Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Έρχεται στον Άρη ο Αντετοκούμπο!


Έρχεται στον Άρη ο Αντετοκούμπο!
Η ΚΑΕ Άρης βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Αντετοκούμπο. Ο 21χρονος καλαθοσφαιριστής του Φιλαθλητικού τα έχει βρει σε όλα με τους "κίτρινους", και πλέον απομένεινα βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό κομμάτι ανάμεσα στις δύο ΚΑΕ, για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο Θανάσης Αντετοκούμπο είναι ο αδερφός του Γιάννη Αντετοκούμπο, που κατέλαβε τη

Σαχινίδης: Μπορούν να διορθωθούν πολλά σημεία του πολυνομοσχεδίου


Σαχινίδης: Μπορούν να διορθωθούν πολλά σημεία του πολυνομοσχεδίουΤο ΠΑΣΟΚ εξετάζει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου για την κινητικότητα στο Δημόσιο και θα προσδιορίσει ποια είναι εκείνα τα σημεία που μπορούν να βελτιωθούν τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. «Τώρα πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις, πολλές από αυτές έχουν μια οριζόντια λογική άρα, κατά τεκμήριο, είναι άδικες. Από εδώ και στο εξής όμως δεν θα μπορέσουμε ξανά να επικαλεστούμε ως δικαιολογία ότι δεν είχαμε τον απαραίτητο χρόνο» σημειώνει και προσθέτει:

"Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας" το όνομα που προωθούν τα Σκόπια

Την αποκάλυψη πρότασης για ονομασία των Σκοπίων ως «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» προχώρησε ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, που προβάλλουν σχετικές αναφορές του ηγέτη του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην πΓΔΜ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ Π. ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




1.Εισαγωγή
Αυτό είναι το πλέον καθοριστικό συνέδριο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η αλήθεια είναι πως αυτό το συνέδριο είναι και το λιγότερο προετοιμασμένο και ολοκληρωμένο. Συνήθως, σε ένα συνέδριο κορυφώνεται ο διάλογος που οδηγεί σε σύνθεση και αποφάσεις. Σ’ αυτό το συνέδριο, ουσιαστικώς ο διάλογος μόλις τώρα αρχίζει.
Τα οργανωτικά και διαδικαστικά θέματα δεν τα θεωρώ αμελητέα. Αντιθέτως. Πιστεύω όμως ότι

Έρευνα για εμπλοκή Προβόπουλου στο σκάνδαλο Proton μετά από καταγγελίες Καρχιμάκη.

Πρόκειται για την υπόθεση των ύποπτων δανείων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ
Η Δικαιοσύνη δεν κάνει διακρίσεις... Ακόμα κι αν πρόκειται για τον Πρόεδρο της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο. Με αφορμή καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούδης, μετά από σχετική έγγραφη παραγγελία που έδωσε στις 11 Απριλίου 2013 ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, συνέταξε στις 7 Μαΐου 2013 πόρισμα - «φωτιά» για την υπόθεση των ύποπτων δανείων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ της υπόθεσης

Συνέντευξη βόμβα του Πάρι Κουκουλόπουλου

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, μίλησε στον Real Fm και την Κάτια Μακρή, για το πολυνομοσχέδιο, την κινητικότητα αλλά και την διαθεσιμότητα στο δημόσιο, σε μια συνέντευξη που θα προκαλέσει αίσθηση.
«Είναι ο ορισμός του οριζόντιου μέτρου. Καταργείται κάθε φραγμός και κριτήρια. Η ανασφάλεια στο δημόσιο γενικεύεται και ο πέλεκυς στρέφεται κατά δικαίων και αδίκων», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Κουκουλόπουλος και συμπλήρωσε:

Πέθανε ο Γρηγόρης Σολωμός, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Πέθανε ο Γρηγόρης Σολωμός, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απεβίωσε τα ξημερώματα, σε ηλικία 84 χρόνων, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Σολωμός, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ πρόσφατα επαναδιακομίστηκε στην Πάτρα και νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ TOY ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ



Πέμπτη 11 Ιουλίου

17:00               Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Ηρακλείου-Λασιθίου
                        (Γραφεία Ν.Ε.)
 18:15               Συζήτηση με εκπροσώπους Φορέων για τον Τουρισμό
                        (Ξενοδοχείο Galaxy)
 20:30               Επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι - Κοινωνικό Ιατρείο

Αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων και καρδιοπάθεια λόγω ρύπανσης της ατμόσφαιρας


Η ρύπανση του αέρα των πόλεων με σωματίδια και χημικές ουσίες, κυρίως από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων, τις πηγές θέρμανσης και τη λειτουργία των βιομηχανιών, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων και καρδιοπάθειας
σύμφωνα με δύο νέες μεγάλες ευρωπαϊκές επιστημονικές έρευνες (η μία με ελληνική συμμετοχή), που έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες, οι οποίες επίσης έχουν δείξει τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχει η ρύπανση για την υγεία.

Του Χρόνη Μακρίδη : Αναγκαίο ένα σύγχρονο επιτελικό κράτος


xronis-makridis
Είναι κοινός τόπος στην ελληνική κοινωνία ότι το σημερινό σύστημα άσκησης δημόσιων πολιτικών έχει αναπτυχθεί για να αντιμετωπίζει τις ανάγκες συγκεκριμένου-παρωχημένου σήμερα-οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου. Όλοι γνωρίζουμε ότι χρειάζεται άμεσα διοικητική μεταρρύθμιση που με τόλμη θα απαντά στην κρίση αλλά και την απαξίωση των μέχρι σήμερα μεταρρυθμιστικών υποδειγμάτων. Που θα δίνει απαντήσεις σε νέου τύπου προβλήματα.

Πρόστιμο-μαμούθ σε αμερικανική εταιρεία για παρενόχληση οφειλετών...

Η Expert Global Solutions, η μεγαλύτερη εταιρεία συλλογής χρεών στον κόσμο, συμφώνησε να καταβάλει ένα πρόστιμο ύψους 3,2 εκατ. δολαρίων και να σταματήσει να παρενοχλεί τους οφειλέτες με πρακτικές όπως επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις, καθημερινά, όπως ανακοίνωσε χθες η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (FTC).
Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρία είναι το υψηλότερο που έχει επιβληθεί στην ιστορία σε βάρος τρίτου νομικού προσώπου

Νέο σύστημα μεταθέσεων στο στρατό





Νέο σύστημα μεταθέσεων στο στρατόΑλλαγές στον τρόπο μετάθεσης των στρατιωτικών προβλέπει υπουργική απόφαση, που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Για τις μετακινήσεις, όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές ανάγκες, αλλά όχι σε βάρος των επιχειρησιακών απαιτήσεων, ενώ θεσπίζεται άσκηση διοικητικής προσφυγής από στελέχη που αιτήθηκαν μετάθεση και δεν ικανοποιήθηκαν από την υπηρεσία.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι για ελεύθερους επαγγελματίες




Εξονυχιστικοί έλεγχοι για ελεύθερους επαγγελματίεςΝέου τύπου έλεγχους καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Συγκεκριμένα, μέσω εγκυκλίου που εξέδωσε, το υπουργείο αναφέρει ότι οι ελεγχόμενοι θα υποχρεούνται να παρουσιάσουν λογαριασμούς και αναλυτικά στοιχεία, τα οποία θα αφορούν από την κατανάλωση ηλεκτρικού και νερού, μέχρι τα ακίνητα και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Δείτε το σήμα της νέας ΕΡΤ εξέπεμψε σήμερα το πρωί


20130710-085951.jpg
Στον αέρα το νέο σήμα της νέας ΕΡΤ από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης με την ονομασία Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση. Στους δέκτες της ΕΡΤ εμφανίστηκε μία εικόνα σε γαλάζιο φόντο, με τρεις αποχρώσεις του μπλε και με τρεις κυματιστές γραμμές -πράσινο, μπλε πορτοκαλί και μπλε-, στην

Φοβάται τον Γλέζο...

Φοβάται τον Γλέζο... Η ώρα του συνεδρίου έφθασε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στα εσωκομματικά ο κ. Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος να υποχωρήσει στο θέμα της διατήρησης των τάσεων, με δικαίωμα χωριστής λίστας στις εκλογές για τα συλλογικά όργανα του κόμματος, αλλά θα επιμείνει στη διάλυση των συνιστωσών, αφήνοντας μόνο ένα μικρό μεταβατικό διάστημα.

«Έξωση» Λαφαζάνη από τον Μπαλασόπουλο!


Είναι γνωστό ότι η παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, σε κινητοποιήσεις εργαζομένων βρίσκει πλήρη αντιστοιχία στην παροιμία «όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη», όπου γάμος και χαρά οι πορείες και οι απεργίες και Βασίλω... ο Λαφαζάνης.
Έτσι χθες, στον τρίτο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών που μαζεύτηκαν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ για να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ο

Καραμανλικοί εναντίον Σαμαρικών


Μπορεί ουδείς να αμφισβητεί τον Α. Σαμαρά, ωστόσο η επιλογή του να βάλει φρένο σε όσους κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ ως καταστροφέα της χώρας, προκάλεσε νέες αντιδράσεις. Όχι της... λαϊκής δεξιάς, αλλά των καραμανλικών.
Το γεγονός ότι δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει προς υπεράσπιση των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, την ώρα που οι καραμανλικοί είχαν βγει στα κάγκελα με το δημοσίευμα των Νέων περί δημοσιονομικού εκτροχιασμού και γαλάζιων προσλήψεων την περίοδο 2004-2009, άφησε δυσάρεστες εντυπώσεις στο

Καταργούνται τα ασφαλιστικά μέτρα για τους εργαζόμενους



Απροστάτευτοι απέναντι σε φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας μένουν οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Εργατολόγων.Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι, η κυβέρνηση «προτίθεται να καταργήσει το άρθρο 732Α του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με βάση τον οποίο δικαιούνται να ζητήσουν ασφαλιστικά μέτρα και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, συμβασιούχοι, παράνομα απολυμένοι, κ.λπ.»

Αποκάλυψη Φ. Κουβέλη: Ο Σαμαράς ήθελε εκλογές και μεθόδευε ενδοκυβερνητική κρίση


20130709-235403.jpg
Αποκαλυπτικός εμφανίζεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ «Νέοι Φάκελοι».
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεθόδευσε την ενοδκυβερνητική κρίση προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση και να πάει σε εκλογές.

Παπανδρέου: Εκτίθενται...


Παπανδρέου: Εκτίθενται...


Απάντηση στους επικριτές του και σε όσους τον στοχοποιούν δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του. "Ας είναι προσεκτικοί, όσοι μιλούν ή σχολιάζουν δημοσίως, μηδενός εξαιρουμένου εντός ή εκτός των συνόρων. Εκτίθενται", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

''ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΘΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ''...

...ΑΥΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ...
Την ελπίδα για σταθεροποίηση της κατάστασης και αποκλιμάκωση της βίας στην Αίγυπτο, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β'
Οπως είπε, στόχος είναι η Αίγυπτος να ακολουθήσει τον δημοκρατικό της δρόμο, «να λειτουργήσει και πάλι το Σύνταγμα, να οδηγηθεί και πάλι η χώρα σε ελεύθερες βουλευτικές και

Εισαγγελέας "δένει" τον Γ. Προβόπουλο για την εξαγορά της Proton από τον Λαυρεντιάδη



Giorgos-Provopoulos

Πόρισμα - φωτιά για τις ποινικές ευθύνες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, σχετικά με την έγκριση εξαγοράς

- τον Μάρτιο του 2010 - από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του 31,31% των μετοχών της Proton που κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς, βρίσκεται στα χέρια της 2ης ειδικής ανακρίτριας, η οποία διερευνά την υπόθεση των ύποπτων δανείων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.