίγνωση του κινδύνου, να αναλάβει τη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της βουλής, εξαπολύοντας επίθεση κατά του  προέδρου της ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως στις εκλογές αυτές «κρίνονται τα πάντα, οι επόμενες δεκαετίες» και υπογράμμισε: «Η απόφαση των πολιτών έχει

Χάκερ-εκτελεστές.Συνταγή για τον τέλειο φόνο με χάκινγκ στο βηματοδότη


Εμφυτεύσιμοι βηματοδότες και απινιδωτές «είναι ευάλωτοι σε ασύρματες επιιθέσεις»
Αμερικανοί ερευνητές ασφάλειας υπολογιστών επινόησαν μια νέα μέθοδο για να σκοτώσει κανείς την άρρωστη πεθερά του: μπορεί να δώσει ασύρματη εντολή που θα έθετε εκτός λειτουργίας το βηματοδότη της, ή θα της χορηγούσε μια θανατηφόρο δόση ινσουλίνης.

Με τον αριθμό των ασθενών που χρησιμοποιούν ιατρικά εμφυτεύματα να αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, οι κατασκευαστές των συσκευών αυτών οφείλουν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους έναντι τυχόν επιθέσεων από χάκερ, προειδοποιούν οι ερευνητές της εταιρείας McAfee και του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Άμχερστ.

Τέλος οι γρατζουνιές στα smartphones


Τέλος στις ανεπιθύμητες γρατζουνιές στις οθόνες των smartphones υπόσχεται να βάλειιαπωνική εταιρεία, που δημιούργησε μία θήκη, που "αυτοϊαίνεται".

Η εταιρεία Toray υποστηρίζει, ότι η θήκη της μπορεί να "ξεφορτωθεί" τα σημάδια σε δέκα δευτερόλεπτα και να αντέξει έως και είκοσι χιλιάδες γρατζουνιές.

Η θήκη είναι πάρα πολύ λεπτή και λειτουργεί καλύτερα στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Το facebook δεν είναι για ζηλιάρηδες συζύγους



Ένας ζηλιάρης σύζυγος, ψάχνοντας το προφίλ της γυναίκας του στο facebook ανακάλυψε ότι σε post που είχε κάνει, ένας άνδρας είχε απαντήσει αμέσως και μάλιστα με ερωτικό υπαινιγμό. «Θέλω να πάω στο φαστ φουντ. Ποιος ευγενικός κύριος θα με πάει;» αναρωτιόταν η γυναίκα και ο 40χρονος Chuang Shih-chang από την Ταϊβάν της απάντησε: «Κοντεύω να φθάσω σπίτι σου». Τότε ο 34χρονος Chou You-huang του έκλεισε ραντεβού έξω από εστιατόριο υποκρινόμενος τη σύζυγό του. 

Γιατί οι διάσημοι βγάζουν σήμερα τα παπούτσια τους; Video


Ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να αλλάξει μια ολόκληρη ζωή. Αν σου το έλεγαν θα το πίστευες;
 
Η 10η Απριλίου έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα χωρίς παπούτσια και σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την σημασία των παπουτσιών στη βελτίωση της ζωής των φτωχών παιδιών.
 

Βρέθηκε κατοχικός θησαυρός στην Τράπεζα της Ελλάδος


Έναν ιστορικής αξίας θησαυρό έκρυβε το θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου εντοπίστηκαν 57 σάκοι με 14.334.000 κατοχικά γερμανικά μάρκα.
Ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, διέταξε τη σύσταση επιτροπής με στόχο τη γνωμοδότηση για τα κατοχικά γερμανικά μάρκα.

Εισαγγελική έρευνα για το ζιζανιοκτόνο της Coca Cola



Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας, με αφορμή το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για την... τοξική Coca-Cola έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου.

Σκύδρα:"Δεν θέλουμε Λαθρομετανάστες"



Οι κάτοικοι του Δήμου Σκύδρας διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργήσει στρατόπεδο κράτησης λαθρομεταναστών στον τόπο τους. Την Κυριακή των Βαΐων 8 Απριλίου 2012, σε κεντρικό σημείο της πόλης (Αίθουσα Εκδηλώσεων Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου και στον αύλειο χώρο του) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με συμμετοχή πλήθους κόσμου που ανταποκρίθηκε στο ανοιχτό κάλεσμα της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών Σκύδρας*.Αντικείμενο της πολυπληθούς αυτής μάζωξης ήταν η δηλωμένη αντίθεση των Σκυδραίων, μέσω υπογραφής,  στην εγκατάσταση στρατοπέδου κράτησης λαθρομεταναστών στο  πρώην στρατόπεδο «ΔΟΥΜΤΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ» της πόλης τους.

Πανελλήνια Ιππική συγκέντρωση στα Γιαννιτσά


Κεντρική Μακεδονία Πανελλήνια Ιππική συγκέντρωση στα Γιαννιτσά

Ο ΙΠΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ το ΠΑΙΚΟ γνωρίζει στα μέλη και στους φίλους του ότι στις 27, 28 και 29 Απριλίου 2012 διοργανώνει την 4η πανελλήνια ιππική συγκέντρωση στα Πλατανάκια Πενταπλατάνου καθώς και το ετήσιο χορό του στις 28/4/12, στις 20.00 στο κέντρο Ατλαντίδα.

Αλογοδρομίες στη Συκιά Χαλκιδικής


Κεντρική Μακεδονία Αλογοδρομίες στη Συκιά Χαλκιδικής

Τόπος Διεξαγωγής Αλογοδρομιών: Δημοτικό Κάμπινγκ «Μύλοι», Παραλία Συκιάς.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς «Τα Συκιωτάκια»,  σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, διοργανώνει την Τρίτη ημέρα του Πάσχα  (17/4) Αλογοδρομίες.

Οι Αλογοδρομίες στη Συκιά είναι ένα έθιμο που έχει βαθιά τις ρίζες του στο χρόνο και το  αναβιώνουμε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις ποδηλάτων στη Β. Ελλάδα


Κεντρική Μακεδονία Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις ποδηλάτων στη Β. Ελλάδα

Ραγδαία αναπτύσσεται η αγορά του ποδηλάτου στην Ελλάδα, λόγω της… οικονομικής κρίσης. Το ποδήλατο αποτελεί το νέο ενδεδειγμένο μεταφορικό μέσο και έχει υποκαταστήσει σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και το αυτοκίνητο τόσο για όσους προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδά τους, όσο και για εκείνους που αναζητούν διέξοδο από το άγχος της καθημερινότητας που η κρίση δημιουργεί.

Αυξέντιος Καλαγκός...ο Έλληνας που ΕΣΩΣΕ 9000 Ζωές


Ελλάδα Αυξέντιος Καλαγκός...ο Έλληνας που ΕΣΩΣΕ 9000 Ζωές

Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.

Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.

Ιράν: Δεν πουλάμε πλέον πετρέλαιο στην Ελλάδα



Το Ιράν, δια στόματος του υπουργού  Πετρελαίου Rotam Qasemi, ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση πετρελαίου στην Ελλάδα. «Αυτή την στιγμή, το Ιράν δεν πουλά πλέον πετρέλαιο στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ.Qasemi σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Shana. Προσέθεσε ωστόσο, ότι «το Ιράν δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στην πώληση των πετρελαϊκών του προϊόντων".

Ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην προέδρου της Ασπίς Πρόνοια και ενός συνεργάτη του για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 550 εκατ. ευρώ
ζήτησε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Δήμαρχοι Κεντρικής Μακεδονίας: Δεν ανεχόμαστε την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Με κεντρικό σύνθημα «καταγγέλλουμε και δεν ανεχόμαστε άλλο την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» οι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων
της Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν το μεσημέρι συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Θύμιου Σώκου, στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης της τελευταίας

Tα «άκουσε» ο Σημίτης

Τις έντονες αποδοκιμασίες από μία ηλικιωμένη γυναίκα δέχτηκε, το μεσημέρι, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, έξω από το κοινοβούλιο.

Αντιπροσωπεία των μικροομολογιούχων με επικεφαλής μια ηλικιωμένη περνούσε από τον έλεγχο στο φυλάκιο της Βουλής για να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών. Την ίδια ώρα που η αντιπροσωπεία

Κοντά στην επιστροφή του στη ΝΔ και ο Γ. Βλάχος

Στο κάλεσμα που έχει απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για συστράτευση ανταποκρίθηκε με επιστολή του ο διαγραφείς από την ΚΟ του κόμματος βουλευτής Γιώργος Βλάχος, ο οποίος είχε καταψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο.

Ετοιμα τα ανανεωμένα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Ετοιμα τα ανανεωμένα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Ανανεωμένα σε ποσοστό πάνω από 60% θα είναι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ και Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του Κινήματος, Γιώργος Γεράκης.

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: "ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ"


Υπέρ της συνεργασίας φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, τάχθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «παλεύει για τη νίκη». Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, εάν το ΠΑΣΟΚ αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές τότε «θα έχει την πρωτοβουλία στις εξελίξεις» και στη
βάση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, «θα ζητήσουμε να

Σαν Σήμερα...


10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Γεγονότα

1821
: Μετά από πολιορκία του κάστρου των Σαλώνων (Άμφισσας) από τον Γκούρα και τον Πανουργιά, οι Τούρκοι που βρίσκονται μέσα σ' αυτό αναγκάζονται να παραδοθούν. Το γεγονός αυτό ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη της Επανάστασης στη Στερεά Ελλάδα, καθώς υπήρξε η πρώτη κατάληψη κάστρου από τους επαναστατημένους Έλληνες.

Πολιτικοί σε ρόλο εκφωνητή


Μία διαφορετική δημοσκόπηση πραγματοποίησε ο ιστότοπος enikos.gr ενόψει εκλογών. Πέρα από τα πολιτικά, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν ποιον πολιτικό αρχηγό θα επέλεγαν να ακούσουν κάθε πρωί αν είχε εκπομπή στο ραδιόφωνο.

Ετοιμα τα ψηφοδέλτια. Τα πρόσωπα και οι εκπλήξεις


Ετοιμα τα ψηφοδέλτια. Τα πρόσωπα και οι εκπλήξεις
Ενα βήμα πριν από την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, παρότι η αρμόδια επιτροπή συνεδριάζει λιγότερο από μία εβδομάδα.
«Το ΠΑΣΟΚ, που εξέλεξε αρχηγό πρόσφατα, μόλις διαλυθεί η Βουλή, θα έχει έτοιμα ψηφοδέλτια, παρότι η ΝΔ έψαχνε επί μήνες», τονίζει ο επικεφαλής της Επιτροπής ψηφοδελτίων, κ. Β. Γερανίδης, ο οποίος πάντως δεν δίνει άλλες συγκεκριμένες πληροφορίες για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απειλεί με νέες εκλογές εάν δεν έχει πλειοψηφία. "Αυτοδυναμία, πρωθυπουργία και επαναδιαπραγμάτευση"


Αυτοδυναμία, πρωθυπουργία και επαναδιαπραγμάτευση λέει ο Σαμαράς
Το πλαίσιο για την επόμενη ημέρα των εκλογών έθεσε το βράδυ της Μεγ. Δευτέρας ο κ.Αντ. Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας, με συνέντευξή του στο Μέγκα και στην εκπομπή «Ανατροπή», ότι ο νέος πρωθυπουργός της όποιας κυβέρνησης προκύψει, θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, ενώ επανέφερε στο προσκήνιο την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα.

Βενιζέλος: Πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου


Βενιζέλος: Πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε προ ολίγου σε σχέση με την απεργία της ΠΝΟ ότι «κόμματα κινούν για πολιτικούς λόγους τα νήματα μιας απεργίας που πλήττουν τον τουρισμό, την εικόνα της πατρίδας μας και με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου και επιχαίρουν όταν βλέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Μέχρι 30 Απριλίου αιτήσεις για τον δημοτικό λαχανόκηπο Έδεσσας

Στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας βρίσκεται ο Δημοτικός Λαχανόκηπος που είχε ανακοινωθεί ότι θα λειτουργήσει από το Δήμο Έδεσσας και θα λειτουργήσει σε δύο αγροτεμάχια, ένα στην περιοχή Σμαρέκα και ένα στο Λόγγο, σε δημοτικές εκτάσεις που έχουν διατεθεί για το σκοπό αυτό.

Σύγχυση στο εκλογικό σώμα – Προηγείται η ΝΔ – Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Βενιζέλος

Σύγχυση στο εκλογικό σώμα – Προηγείται η ΝΔ – Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Βενιζέλος



Με 4 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία, η οποία λαμβάνει 18,2%, σε νέα δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή Ανατροπή. Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 14%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος.