Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Κουκουλόπουλος: «Την Τρίτη ξεκινάει η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ.


«Από την Τρίτη που ξεκινάει η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, η οποία  θα καταβληθεί άμεσα και ολόκληρη χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ,  μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί στους παραγωγούς πάνω από 2,8 δις ευρώ που αφορούν την ενιαία ενίσχυση, πληρωμές παλαιότερων ετών,

Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας.




Η Πρώτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για την Κ. Μακεδονία, μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της αποτελούμενη από τον Γιάννη Μαγκριώτη, Κυριάκο Μερελή και Λάζαρο Πίτκα, στον διευθυντή της ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης κ.Τραΐανό Χατζηδημητρίου και την ενημέρωση για τις εξελίξεις στη 

Σ. Θεοδωράκης: Ανάγκη να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία

«Ένας Πρόεδρος με σχετική πλειοψηφία θα είναι ήττα για το κοινοβουλευτικό σύστημα» τόνε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θοδωράκης κατά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τονίζοντας την ανάγκη να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μεγάλη

H ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ


H πρωτοβουλία Κεντρική Μακεδονία ΜΠΡΟΣΤΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην πορεία υλοποίησης του έργου Μετρό της Θεσσαλονίκης και την ελλιπή ενημέρωση από την πλευρά των αρμοδίων (ανάδοχος, πολιτεία). Κομβικό σημείο της τύχης και πορείας του έργου θα αποτελέσει η απόφαση της επιτροπής διαιτησίας, σχετικά με την

Πολύδωρας: Θα μπορούσα να ήμουν ο 180ός για την εκλογή του Προέδρου

«Εγώ θα μπορούσα να ήμουν ο 180ός». Με αυτή τη φράση ο Βύρων Πολύδωρας ξεκαθαρίζει τη στάση του ή, εν πάση περιπτώσει, δίνει ένα πρώτο στίγμα για το τι θα πράξει στην προεδρική εκλογή, σύμφωνα με το Εθνος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «ο πρώην υπουργός, ο οποίος

Παραίτηση Στύλιου ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς

Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου, ζήτησε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του υφυπουργού, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια

Παράδεισος φοροαποφυγής για 343 εταιρίες-κολοσσούς το Λουξεμβούργο -Πώς γλίτωναν δισ. ευρώ από φόρους

Διαρροή απορρήτων εγγράφων από το Λουξεμβούργο καίει περισσότερες από 343 επιχειρήσεις, οι οποίες εμφανίζονται να έχουν διοχετεύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ στο Δουκάτο, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους.
Συγκεκριμένα, όπως γράφουν τα «Νέα», η καινούργια παγκόσμια

Πρόγραμμα απασχόλησης για 11.000 ανέργους -Ποια είναι τα κριτήρια συμμετοχής

Με απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση μπαίνει στην τελική ευθεία το πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις, που θα προσφέρει απασχόληση σε 11.000 ανέργους.
Πρόκειται για ανέργους 25 έως 66 ετών που θα μπορούν να έχουν

20 ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΚΡΥΒΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 ΕΛΤ. ΕΥΡΩ...

«Άλλα κόλπα» για να φοροδιαφεύγουν είχαν ανακαλύψει δεκάδες επιτήδειοι που έπεσαν πρόσφατα στα δίχτυα του ΣΔΟΕ.
Είτε μετά από πληροφορίες, είτε με εισαγγελική εντολή μετά από διασταυρώσεις στοιχείων, οι έρευνες αποκάλυψαν ολόκληρες «φάμπρικες» φοροδιαφυγής.

Οπως προκύπτει συνολικά 20 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων,

Ανατριχιαστικό έγκλημα στις Σέρρες! 20χρονη δολοφόνησε 80χρονο

Στις φυλακές αναμένεται να οδηγηθεί 20χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία 80χρονου πριν από 4 χρόνια στην Κερκίνη Σερρών. Το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης την καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών.
Ως συνεργός στην ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε μια19χρονη, η

Δημοσκόπηση «Palmos Analysis»: Προβάδισμα 10,4% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα που ξεπερνά τις 10 μονάδες δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού SBC, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 29,4% και τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στο 19%.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» που δημοσιεύει

«Κόκκινος συναγερμός» στο Αιγαίο: Οι φόβοι και το παρασκήνιο

Στο Μέγαρο Μαξίμου, στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης και στο Πεντάγωνο βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» και υπάρχουν πλέον υποψίες ότι η τουρκική πλευρά ενδεχομένως να μεθοδεύει ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο.
Λόγω και της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Λευκωσία, στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσαν να

«Αρραβώνας» Διαμαντοπούλου – Λυκούδη

Συνάντηση με την Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει τις επόμενες ημέρες – πιθανότατα και σήμερα- ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου προκειμένου να διερευνήσει τις πιθανότητες συστράτευσης της πρώην υπουργού με την κίνηση των Μεταρρυθμιστών του Σπύρου Λυκούδη.  Η κ. Διαμαντοπούλου έχει διαμηνύσει στον Σπύρο Λυκούδη μέσω συνεργατών του ότι βλέπει θετικά την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει παρά το γεγονός ότι δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση που ανακοινώθηκε η ίδρυση των Μεταρρυθμιστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση της κ. Διαμαντοπούλου με τον Βασίλη Οικονόμου θα πραγματοποιηθεί σε φιλικό κλίμα και έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η πρώην υπουργός έχει συγγένεια εξ αγχιστείας με τον βουλευτή της περιφέρειας Αττικής, αφού έχει βαφτίσει τον γιo του. Παράλληλα ο πρώην διευθυντής του υπουργικού της γραφείου, ο Κ. Μπάστας, είναι ιδρυτικό στέλεχος της κίνησης που δημιούργησε ο Βασίλης Οικονόμου με την επωνυμία «Δημοκρατικός Σύνδεσμος».
Η κ. Διαμαντοπούλου εκτιμάται ότι αποτελεί το πρόσωπο «κλειδί» που μπορεί να ανοίξει την πόρτα του διαλόγου για την δραστηριοποίηση προσωπικοτήτων όπως του Γ. Φλωρίδη ή του Τάσου Γιαννίτση στο πλευρό των «Μεταρρυθμιστών» του Σπύρου Λυκούδη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει προσέγγιση της κίνησης με τον Γιάννη Ραγκούση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπύρος Λυκούδης μιλά με πολιτικά στελέχη και προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο της νέας κίνησης, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην ευρωβουλευτής  κ. Άννυ Ποδηματά συζητείται να αναλάβει επικεφαλής του τομέα εξωτερικών θεμάτων της κίνησης των Μεταρρυθμιστών.
Κύκλοι της κίνησης των Μεταρρυθμιστών εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την υιοθέτηση της πρότασης του Σπύρου Λυκούδη που κατατέθηκε στην βουλή πριν από ένα μήνα που αφορούσε την σύγκλιση όλων των πολιτικών δυνάμεων σε τέσσερα βασικά σημεία: στην διαχείριση του χρέους, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την αλλαγή του Συντάγματος και αλλαγή του εκλογικού νόμου με σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Τα στελέχη της Κίνησης του Σπύρου Λυκούδη σημειώνουν με έμφαση ότι «πατέρας» των προτάσεων ήταν ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών και εκφράζουν την ικανοποίηση τους ότι το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ αλλά και άλλοι πολιτικοί χώροι συμφώνησαν με τα βασικά σημεία της πρότασης που είχε καταθέσει ο Σπύρος Λυκούδης, πριν από ένα μήνα περίπου στην βουλή.

thetoc.gr

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Από την αρχή της κρίσης το ΚΚΕ είχε τονίσει πως αυτά που ζει ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να εντοπίζονται μόνο στο μνημόνιο και την τρόικα, τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Σημείωσε ότι, μνημόνιο είναι οι εφαρμοστικοί του νόμοι

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα 10/11/2014 στις 17:00, με αφορμή την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης τα τρία μεγαλύτερα Επαγγελματικά Επιμελητήρια της Ελλάδος, Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Πειραιώς συνδιοργανώνουν σε συνεργασία με την ΕΑΔΕ, το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για την ιδιωτική ασφάλιση.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με την Γιάννα Αγγελοπούλου

Με τον Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθεί τα επόμενα 24ωρα η Γιάννα Αγγελοπούλου, με την  σχετική ημερομηνία να μην  έχει προσδιορισθεί ακόμη, διαβεβαιώνουν πηγές από την Κουμουνδούρου, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανταποκριθεί θετικά

Ξεκινάει σήμερα στο Eurogroup η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο

Στο σημερινό Eurogroup, στις Βρυξέλλες, ξεκινούν οι συζητήσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο. Η συνεδρίαση αυτή έχει καθοριστική σημασία για την πολύ σκληρή και λεπτή διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση προκειμένου «να ολοκληρώσουμε αυτήν τη φάση και να περάσουμε στη νέα φάση, μετά το μνημόνιο και την τρόικα, με όλες τις διασφαλίσεις των