Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Προσκαλεί- προκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βενιζέλος

Το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ, προσκαλώντας- προκαλώντας τον να συμμετάσχει στη «συλλογική εθνική ευθύνη» πέταξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη τύπου μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Επειδή θέλουμε μια κυβέρνηση που εκφράζει όλο το έθνος, θέλουμε και μια αντιπολίτευση που να μετέχει στη συλλογική

Βολές ΚΚΕ κατά Σαμαρά και Τσίπρα για το ΣΕΒ

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε το ΚΚΕ την Τετάρτη, με αφορμή την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα στην αλλαγή προέδρου του ΣΕΒ.
«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αμέσως μετά τις εκλογές, ανταγωνίζονται μπροστά στους Έλληνες βιομήχανους, με

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Κατηγορηματικά αρνητική εμφανίζεται η Κουμουνδούρου στα σενάρια περί συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα όσα ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στο iefimerida.gr κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ «για μας τα ονόματα Παπανδρέου- Βενιζέλος είναι

Αποκάλυψη - Ο Γ. Αμοιρίδης ζήτησε την παραίτηση των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Το μηνυμα στη ΔΗΜΑΡ οι ψηφοφόροι το έστειλαν πολυ νωρίς καθώς σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφοριες , το 70% των ψηφοδελτίων ηταν χωρις Σταυρό σε κανέναν απο τους υποψήφιους ευρωβουλευτες που σημαίνει οτι οι ψηφοφόροι τη ΔΗΜΑΡ που ορισμένοι προέρχονται και απο το ΠΑΣΟΚ δεν θέλησαν να σταυρώσουν υποψήφιους αλλα να

Πρόσκληση Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει ουσιαστικά στην συνολική ευθύνη για την πορεία της χώρας απηύθυνε ο κ. Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης.
«Το συμπέρασμα των εκλογών είναι ότι διατηρήθηκε η κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα. Φάνηκε ο κρίσιμος ρόλος και το ειδικό βάρος της παράταξης. Ο κόσμος όμως θέλει να δει

Σύγκληση ιδρυτικού συνεδρίου της κεντροαριστεράς, προτείνει ο Κουκουλόπουλος

Ολοκληρωμένη πρόταση για τη σύγκληση ιδρυτικού συνεδρίου της κεντροαριστεράς το φθινόπωρο, με την κοινωνία να έχει τον πρώτο λόγο, πρόκειται να καταθέσει δημοσίως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. «Η πρόταση για το ιδρυτικό γεγονός του φθινοπώρου θα βγάλει την κεντροαριστερά από

Σαμαράς: Ούτε ανασχηματισμός ούτε αλλαγή του εκλογικού νόμου-Φρένο στη σεναριολογία βάζει το Μαξίμου

Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου βάζοντας φρένο στην σχετική συζήτηση που άνοιξε από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλη Βενιζέλου.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού βάζουν τέλος και στα σενάρια ανασχηματισμού που άρχισαν να κυκλοφοροούν στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία από την επομένη των

Κώστας Μαμέλης : ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ


Μπροστά στην απαρχή ενός νέου πολιτικο-ιστορικού κύκλου πλήθος ερμηνευτές των μηνυμάτων της κάλπης, βαρύγδουποι  αναλυτές του συρμού, με έντονη ακαδημαϊκότητα, «αποκωδικοποιούν» τα ενδότερα της ψήφου.Και «προσαρμόζουν» τους αριθμούς στις σύνθετες και ευεξήγητες επιδιώξεις τους, που εν τέλει στοχεύουν να κανοναρχήσουν τις πολιτικές εξελίξεις σε (φανερές ή κρυμμένες) κομματικο-οικονομικές ιδιοτέλειες.
Λησμονούν ότι οι αριθμοί δεν επιδέχονται

Παραιτείται από πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης

Παραιτείται από πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές (1,20%) , αλλά και την σκληρή κριτική που δέχθηκε από στελέχη του κόμματος.
Η δήλωσή του έχει ως εξής:

Δείτε ποιοι εκλέγονται από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη

Δείτε τα αποτελέσματα που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για τους σταυρούς που λαμβάνουν οι σύμβουλοι της παράταξης ''Πρωτοβουλία για την Θεσσαλονίκη'', του Γιάννη Μπουτάρη. Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη εκλέγει 29 συμβούλους.
Δήμος Θεσσαλονίκης

«Δυνατό» βλέπουν το ΠΑΣΟΚ οι ευρωσοσιαλιστές

Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η αναζήτηση ρόλων για συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά η αλλαγή των ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως ζητούν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έλαβε μέρος στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων

Bόμβα Παπανδρέου: Να είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον

Καλεσμένος τoυ Hertie School of Governance o πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου συμμετέχει στο Βερολίνο σε διεθνές συνέδριο με θέμα την κυβερνητική διαχείριση στην Ευρώπη μαζί με τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλούμ και τον πρώην ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

ΟΙ ΔΥΟ ΤΑΣΕΙΣ Το Συνέδριο του Οκτώβρη και οι διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ


Το αυτονόητο ερώτημα ετέθη μέσα στα επόμενα... δευτερόλεπτα από την ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελιάς (8%) προσδιόρισε τον χρόνο - τον «σταθμό» εξελίξεων στην Κεντροαριστερά, παραπέμποντας κόμματα και κινήσεις στο συνέδριο του Οκτώβρη. Μέχρι τότε πολλά μπορεί να συμβούν - από την ανακοίνωση του

Ντέρμπι στην «Ελιά» για το εισιτήριο στις Βρυξέλλες

Πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Παντελής Καψής-Μένει εκτός, για την ώρα, η Εύα Καϊλή . Σε ντέρμπι έχει μετατραπεί και στην «Ελιά» το ποιος θα πάει στην ευρωβουλή.Χθες, προηγούνταν η Εύα Καϊλή και ο Παντελής Καψής ενώ σήμερα με

Φ. Κουβέλης : δεν παραιτούμαι θα κανω συνέδριο απαντά στους επικριτές του

Δεν παραιτείται ο Φώτης Κουβέλης από την ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς, παρά το γεγονός ότι πολλά κορυφαία και ιστορικά στελέχη του κόμματος ζήτησαν την αποχώρησή του, μετά την κατάρρευση του κόμματος στις ευρωεκλογές. Τα σχέδια του κ. Κουβέλη είναι διαφορετικά.
«Δεν παραιτούμαι, θα οδηγήσω το κόμμα σε συνέδριο και εκεί θα

Αυτοί είναι οι 4 που θέλει διοικητές στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Αλέξης Τσίπρας

Αποφασισμένος να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προκειμένου να διορισθεί ένας από τους εκλεκτούς του στη θέση του διοικητή της Τραπέζας της Ελλάδος είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
Εχει καταλήξει μάλιστα σε τέσσερα ονόματα που θεωρεί ότι θα είναι ιδανικά για τη θέση. Πρόκειται για την Λούκα Κατσέλη – που θεωρείται η επικρατέστερη αφού χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης από

Οι νικητές και οι ηττημένοι των εκλογών στην Κεντρική Μακεδονία

Με μεγάλους νικητές τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης ξημέρωσε η επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις άλλες μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλαγή σκυτάλης υπήρξε στη Βέροια και το Κιλκίς.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας επικράτησε με ποσοστό 71,01% (ενσωμάτωση 99,59%) και 43 έδρες επί του Γιάννη Ιωαννίδη που έλαβε 28,99% (11 έδρες).
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης εξελέγη για δεύτερη φορά δήμαρχος καθώς έλαβε

Πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ με κείμενο τους κοιτάνε την ΕΛΙΑ

Οι πέντε βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο είναι οι εξής: Αναγνωστάκης Δημήτρης, Κυρίτσης Γεώργιος, Πανούσης Γιάννης, Φούντα Νίκη και Ψύρρας Θωμάς.
Στον κείμενο των πέντε βουλευτών υπογραμμίζουν:
"Είμαστε εδώ, παρόντες και αποφασισμένοι, για το μεγάλο εγχείρημα της υπέρβασης των δευτερογενών διαφορών, της