Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Δραματικά τα νέα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης

Αξιοσημείωτη αύξηση των αυτοκτονιών έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, με τις αυτοκτονίες να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στις οικονομικά ενεργές ηλικιακές ομάδες και στους άνδρες να είναι σημαντικά περισσότερες απ’ ό,τι στις γυναίκες.

Δεν τα βρήκαν ούτε για την κομματική συνδιάσκεψη στη ΝΔ

Στη μη πραγματοποίηση κομματικής συνδιάσκεψης πριν την εκλογική αναμέντρηση της 22ης Νοεμβρίου για την ηγεσία της Νέα Δημοκρατίας φαίνεται ότι οδηγείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς οι υποψήφιο για την προεδρία δεν συμφώνησαν στην

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ -- Οι δύο προτάσεις που έκανε η Γεννηματά στη Μάλτα για το προσφυγικό -Ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση

Στην παρέμβαση της στη σύνοδο των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,  πρότεινε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενημέρωσης, υποδοχής και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που ζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας και της Ιταλίας, δυο βασικών χωρών υποδοχής.

Βενιζέλος: Σε γνώρισα στην πόρτα του Μπεγλίτη, μετακινούσες αξιωματικούς -Τόσκας: Εγώ δεν ξέρω από αυτά

Αγριος καβγάς ξέσπασε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, όπου συζητούνταν η αντικατάσταση του επικεφαλής των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ..
Σε κάποια στιγμή πήρε το λόγο ο κ. Βενιζέλος ο οποίος είπε για τον κ. Τόσκα:

«Χτύπημα» από Χρυσόγονο: Να απομακρυνθούν όσοι συνδιαλέγονται με τρομοκράτες

Σαφείς αποστάσεις από τις αποκαλύψεις για τον ρόλο και τους χειρισμούς του Πάνου Λάμπρου, με αφορμή τις καταγγελίες Πανούση, τήρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος.
Ο κ. Χρυσόγονος, διατύπωσε την άποψη ότι τα στελέχη δημοκρατικού κόμματος δεν

Αυτές είναι οι αμοιβές των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ -Πόσα παίρνουν Τσακνής και Ταγματάρχης

Τις αμοιβές των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ καθορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
Σύμφωνα με αυτή, η μικτή μηνιαία αμοιβή του Διονύση Τσακνή, ως προέδρου του ΔΣ, θα

Μιχάλης Καρχιμάκης :Ουδέποτε βρέθηκαν έγγραφα της ΕΥΠ στη κατοχή μου - Ουδέποτε κατέθεσα εγγύηση 1εκ. ευρώ


Με αφορμή τις διαρροές  και τον  παραλληλισμό  που γίνεται μεταξύ των εγγράφων που έχει στην διάθεση του  πρώην  υπουργός κ. Πανούσης με  την υπόθεση της τότε δίωξης του Μιχάλη Καρχιμάκη  για   έγγραφα της ΕΥΠ που  βρέθηκαν στην κατοχή του και την εγγύηση του 1 εκατ. ευρώ που του επιβλήθηκε. Ο Μιχάλης

Ο ΔΣΑ περνά από κόσκινο τους δικηγόρους που σπούδασαν στην Κύπρο -Επανεξετάζει τα πτυχία εκατοντάδων

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον δικηγορικό κόσμο, καθώς επίκειται επανέλεγχος πτυχίων εκατοντάδων νέων δικηγόρων που σπούδασαν Νομική σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου.
Ο επανέλεγχος όπως λέει στα «Νέα» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, καθίσταται αναγκαίος μετά τη

Λαφαζάνης: Βαθιά κυβερνητική κρίση από την υπόθεση Πανούση

Για «βαθύτατη πρόωρη κυβερνητική κρίση» και «βαθιά παρακμή του συνόλου του μνημονιακού σκηνικού» κάνει λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης, σε δήλωσή του για την υπόθεση Πανούση.
«Η υπόθεση Πανούση οι ρευστές και μεταχρονολογημένες κατηγορίες του, οι ενδεχόμενες μαγνητοφωνήσεις και παρακολουθήσεις πολιτικών και

Η κυβέρνηση μηνύει τον Πανούση και καλύπτει τον Λάμπρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος συνοδευόμενος από τον Μιχάλη Καλογήρου, γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγελόπουλο, θα μεταβούν μετά τις

Αποκάλυψη Κουρουμπλή: Οδηγοί χρέωναν υπηρεσιακά αυτοκίνητα με περισσότερα από 500 χλμ. την ημέρα

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αnt1, εκτίμησε πως υπάρχει πεδίο συμφωνίας με τους δανειστές για τα κόκκινα δάνεια και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την πρώτη κατοικία.
Υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξουν φορολογικές επιβαρύνσεις και στο

Χρόνης Μακρίδης : Με πιστοποιημένα προϊόντα θα ξεκλειδώσουν τις αγορές

Κατά τη συζήτηση των προαπαιτούμενων για την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου “αριστερού μνημονίου”, εξέχουσα θέση κατέχει το φορολογικό και το ασφαλιστικό ζήτημα των αγροτών. Ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους αγρότες αλλά και τους πολίτες καταναλωτές των προϊόντων τους καθώς και το αναπτυξιακό παραγωγικό μοντέλο της χώρας που το επηρεάζει σημαντικά,

MOODY'S : ΖΟΦΕΡΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...

Τα προειδοποιητικά σημάδια γύρω από την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη συνεχώς αυξάνονται, προειδοποιεί...
η Moody' s σε νέα της έκθεση, με τις προβλέψεις της για τα επόμενα δύο χρόνια να είναι ζοφερές.
Τα αυξανόμενα προβλήματα στις αναδυόμενες αγορές όπως στην Κίνα, θα λειτουργήσουν ανασταλτικά για την ανάπτυξη της

Επιδότηση έως και 100% για νέους επιχειρηματίες

Tέσσερα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ ύψους 280 εκατ. ευρώ αναμένεται να τρέξουν τις επόμενες εβδομάδες. Τα τέσσερα πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ με επιδοτήσεις 100% των δαπανών για την έναρξη νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας ανακοινώνονται σήμερα, εκτός απροόπτου, από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας,

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε απεργία εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων

Επεσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας -Κίνδυνος για επανάληψη του σεναρίου «Ελλάδα»

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κοέλιο έπεσε στην Πορτογαλία υπό την πίεση της αριστεράς που κατέχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Η πτώση του Κοέλιο θα φέρει στην εξουσία κυβέρνηση συνασπισμού της Αριστεράς, η οποία φιλοδοξεί να ξεκινήσει συζητήσεις για την

Πάτρα: Καρχιμάκης και Πεταλωτής μίλησαν σε εκδήλωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Για την ανολοκλήρωτη προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου και του ΚΙΔΗΣΟ και την προσβλητική και απρεπή συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ προς έναν άνθρωπο που δεν έπαιξε τον κόσμο στα ζάρια, μίλησε από την Πάτρα το απόγευμα της Τρίτης, το στέλεχος του κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης, που μαζί με τον Γιώργο Πεταλωτή συμμετέχουν σε εκδήλωση στην Αγορά Αργύρη.
Ο Συντονιστής του Παρατηρητηρίου Κυβερνητικού Έργου του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση επισημαίνοντας:

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ - «Δόκανο» για 3,5 δισ ευρώ από τους δανειστές: Κινδυνεύουν πάνω από 650.000 μισθωτοί

Να περιορίσει στο ελάχιστο τις... διαρροές εσόδων ως το τέλος του έτους, θέλει το Κουαρτέτο, επιλέγοντας, όμως, μια μάλλον αμφιλεγόμενη συνταγή.
Αυτή της ανατροπής σε όλες τις ρυθμίσεις οφειλών, παραγνωρίζοντας ότι εκτός από τους επαγγελματίες μπαταχτσήδες, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που απλώς αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σάλος για τον Λάμπρου του ΣΥΡΙΖΑ -Ολες οι αποκαλύψεις και τα έγγραφα

Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση εξακολουθούν να προκαλούν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση περί σχέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.
Μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Πάνος Λάμπρου ήταν σύμβουλος του υπ. Δικαιοσύνης