Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Tου Δημήτρη Τσοβόλα : Σωτηρία δεν είναι η ολοκλήρωση της καταστροφής

Ολοκληρώνουμε τον έκτο (6) χρόνο μνημονιακής πολιτικής που οδήγησε τη χώρα και το λαό σε παρατεταμένη ύφεση, σε διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας και στη φτωχοποίηση σχεδόν του ενός τρίτου του ενεργού ελληνικού πληθυσμού.
Η ανεργία επίσης υπερδιπλασιάστηκε και έφτασε στο 25% (από 12% που ήταν το 2009) και στους νέους υπερβαίνει το

Βενιζέλος: Δεν έπρεπε να υποχωρήσω το 2007 στη απειλή του Παπανδρέου

Αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου αφήνει για ακόμη μια φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως δεν έπρεπε να είχε υποχωρήσει το 2007 όταν επιχείρησε να κάνει έναν όμιλο προβληματισμού αλλά το πήρε πίσω  υπό την απειλή διαγραφής από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
"Το 2007 το πήρα πίσω υπό μια απειλή θεσμικά χυδαία, αντιδημοκρατική και βάρβαρη. Αλλά έπρεπε να σεβαστώ την ενότητα της παράταξης. Το

Economist:Η πολιτική ανωριμότητα του ΣΥΡΙΖΑ που γονάτισε την Ελλάδα

Στα πιο δημοφιλή καρτούν για το 2015 τοποθετεί ο Economist ένα που αφορά τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το περιοδικό, το

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ σε όλους τους νομούς

Πολίτες διαφορετικής οικονομικής και κοινωνικής θέσης εξέφρασαν οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας, ενώ με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά ήταν η επιλογή των 400.000 ψηφοφόρων ανά γεωγραφική περιοχή.
Χαρακτηριστικά, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης πρώτευσε σε λαϊκές καιαγροτικές περιοχές,

Σενάρια ανασχηματισμού και «βαθμολόγιο» των υπουργών

Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο Πρωθυπουργός έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου: όλοι θα αξιολογηθούν μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης των κρίσιμων νομοσχεδίων, όχι μόνο οι συντονιστές αλλά κυρίως οι αναπληρωτές υπουργοί.

Η πρόσφυγας με το μωρό στην αγκαλιά σαν την Παναγία με το Χριστό -Η συγκλονιστική φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου

Στις ομοιότητες της ιστορίας της γέννησης του Χριστού με αυτές των προσφύγων εστιάζει το QZ παρουσιάζοντας ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό αφιέρωμα. 
«Η ιστορία των Χριστουγέννων είναι πέρα από όλα τα άλλα και η ιστορία μιας οικογένειας από τη Μέση Ανατολή που αναζητά καταφύγιο. (...) 2,2 δισ. Χριστιανοί έχουν στήσει φάτνες αναπαριστώντας τη θεία γέννηση στις οποίες ζώα και

Γρηγοράκος: Δεν ξαναψηφίζω νομοσχέδιο αν δεν το ψηφίσουν και οι 153

Πως δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει νομοσχέδιο αν δεν έχει τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τόνισε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος.
«Εάν από εδώ και πέρα δεν υπάρχει το μπλοκ των 153 , ο Γρηγοράκος δεν

Λεβέντης: Ο Τσίπρας παραδίδει τους δανειολήπτες στους σαρκοφάγους ξένους οίκους

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Βασίλης Λεβέντης, βάζοντας μπροστά τα «κόκκινα» δάνεια αλλά και τις κατασχέσεις, όπως και το ζήτημα με τις κύριες συντάξεις.
Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το αληθινό πρόσωπο της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα τώρα αρχίζει και φαίνεται, με τις πρώτες

Το νέο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και ο αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία

Αγωνία επικρατεί στον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Πληθαίνουν οι φωνές που λένε πως το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του (όπως ο Κώστας Σημίτης) και πως το κόμμα πρέπει να μετεξελιχθεί.
Σε μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι αρνητική και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη

ECONOMIST: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ GREXIT ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ...

Τις εκτιμήσεις των ειδικών για 30 χώρες της Ευρώπης παρουσιάζει ο Economist, εξετάζοντας...
τόσο τα οικονομικά όσο και τα πολιτικά τους δεδομένα. Από αυτήν την λίστα δεν θα μπορούσε να λείψει η Ελλάδα, με τον Economist να προειδοποιεί, πάντως, ότι η απειλή του Grexit δεν έχει ακόμη σβήσει.


Αναλυτικότερα:

Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Το 2015 φεύγει όμως η τελευταία εβδομάδα του έχει πολλές υποχρεώσεις για όλους τους πολίτες.
Και δεν είναι και λίγες. Τρίτη δόση ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, αυξημένη προκαταβολή φόρου εισοδήματος για αγρότες και επιχειρήσεις, δόση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, κατάθεση πινακίδων, κ.λπ. πρέπει να πραγματοποιηθούν το αργότερο έως τις

Δημοσκόπηση MRB: Στο 33,3% ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μαζί

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν αθροιστικά το 33,3% των προτιμήσεων, ή , στο καλύτερο για τα δύο κόμματα σενάριο, το 40,4% (20,6% και 19,8% αντίστοιχα). Το ποσοστό των πολιτών που αρνείται να επιλέξει κάποιον πολιτικό σχηματισμό είναι μεγαλύτερο, στο 40,5%.
Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής (εντός παρένθεσης χωρίς λευκό, άκυρο, αποχή):