Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου: «Λέω ναι στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας»


  
Παπανδρέου: «Λέω ναι στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας»
«Εγώ ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να ξεκινήσουν χωρίς αβεβαιότητες οι συζητήσεις και οι προτάσεις για το σχηματισμό εθνικής ενότητας» είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Βήμα της Βουλής. 

Μπαρόζο - Ρόμπεϊ: Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ


 
  
Μπαρόζο - Ρόμπεϊ: Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ
Την ετοιμότητα της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα υπογραμμίζουν οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν Bαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αντίστοιχα. Οπως αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση, «επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

Υπάρχει ευεργετική ουσία στο κρασί;


Υπάρχει ευεργετική ουσία στο κρασί;


Μία ουσία του κόκκινου κρασιού που πιστεύεται ότι παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία, απεδείχθη για πρώτη φορά πως πραγματοποιεί όσα υπόσχεται, ανακοίνωσαν Ολλανδοί ερευνητές.
Πραγματοποιώντας μια μικρή, αλλά προσεκτικά σχεδιασμένη μελέτη, σε 11 υπέρβαρους, υγιείς άντρες, ανακάλυψαν ότι η λήψη μιας σχετικά μικρής δόσης ρεσβερατρόλης την ημέρα ασκεί ουσιώδεις ωφέλιμες δράσεις στον μεταβολισμό.

Διάσταση απόψεων στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ




Με επίκεντρο τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, το ευρώ και το αίτημα για εκλογές, κόντρα φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι τοποθετήσεις της ηγεσίας του κόμματος, τόσο του κ. Αλέξη Τσίπρα, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, όσο και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τελείως αντίθετες.

Βενιζέλος: Με 180 ψήφους η νέα δανειακή σύμβαση




Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα βήματα που πρέπει να κάνει η χώρα για την σωτηρία της.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως η Ελλάδα θα κάνει όσα χρειάζονται για την εφαρμογή της 26ης Οκτωβρίου , ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός θα στείλουν επιστολές στους ομολόγους τους.

Αποχωρεί η ΝΔ από τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Αποχωρεί η ΝΔ από τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνηςΤην αποχώρηση της ΝΔ από την συζήτηση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προανήγγειλε ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς.

Συνελήφθη ο Παναγιώτης Πανούσης της ΑΤΤΙ -ΚΑΤ για χρέος 7,9 εκ ευρώ στο Δημόσιο

Συνελήφθη ο Παναγιώτης Πανούσης της ΑΤΤΙ -ΚΑΤ για χρέος 7,9 εκ ευρώ στο Δημόσιο
Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και
 Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο 62χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Πανούσης  διευθύνων σύμβουλος της ανώνυμης τεχνικής εταιρείας ΑΤΤΙ - ΚΑΤ  για οφειλές 7,9 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.
Ο συλληφθείς,που εδρεύει στην Αττική, θα οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Αξίζει πάντως να πούμε πως η εταιρεία συμφερόντων Παναγιώτη Πανούση, υπό το βάρος της απουσίας νέων έργων και της «μαύρης τρύπας» που προκάλεσαν τα χρέη του δημοσίου στους

Σαρκοζί: «Γίνονται βήματα προόδου στην Ελλάδα»


  
Σαρκοζί: «Γίνονται βήματα προόδου στην Ελλάδα»
Με ικανοποίηση φαίνεται ότι υποδέχτηκε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σακροζί τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. 

Παπανδρέου: «Οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές» - Πλατφόρμα 10 σημείων από Βενιζέλο


  
Παπανδρέου: «Οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές» - Πλατφόρμα 10 σημείων από Βενιζέλο
«Όσοι ζητούσαν δημοψήφισμα παλιότερα, τώρα κρύβονται. Ο πολιτικός κόσμος δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του. Ποιος φοβάται το λαό;», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος θα ήταν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και όχι αν θα παραμέναμε στην ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε λάθος τις εκλογές.

Ε. Βενιζέλος: Η χώρα δεν προχωρά σε δημοψήφισμα



Η κυβέρνηση και η χώρα ανακοινώνει επισήμως ότι δεν προχωράμε σε δημοψήφισμα, δήλωσε πριν από λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Τόνισε ότι η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να έρθει στη Βουλή και να υπερψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. 

Κινηματογραφικές «γκάφες»: Πετούσαν Boeing πάνω από την Τροία;


Κινηματογραφικές «γκάφες» (1)
Ουδείς αλάνθαστος. Ακόμη και οι πιο ακριβοπληρωμένοι σκηνοθέτες, οι στρατιές βοηθών στα γυρίσματα του Hollywood και οι μοντέρ με το πιο έμπειρο μάτι μπορούν να ξεχαστούν από μια μύγα που πετάει, από το κινητό τους που χτυπάει ή από την σκέψη ενός λαχταριστού burger με διπλοτηγανισμένες πατάτες και να μην παρατηρήσουν αυτό που δυστυχώς γι’ αυτούς υποπίπτει τελικά στην προσοχή των πιο παρατηρητικών θεατών.
Κλασικά τέτοια κινηματογραφικά λάθη, τα λεγόμενα “movie goofs” είναι τα μικρόφωνα και οι σκιές του συνεργείου που φαίνονται στο κάδρο ή τα τσιγάρα που μαγικά αυξομειώνονται με την εναλλαγή των πλάνων και καταστρέφουν το λεγόμενο «ρακόρ».

«Παράθυρο» για κυβέρνηση συνεργασίας



Ο πρωθυπουργός άνοιξε «παράθυρο» για κυβέρνηση συνεργασίας, μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο και χαιρέτισε το γεγονός ότι θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία τη δανειακή σύμβαση. Τόνισε ότι «σήμερα είναι πραγματικά μία - ελπίζω - ιστορική στιγμή, τα κόμματα να μπορούν πια να συνεννοηθούν σε κάποια θέματα μεγάλης σημασίας και να μην έχουμε αντιπαραθέσεις».
Μετά τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των υπουργών, το υπουργικό Συμβούλιο κατέληξε ότι:
Πρώτον: δεν συντρέχει λόγος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, αφού η ΝΔ δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Σαμαρά


Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Σαμαρά
Τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρώτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου έκανε γνωστή στον κ. Σαμαρά την πρόθεσή του να υπάρξει συνεννόηση για την υλοποίηση της πρότασης του προέδρου της ΝΔ για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης

Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο στη Βουλή



Από δημοσιογράφους ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έχει κατακλυστεί η Βουλή καθώς στο γραφείο τύπου του Κοινοβουλίου εχουν φθάσει περισσότερες από 55 αιτήσεις εισόδου , πολλές εκ των οποίων τις τελευταίες ώρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δείχνουν τα γερμανικά ΜΜΕ που φαίνεται να παρακολουθούν στενά όχι μόνο τις θεσμικές τοποθετήσεις στην Ολομέλεια, το υπουργικό ή την συνεδρίαση της Κ.Ο αλλά και τα διάφορα πηγαδάκια που στήνουν οι βουλευτές στους καφενείο της Βουλής. 

Στο πλευρό του Παπανδρέου η σύζυγος του, Άντα


Στο πλευρό του Παπανδρέου η σύζυγος του, Άντα
Στη Βουλή εθεάθη η σύζυγος του πρωθυπουργού Άντα πριν από λίγη ώρα προκαλώντας έκπληξη στους παρευρισκόμενους.
Η Άντα Παπανδρέου, αν και δεν συνηθίζει να επισκέπτεται το Κοινοβούλιο, θέλησε να είναι κοντά στον σύζυγό της αυτές τις κρίσιμες ώρες και να στηρίξει κάθε του απόφαση…

Έρχεται η Μέρκελ στην Αθήνα για να βρει λύση στο αδιέξοδο;



Ο επικεφαλής του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, πρότεινε να ταξιδέψει η καγκελάριος Α.Μέρκελ στην Αθήνα και να συναντηθεί με τους κ.Παπανδρέου και Σαμαρά ,προκειμένου να βρεθεί λύση στο ελληνικό αδιέξοδο; 

Το πολιτικό ή  οικονομικό δεν διευκρινίστηκε!!!

Η πληροφορία μεταδίδεται από ξένα ΜΜΕ! 

Είναι πραγματικά ασύλληπτα τα όσα μεταδίδονται αλλά κυρίως είναι ασύλληπτα!

Κομισιόν: Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη



Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και υπάρχουν εργαλεία που θα το εξασφαλίσουν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν. 

«Βλέπουμε την Ελλάδα εντός του ευρώ και τα απαραίτητα εργαλεία υπάρχουν και υπάρχει συμφωνία», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Καρολίνα Κότοβα. «Αυτή είναι η μοναδική επιλογή στο τραπέζι», πρόσθεσε. 

Επιστολή του Γ. Καρατζαφέρη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Επιστολή του Γ. Καρατζαφέρη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζει πως "πρέπει να εμποδισθεί η παρανοϊκή πορεία που χαράχθηκε τα τελευταία χρόνια".
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του προέδρου του ΛΑΟΣ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει ως εξής:
"Οι εξαιρετικές σε κρισιμότητα στιγμές περιέχουν συνήθως πικρές σκέψεις. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ελληνικός Λαός και η Χώρα δικαιολογούν εκτός από τις πικρές σκέψεις και στενόχωρα διαβήματα, όπως το σημερινό μου διάβημα προς Εσάς.

Ρέππας - Αθανασάκης οι διαπραγματευτές για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας


Ρέππας - Αθανασάκης οι διαπραγματευτές για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Τον Δημήτρη Ρέππα και τον Νίκο Αθανασάκη εξουσιοδότησε σήμερα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ώστε σε ενδεχόμενο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, να αναλάβουν τις συναντήσεις με στελέχη της ΝΔ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο τόνισε ότι με την απειλή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ κάμφθηκε η αντίρρηση του Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνηση ενότητας και άνοιξε ο δρόμος για συνεργασία.

Μεντβέντεφ: «Περιμένουμε καλές ειδήσεις, όχι λαϊκισμό από την Ελλάδα»



«Ο κόσμος περιμένει καλές ειδήσεις από την Ελλάδα, όχι ειδήσεις εξωτικές και λαϊκιστικές» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενώπιον επιχειρηματιών από χώρες της G20 στις Κάννες, αναφερόμενος στην αβεβαιότητα που ανέκυψε μετά την ανακοίνωση του Γ.Παπανδρέου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι δεν προχωρούν ούτε γρήγορα, ούτε δυναμικά σε ενέργειες προς αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

ΔΗΣΥ: Στο χείλος της αβύσσου για το ναι Σαμαρά στη σύμβαση


«Έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος της αβύσσου και στον απόλυτο εξευτελισμό της πατρίδας, για να αναγκαστεί ο κ. Σαμαράς να πει ναι στη δανειακή σύμβαση», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου.
«Η Δημοκρατική Συμμαχία και η Ντόρα Μπακογιάννη, εδώ και μήνες υποστηρίζουν ότι μόνο με τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση»

Σε εξέλιξη το Υπουργικό, διαψεύδονται οι φήμες παραίτησης Παπανδρέου


Σε εξέλιξη το Υπουργικό, διαψεύδονται οι φήμες παραίτησης Παπανδρέου
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση των Καννών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στο ευρώ και το «όχι» Βενιζέλου στο δημοψήφισμα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη 1 το μεσημέρι το πλέον κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο από την ημέρα που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας.
Η εικόνα για τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού δεν είναι καθόλου καθαρή. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στην αρχή της συνεδρίασης, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε ότι «αναγκαστήκαμε να θέσουμε θέμα δημοψηφίσματος για να πείσουμε τον κ. Σαμαρά να αναλάβει τις ευθύνες του».

Εισηγήσεις από παλαιούς συνεργάτες του πρωθυπουργού: Γιώργο, φύγε γρήγορα με αξιοπρέπεια



Το απολύτως αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου απηχεί η εισήγηση που έκανε στον πρωθυπουργό παλαιός συνεργάτης του, όπως πληροφορείται το protothema.gr.

Γιώργο, φύγε γρήγορα με αξιοπρέπεια ήταν το μήνυμα προς τον πρωθυπουργό, αφού όπως εξήγησε ο εισηγητής της συγκεκριμένης κίνησης, ο κ. Παπανδρέου -αν θέλει να διασφαλίσει την υστεροφημία του και κυρίως- αν επιθυμεί να δώσει στην ελληνική οικονομία καλές πιθανότητες για να μπει στο δρόμο της σταθεροποίησης, θα πρέπει να αποχωρήσει.

Κατσέλη: Ζητά πολιτική λύση από τους αρχηγούς των κομμάτων


Κατσέλη: Ζητά πολιτική λύση από τους αρχηγούς των κομμάτων
Υπέρ της εξεύρεσης πολιτικής λύσης από τους αρχηγούς των κομμάτων, χωρίς καθυστέρηση ζητεί με δήλωσή της η Λούκα Κατσέλη.
Η λύση αυτή, σύμφωνα με την πρώην υπουργό, θα πρέπει να διασφαλίζει την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και τη διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατόν.

Βουλευτές τη ΝΔ θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας


Βουλευτές τη ΝΔ θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας

Διεργασίες μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προκειμένου να υπάρξει κοινή πρωτοβουλία για την προώθηση λύσης με κυβέρνηση συνεργασίας, βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μέγαρο της Βουλής.

Κατά πληροφορίες, νωρίτερα στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Βρεττού, έγινε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Βάσω Παπανδρέου και οι βουλευτές της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ευάγγελος Αντώναρος.

Στον Παπούλια ο Παπανδρέου μετά το Υπουργικό Συμβούλιο


Στον Παπούλια ο Παπανδρέου μετά το Υπουργικό Συμβούλιο
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση των Καννών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στο ευρώ και το «όχι» Βενιζέλου στο δημοψήφισμα. Το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο και εν συνεχεία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ακολούθως, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήδη, η κ. Εύα Καϊλή δήλωσε πως δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (που πλέον έχει δύναμη 149 βουλευτών), ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Λιντζέρης δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν.

Χυτήρης: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εκλογές


Ο Τηλέμαχος Χυτήρης

Το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και τη διεξαγωγή εκλογών μετά την εξασφάλιση της 6ης δόσης του δανείου ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης. 

«Πρώτο ζήτημα η ευρωπαϊκή προοπτική και υπόσταση της χώρας, και δεύτερον οι ομαλές πολιτικές εξελίξεις, και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όλοι, και πρώτ’ απ’ όλα ο Γιώργος Παπανδρέου. 

«Πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και εθνική ευθύνη»



Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης κάλεσε σήμερα όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό διαπιστώνοντας ωστόσο ότι τούτη την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα περισσεύει η υποκρισία και η σκοπιμότητα. 

Σε δήλωσή του στο περιθώριο της τελετής παράδοσης- παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τον πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο στον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο ο κ. Μπεγλίτης είπε, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Βιώνουμε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Στάση αναμονής από Χ. Παπουτσή



Την ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, αναμένει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος δήλωσε ότι θα ακούσει πρώτα τον Πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί.

"Να βγει μπροστά" σκέπτεται ο αρχηγός της αντιπολίτευσης. Τα διλήμματα Σαμαρά και η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας



Πυρετός εσωτερικών διαβουλεύσεων  στην Νέα Δημοκρατία  η οποία εκ των πραγμάτων γίνεται πρωταγωνιστής των δραματικών πολιτικών εξελίξεων. Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους στενούς του συνεργάτες και τα στελέχη του κόμματος. Το  πρώτο ζήτημα που τίθεται επιτακτικά αυτή την ώρα για την αξιωματική αντιπολίτευση αν θα συμφωνήσει  σε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης ή θα επιδιώξει να πάει απευθείας σε πρόωρες εκλογές. Και οι δύο απόψεις  έχουν ισχυρά πλεονεκτήματα  και μειονεκτήματα.

Τα πιο «ανατριχιαστικά» είδη ζώων που ανακαλύφθηκαν το 2011!


Τα πιο "ανατριχιαστικά" είδη ζώων που ανακαλύφθηκαν το 2011! (1)
Μπορεί να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για τη φύση, αυτή όμως βρίσκει συνεχώς και άλλους τρόπους να μας εκπλήσσει. Ίσως και να μας τρομάζει…
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα παρακάτω νεοακακαλυφθέντα είδη ζώων, τα οποία εκ πρώτης όψεως μοιάζουν σαν μυθικά τέρατα ή σαν πλάσματα βγαλμένα από μυθιστόρημα φαντασίας τρόμου!

Σπύρος Κουβέλης: Λέει "ναι" σε δημοψήφισμα


Σπύρος Κουβέλης: Λέει "ναι" σε δημοψήφισμα

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος τάσσεται ο βουλευτής Α' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης, την στιγμή που σχεδόν σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος αντιδρά έντονα στο ενδεχόμενο να τεθεί ερώτημα για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Γιατί διαφωνούμε να πουν οι Έλληνες τη γνώμη τους; Γιατί φοβόμαστε ότι οι Έλληνες δεν θα θέλουν την παραμονή στο ευρώ;» διερωτάται, σημειώνοντας ότι «θα προτιμούσα το πολιτικό σύστημα να θεωρεί τη συμμετοχή του λαού επιτυχία».

Δαμανάκη: "Να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ"


Δαμανάκη: "Να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ"

Να βρουν συντεταγμένη πορεία και συναίνεση ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Η κ. Δαμανάκη σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι συμφωνίες του Οκτωβρίου. «Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Καρατζαφέρης: Δημόσια έκκληση προς Σαμαρά να πει "ναι" σε κυβέρνηση συνεργασίας


Photo for this article

Δημόσια έκκληση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να συμφωνήσει σε κυβέρνησης συνεργασίας, απηύθυνε σήμερα ο προεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

"Πριν έξι μήνες είχα πει στον Γιώργο Παπανδρέου 'φύγε τώρα για να φύγεις αξιοπρεπώς, γιατί σε λίγο καιρό δεν θα μπορείς να το κάνεις ούτε αυτό'. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να φύγει αξιοπρεπώς. Έχει όμως πολύ μικρή σημασία το 'ναι' ή το 'όχι' του Γ. Παπανδρέου. Εξαιρετική σημασία έχει το 'ναι' του κ. Σαμαρά", δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Υπαναχώρηση Ρέππα και πρόσκληση για εθνική ενότητα



"Εθνικό κεκτημένο το ευρώ, δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος για την παραμονή μας στο ευρωπαϊκό νόμισμα". Με αυτή τη φράση ο Δημήτρης Ρέππας ξεκαθαρίζει τη στάση του σε ό,τι αφορά τις δραματικές εξελίξεις μετά το τελεσίγραφο των εταίρων μας στην Ευρώπη κατά τη δραματική συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου χθες στις Κάννες.

Αντίθετες με την διενέργεια δημοψηφίσματος Παναρίτη, Γιαννακά, Μερεντίτη


Αντίθετες με την διενέργεια δημοψηφίσματος Παναρίτη, Γιαννακά, Μερεντίτη

Την αντίθεσή της στη διενέργεια δημοψηφίσματος εξέφρασε η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έλενα Παναρίτη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η θέση της αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου. «Δεν θα συναινέσω σε ένα δημοψήφισμα και δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην καταστροφή της χώρας μου»

Στο ίδιο μήκος κλίματος τάχθηκε και η Σοφία Γιαννακά.

Ανδρουλάκης: "Aς έρθουν στα συγκαλά τους οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής"


Ανδρουλάκης: "Aς έρθουν στα συγκαλά τους οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής"

«Στο παρά πέντε, πριν το χαμό, ας έρθουν στα συγκαλά τους οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής, ας παραμερίσουν τον τυχοδιωκτικό εγωισμό και ας κάνουν όλοι ένα μικρό βήμα πίσω για ένα τουλάχιστον ελάχιστο σταθεροποιητικό πλαίσιο εθνικής συνεννόησης είτε πάνε σε εκλογές σε συμφωνημένο χρόνο είτε και σε δημοψήφισμα μόνο εφόσον υπάρξει υποχρεωτικά ευρύτερη συναίνεση στη διατύπωση του ερωτήματος, κάτι που δεν το βλέπω», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Ανδρουλάκης.

Ο Γιώργος στη Βουλή, οι υπουργοί στο ... Οικονομικών


Τα πρόσωπα που πέρασαν την κεντρική είσοδο του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι και τα μόνα λένε με νόημα όσοι γνωρίζουν τη σύνθεση της ομάδας των υπουργών που συσκέπτονται στο γραφείο του Ε. Βενιζέλου

Ο οικοδεσπότης δεν έφτασε πρώτος. Δεν υποδέχθηκε τους “καλεσμένους”. Πριν από τον κ. Βενιζέλο πέρασε το κατώφλι του υπουργείου στην οδό Νίκης, δέκα λεπτά μετά τις δέκα, ο Μ. Χρυσοχοϊδης.

Μιχελάκης: Μόνη λύση οι εκλογές


Μιχελάκης: Μόνη λύση οι εκλογές
"Αυτό το δημοψήφισμα διαλυει κατ' αρχήν την κυβερνητική παράταξη", υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τονίζοντας παράλληλα ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές και πως το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει.
Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ συναινεί στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ο κ. Μιχελάκης απέφυγε να τοποθετηθεί, αναφέροντας ότι θα υπάρξει υπεύθυνη τοποθέτηση σε μερικές ώρες.

Σύγκλιση των θεσμικών οργάνων ζητά ο Α. Λοβέρδος

Σύγκλιση των θεσμικών οργάνων ζητά ο Α. Λοβέρδος Κατά του δημοψηφίσματος τάχθηκε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος με σημερινές του δηλώσεις εκφράστηκε ανοικτά υπέρ της άποψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλου, να μην γίνει τελικά το προαναγγελθέν από τον πρωθυπουργό δημοψήφισμα.

H κίνηση Βενιζέλου ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου,

Χαριστική «βολή» από τη Βάσω


  
Χαριστική «βολή» από τη Βάσω
«Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» ζήτησε εκ νέου σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, η οποία τόνισε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να παρέμβει και στη συνέχεια να διεξαχθούν εκλογές». 

Στόχος της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας θα είναι η διασφάλιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και μετά, η προκήρυξη εκλογών, επανέλαβε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ

Την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθείανακοίνωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, με την επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο
να αναμένεται. 

Δήλωση του μέλους Π.Σ. ΠΑΣΟΚ Γ. Παναγιωτακόπουλου για τις πολιτικές εξελίξεις

"Μετά τις χθεσινές εξελίξεις το «Δημοψήφισμα» με τη μορφή που θέλουν να επιβάλουν οι Ευρωπαίοι δεν έχει κανένα νόημα. Η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν σε όλη τη μεταπολίτευση. Δεν μπορώ να καταλάβω τον εθνικό διασυρμό που υφιστάμεθα από τις αλλεπάλληλες και άστοχες ενέργειες του κ. Πρωθυπουργού. Όσοι οδήγησαν τον κ. Πρωθυπουργό σε λανθασμένες αποφάσεις, που ανοίγουν το δρόμο σε έναν πρωτοφανή εθνικό διασυρμό, οφείλουν να αντιληφθούν ότι η εξωτερική πολιτική και οι διεθνείς σχέσεις της χώρας δεν

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΑΡΟΖΟ. Καταστροφή για τους αδύναμους


Προϋπόθεση για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί για την Ελλάδα είναι να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, υπογράμμισε ο Ζ. Μπαρόζο
"Καλώ την κυβέρνηση και τους πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα να αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι να εργαστούν για την εθνική πολιτική ενότητα και για να πετύχουν την απαιτούμενη στήριξη σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος", δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Ακόμη πιο επώδυνες συνθήκες για τους Ελληνες -κυρίως για τους πιο αδύναμους- και απρόβλεπτες επιπτώσεις γενικότερα, θα έχει ένα ενδεχόμενο "όχι" της Ελλάδας στη νέα δανειακή σύμβαση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Ντόμινο εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ με αμφισβήτηση του πρωθυπουργού


Ανοιχτή αμφισβήτηση του πρωθυπουργού

Ντόμινο καταιγιστικών εξελίξεων για την κυβερνώσα παράταξη σε πλήρη εξέλιξη, καθώς η προοπτική διεξαγωγής του δημοψηφίσματος φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο, ενώ πλέον τίθεται θέμα μομφής στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. 

«Άμεση σύγκλιση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ» ζητάει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης«αν συγκληθεί άμεσα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σήμερα, δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης αύριο» τονίζει. 

Φώφη Γεννηματά: "Θα κάνω ότι μπορώ να μην γίνει το δημοψήφισμα"


Φώφη Γεννηματά: "Θα κάνω ότι μπορώ να μην γίνει το δημοψήφισμα"
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρας Βαρδίκος και Κώστας Καρτάλης λένε «όχι» στο δημοψήφισμα. Ο κ. Βαρδίκος δήλωσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά δεν ψηφίζει υπέρ του δημοψηφίσματος. Ο κ. Καρτάλης χαρακτήρισε την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα «πολιτική επιπολαιότητα».

Η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κυρία Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σημείωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να μην φτάσει η χώρα μέχρι το δημοψήφισμα. Η κ. Γεννηματά τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης, προκειμένου να διασφαλιστεί -δηλαδή να ψηφιστεί- η νέα δανειακή σύμβαση και εν συνεχεία να προκηρυχθούν εκλογές.

Βενιζέλος: "Όχι σε δημοψήφισμα, αλλά ναι σε κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας"


Βενιζέλος: "Όχι σε δημοψήφισμα, αλλά ναι σε κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας"

Η  απόφαση του πρωθυπουργού για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, φαίνεται πως παίρνει δραματικές διαστάσεις  καθώς  ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παίρνει αποστάσεις από το θέμα, λέγοντας όχι σε δημοψήφισμα, αλλά ναι σε κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας.

Με ανακοίνωσή του που εκδόθηκε αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Κάννες και συγκεκριμένα στις 04:45 το πρωί και έπειτα από την σαφή προειδοποίηση Μέρκελ και Σαρκοζί ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος πρέπει να αφορά στην παραμονή στην Ευρωζώνη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών αναφέρει:

Ο Περικλής Κολότσιος αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς

Ο δημοτικός σύμβουλος Περικλής Κολότσιος θα είναι ο αναπληρωτής του Δημάρχου Κιλκίς Βαγγέλη Μπαλάσκα για όσο διάστημα ο τελευταίος θα τελεί υπό αργία μετά την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση των πάσο των ΑΜΕΑ που αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Αυτό δήλωσε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς ο ίδιος ο Δήμαρχος Κιλκίς, προσθέτοντας παράλληλα όμως ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τόσο απλά την θέση που του εμπιστεύθηκαν οι Κιλκισιώτες και ότι θα συνεχίσει

Δεν αυξάνει την επένδυση της στο EFSF η Κίνα


Αρνητική εμφανίζεται η Κίνα σχετικά με την αύξηση της επένδυσής της στο EFSF. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Κίνας, Zhu Guangyao, σήμερα στο συνέδριο της G20 στις Κάννες, ο κύριος λόγος είναι η έλλειψη ενός συγκεκριμένου σχεδίου μόχλευσης.
Ο Guangyao εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστεί η αβεβαιότητα για την συμφωνία των Βρυξελλών, η οποία πυροδοτήθηκε από την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για διεξαγωγή

Γ. Παπανδρέου: Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα




Στις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ότι θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα και συγκεκριμένα στις 4 Δεκεμβρίου.
«Οι σημαντικές αποφάσεις που παίρνουμε θα αλλάξουν το μέλλον, όχι μόνο το προσεχές αλλά και γενιών ολόκληρων. Πολλοί αμφισβητούν αυτές τις αποφάσεις.
Θέλω αν ξεκαθαρίσω ότι είμαστε κομμάτι της ευρωζώνης και είμαστε περήφανοι για αυτό. Το να είσαι μέλος σημαίνει πολλά  δικαιώματα αλλά και πολλές