Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Βουλγαράκης: H NΔ είναι πρώην μεγάλο κόμμα

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε την πολιτική συμπεριφορά της ΝΔ ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης.
Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, χαρακτηρίζει τη ΝΔ «πρώην μεγάλο κόμμα που δεν έχει να συμπεριφέρεται ως μικρό» ενώ από το στόχαστρο του δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο αναφέρει πως σε αντίθεση με

Ενα νέο διεθνισμό ζητεί απο το Μεξικό ο Γιώργος Παπανδρέου

Με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου «ξαναχτύπησε» από την πόλη του Μεξικό όπου μίλησε στην συνεδρίαση του Συμβουλίου η οποία πραγματοποιείται το διήμερο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου. 
Ο πρώην Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην οικονομική κρίση

Μήνυμα Βενιζέλου στους αμφισβητίες του

Το γάντι πέταξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα στελέχη του ΠΑΣΟκ που τον αμφισβητούν λέγοντας ότι η συζήτηση περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι γελοία ενώ τόνισε ότι είναι βαθιά προσβλητική για το πρόσωπό του, για τη διαδρομή του, τις δύσκολες επιλογές που, όπως είπε, έχει κάνει και το κόστος που

Αννα Διαμαντοπούλου: Εθνικό έγκλημα συντελείται στο ΕΜΠ

Παρέμβαση για την κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα για τη μη εφαρμογή του
«νόμου Διαμαντοπούλου» έκανε η πρώην υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συντελείται «ένα εθνικό έγκλημα». 
Υπογραμμίζει ότι, «δεν είναι κράτος η άρνηση ή αδυναμία εφαρμογής του

Ευρωκοινοβούλιο-Επανεξελέγη Πρόεδρος του σώματος ο Σουλτς

Με απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψήφων επανεξελέγη στη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα 2,5 χρόνια ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς.Ο Σουλτς επανεξελέγη με 409 ψήφους σε σύνολο 612 έγκυρων ψηφοδελτίων.
Από τους 751 ευρωβουλευτές, ψήφισαν οι 723, ενώ καταγράφηκαν

Μηλιός: Καταστροφικό να πωληθεί η μικρή ΔΕΗ

«Καταστροφικό» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο πώλησης της μικρής ΔΕΗ, ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός και προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προκειμένου «να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, να μην περάσει αυτό το μέτρο αλλά και να δοθεί ένα μήνυμα ότι αυτά τα αγαθά δεν

Χρυσοχοΐδης: Αλλάζει ο χάρτης των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη

Αλλάζει ο χάρτης των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, καθώς μετρό, δυτικός προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία και καραβάκια αναμένεται να δημιουργήσουν ένα «σύστημα» μεταφοράς των πολιτών και επισκεπτών της πόλης.
«Διαμορφώνουμε ένα δίκτυο αστικών και προαστιακών συγκοινωνιών και μεταφορών στη Θεσσαλονίκη ώστε να εξασφαλίσουμε στους εργαζόμενους ομαλή πρόσβαση στις εργασίες τους και σε όλους τους πολίτες

Υπό την προεδρία του Πάρι Κουκουλόπουλου : Ευρεία σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ για τα προβλήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών



Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα του  Νομού Λακωνίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Ιουνίου στο ΥπΑΑΤ, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, οι

Οι σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ που βρίσκουν εργασία με το πρώτο

Κορυφώνεται σήμερα η αγωνία για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς το μεσημέρι αναμένεται να αναρτηθούν στα σχολεία όλης της χώρας οι βαθμοί των Πανελλαδικών. Με την ανακοίνωση των βαθμών ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των μηχανογραφικών, του οποίου η συμπλήρωση, όπως κάθε φορά, αποτελεί για τους

Καρκίνος του παχέως εντέρου: Ο ρόλος της διατροφής

Τα ευρήματα από πολλές μελέτες δείχνουν ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου εμφανίζεται όλο και συχνότερα στο συνολικό πληθυσμό και είναι ο τέταρτος σε συχνότητα καρκίνος στις ΗΠΑ.
Στην Ευρώπη, σε μελέτη που έγινε το 2008 ο ΚΠΕ είναι μέσα στις 3 πιο κοινές μορφές καρκίνου (13,6 %) των συνολικών περιπτώσεων.
Στη χώρα μας, ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί την τέταρτη αιτία θανάτου

Με συνταγή ...Ρέντσι το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Τη συνταγή του Ιταλού Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι επιδιώκει να εισάγει το ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική πολιτική διαβλέποντας μία...χαλαρότητα στα μέτρα λιτότητας από την Ε.Ε.
Στα βήματα του Ρέντσι το ΠΑΣΟΚ και ενόψει συνεδρίου
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ζητήσει από τα στελέχη προσήλωση στις δεσμεύσεις στης χώρας. Εχει τονίσει όμως και την ανάγκη για

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό -Τρία ταμεία για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

Την έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών αναμένει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προκειμένου να ξεκινήσει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για ένα ασφαλιστικό

Υπο κράτηση ο Σαρκοζί...

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση, το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με δικαστικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Από τις 26 Φεβρουαρίου, είναι  στο επίκεντρο των δικαστικών ερευνών για τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, στην

Σε ισχύ από την Τρίτη ο νέος νόμος για την ασφάλιση οχημάτων - Ολες οι αλλαγές

Από την Τρίτη 1η Ιουλίου θα τεθούν σε εφαρμογή από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες οι διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου 4261/14 ο οποίος και ορίζει το νέο πλαίσιο που θα διέπει την ασφάλιση των αυτοκινήτων.
Ο νόμος, ο οποίος έχει ψηφιστεί από τις 5 Μάη, προβλέπει κατ΄αρχάς την υποχρέωση του ασφαλισμένου να πληρώσει το

''KAMΠΑΝΑ'' ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ''ΦΑΚΕΛΑΚΙ''...

Σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών έκαστος καταδικάστηκαν, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, που κατηγορούνταν ότι αξίωσαν «φακελάκι» από ιδιοκτήτη καταστήματος ρούχων, προκειμένου να μην βεβαιώσουν εις βάρος του πρόστιμο.