Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

10 άδοξοι θάνατοι διάσημων ανθρώπων!


perierga.gr - 10 περίεργοι θάνατοι... χωρίς λόγο!
Άνθρωποι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, από την αρχαιότητα μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της συμμετοχής τους σε κάποιο… περίεργο γεγονός ή πολλές φορές λόγω ενός απίθανου αντικειμένου… που βρέθηκε στο διάβα τους! Η λίστα των πιο παράξενων θανάτων στον κόσμο δεν έχει τέλος, προκαλώντας την έκπληξη στους αναγνώστες. Τα 10 πρόσωπα που θα διαβάσετε στη συνέχεια πέθαναν στην κυριολεξία χωρίς… λόγο!
1. Ο Τζακ Ντάνιελ, ιδρυτής του γνωστού ουίσκι, πέθανε όταν μολύνθηκαν τα δάχτυλα του ποδιού του μετά από ένα χτύπημα: Κλώτσησε το χρηματοκιβώτιό του που είχε «κολλήσει» και δεν άνοιγε!

Γιατί το τελευταίο κομμάτι σοκολάτας είναι καλύτερο;


perierga.gr - Γιατί το τελευταίο κομμάτι σοκολάτας είναι καλύτερο;
Μελέτη δείχνει ότι όταν γνωρίζουμε πως η απόλαυση θα τελειώσει ευχαριστιόμαστε περισσότερο τις τελευταίες στιγμές της. «Το ίδιο συμβαίνει και με την τελευταία μπουκιά σοκολάτας, που είναι πάντα η καλύτερη», αναφέρουν ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Τα νέα ευρήματα που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Psychological Science» ενισχύουν αυτό που συνηθίζουμε να λέμε, ότι δηλαδή «αφήνουμε πάντα το καλύτερο για το τέλος». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Εντ Ο’ Μπράιαν: «Το τέλος των διαφορετικών εμπειριών μάς επηρεάζει με πολλούς τρόπους.

Τρώει μόνο πίτσα επί 31 ολόκληρα χρόνια


Perierga.gr - Τρώει μόνο πίτσα επί 31 ολόκληρα χρόνια
Μόνο πίτσα τρώει η Claire Simmons τα τελευταία 31 χρόνια. Τώρα οι γιατροί την προειδοποιούν ότι αν δεν κόψει αυτή τη συνήθεια της θα χάσει τη ζωή της. Όπως γράφει η SUN η γυναίκα τρώει μόνο πίτσα με τυρί και ντομάτα και δεν βάζει τίποτε άλλο στο στόμα της.
Η γυναίκα με την εξαιρετικά περίεργη συνήθεια έχει λάβει προειδοποιήσεις από τους γιατρούς ότι αν δεν αλλάξει σύντομα, τότε θα πάθε εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.

Στη Μόσχα ο Κ. Σκανδαλίδης

Στη Μόσχα ο Κ. Σκανδαλίδης
Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, η επίσκεψή του εντάσσεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης πολιτικής προώθησης των αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα σε μεγάλες αγορές, όπως η ρωσική.
Σήμερα, Δευτέρα, ο κ. Σκανδαλίδης παρευρέθηκε στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης ProdExport της Μόσχας. Φέτος στην έκθεση το «παρών» δίνουν περίπου 30 ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων, ενώ περίπτερο διαθέτει και ο Ελληνικός Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών.

Τι σημαίνει χρεοκοπία; Τι γίνεται με καταθέσεις, δάνεια, ακίνητα; Ελα ντε...


Εντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, καθώς οι πολίτες θεωρούν ότι το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της χώρας και μάλιστα άτακτης δεν μπορεί να αποκλειστεί αν δεν υπάρξει αποδοχή των όρων που θέτουν πιεστικά οι δανειστές μας. Τι σημαίνει όμως μια χρεοκοπία για τις καταθέσεις μας, τα δάνεια μας, τα ακίνητα μας, την δουλειά μας και τους μισθούς μας; Τι μπορεί να συμβεί στην κοινωνία από ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Οι "Μηχανές" πιο έξυπνες από τον άνθρωπο;


Ολοένα και πιο ευφυείς, με χαρακτηριστικά αυτοοργάνωσης και δυνατότητες μάθησης, γίνονται οι «Μηχανές», το σύνολο δηλαδή των υπολογιστών και των εφαρμογών τους, που αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς ανά τον κόσμο.

Την ίδια στιγμή, οι εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου συνδιαμορφώνουν, με τις κινήσεις και τις επιλογές τους, το περιεχόμενο του παγκόσμιου ιστού, καθιστώντας το ως μία αξιοσημείωτη πηγή πληροφόρησης, από την οποία οι «Μηχανές» αντλούν δεδομένα για τις προτιμήσεις και τις συνήθειες των ανθρώπων.

Ο επιστημονικός κότσος. Μαθηματική «φόρμουλα της αλογοουράς» προβλέπει το σχήμα της κουπ


Η εξίσωση λαμβάνει υπόψη το βαθμό σγουρότητας αλλά και την επίδραση της βαρύτητας

Αν μαζέψετε τα μαλλιά σας, τι σχήμα θα έχει η αλογοουρά σας; Σε περίπτωση που η εξέταση στον καθρέφτη σας φαίνεται κουραστική, πάρτε μολύβι και χαρτί. Μια εξίσωση μπορεί να σας δώσει την απάντηση – αρκεί φυσικά να γνωρίζετε τον «αριθμό της Ραπουνζέλ».

Φυσικοί από τα πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και του Γουόρικ ανέπτυξαν την «εξίσωση του σχήματος της αλογοουράς», προτείνοντας μια λύση για ένα πρόβλημα που απασχολεί την επιστήμη εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα – από την εποχή του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Ένας εύζωνας στη μέση του...πολέμου


Φύλαξε δυο “νούμερα”: 5-6 το απόγευμα και 11-12 το βράδυ. Όλο το στρατόπεδο ήταν επιφυλακή με τους πυροσβεστήρες ...παρά πόδα. Δεν μπόρεσε να βγάλει άχνα, ούτε να κουνηθεί.
Στην προεδρική φρουρά, τον πήραν λόγω ύψους και “παραστήματος”. Μέχρι πρότινος έκανε μεταπτυχιακό, ασχολιόταν με το μπάσκετ, έπαιζε κιθάρα και γνωρίζει τρεις γλώσσες.

Προκήρυξη για 5000 θέσεις γιατρών στον ΕΟΠΠΥ

Προκήρυξη για 5000 θέσεις γιατρών στον ΕΟΠΠΥ
Εντός των ημερών αναμένεται να προκηρυχθούν θέσεις για
 5000 γιατρούς στο νέο φορέα παροχών Υγείας τον ΕΟΠΥΥ, όπου μεταξύ αυτών οι περίπου 2500 θα είναι νέοι γιατροί.
Προκήρυξη για την πρόσληψη 5000 γιατρών στον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να εκδώσει σε λίγες ημέρες η διοίκηση του φορέα. Πρόκειται για γιατρούς που θα επιτελέσουν κυρίως το ρόλο του οικογενειακού γιατρού και θα εστιάσουν μεταξύ άλλων και στην πρόληψη.

Διαβάστε την ανακοίνωση της διοίκησης του Δ. Θεσσαλονίκης για τη διακοπή της συνεδρίασης

Ανακοίνωση για τη διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου εξέδωσε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οποία αναφέρει ότι η συνεδρίαση διεκόπη
όταν πρώην εργαζόμενοι προέβησαν σε κατάληψη της Αίθουσας Συνεδριάσεων του Σώματος.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, κήρυξε τη λύση της συνεδρίασης, τονίζοντας πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν

Σταμάτης προς Σαμαρά: Εσύ επαναστάτησες για τη Μακεδονία, εμείς για όλη την Ελλάδα

Αυτό δεν ήταν καρφί, αλλά ολόκληρη πρόκα! Ο ανεξάρτητος βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης την ειπε στον Αντώνη Σαμαρά μέσω facebook. Με ανάρτηση
στην προσωποική του σελίδα αναρωτήθηκε αν ο Αντώνης Σαμαράς είχε δικαίωμα να κάνει επανάσταση συνείδησης για την Μακεδονία, έχουν και οι σημερινοί βουλευτές να κάνουν επανάσταση για ολόκληρη την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα έγραψε:

"Οι κουκουλοφόροι μου ζητούσαν λεφτά για να μην κάψουν τον κινηματογράφο"


"Οι κουκουλοφόροι μου ζητούσαν λεφτά για να μην κάψουν τον κινηματογράφο"

Η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του κινηματογράφου ΑΣΤΥ για τους χθεσινούς βανδαλισμούς είναι συγκλονιστική. "Οι κουκουλοφόροι του ζητούσαν λεφτά για να μην του το κάψουν!"

Σοκ προκαλεί για την δράση και τον ρόλο των «γνωστών - αγνώστων» κουκουλοφόρων, στα χθεσινά επεισόδια και τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας, η μαρτυρία του Γιώργου Στεργιάκη, ιδιοκτήτη του κινηματογράφου ΑΣΤΥ, που προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Σάρωσε η Adele..


Adele
Σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Whitney Houston, πραγματοποιήθηκαν χθες στο Los Angeles τα φετινά μουσικά βραβεία Grammy.
Πρωταγωνίστρια της βραδιάς δεν ήταν άλλη από την Adele που κέρδισε συνολικά 6 βραβεία, μεταξύ αυτών του καλύτερου αλμπουμ και τραγουδιού της χρονιάς.

Οι «άγνωστες» χώρες του πλανήτη


Οι «άγνωστες» χώρες του πλανήτη (4)
Πού βρίσκεται το Μπουτάν; Γνωρίζετε ότι υπάρχει χώρα με το όνομα Μπελίζε; Αυτές οι Κομόρες πού στο καλό βρίσκονται; Πολλοί αγνοούν όχι μόνο την ακριβή τοποθεσία, αλλά και την ύπαρξη κάποιων χωρών.
Η αλήθεια είναι ότι κάποιες χώρες τις συναντάμε μόνο στην … παρέλαση των Ολυμπιακών Αγώνων, ή – ό μη γένοιτο – σε περίπτωση φυσικής καταστροφής!
Δείτε, λοιπόν ποιες είναι και πού βρίσκονται, οι «άγνωστες χώρες» του πλανήτη.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΨΗΦΟΥ απο τη Λούκα Κατσέλη


"Η αρνητική μου ψήφος στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο εκφράζει την πεποίθησή μου ότι τα μέτρα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής που ενσωματώνονται στο παρόν Νομοσχέδιο αντιστρατεύονται την επιδίωξη εξόδου της χώρας από τη σημερινή κρίση υπερχρέωσης που αποτελεί ύψιστο δημόσιο και εθνικό συμφέρον.

Ανοιχτή επιστολή Παναγιωτακόπουλου


Ανοιχτή επιστολή Παναγιωτακόπουλου για τους δήθεν αντιμνημονιακούς του ΠΑΣΟΚ

Σε ανοιχτή επιστολή του ο πρόεδρος της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, τονίζει την ανάγκη για αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ καθώς και την «δικαίωση» της Αριστερής Πρωτοβουλίας στον αντιμνημονιακό αγώνα της έπειτα και τη χθεσινή αποχή πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την ψηφοφορία των νέων μέτρων. 

Χρ. Παπουτσής: "Η χώρα πρέπει να σταθεί όρθια"



«Πρέπει οι πάντες, αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και πάνω απ' όλα να αποφύγουν πράξεις που βιάζουν τη Δημοκρατία μας και προσβάλουν τον κάθε Έλληνα πολίτη». 

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, κατά την οποία τον ενημέρωσε για τα χτεσινά επεισόδια «τα οποία αμαύρωσαν την εικόνα της χώρας και προσέβαλαν την Ελληνική Δημοκρατία».

Τα αποκαΐδια μιας πόλης που την έλεγαν Αθήνα.«Χαριστική βολή» στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας



Βομβαρδισμένη πόλη θυμίζει από το ξημέρωμα η Αθήνα, καθώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου να αποκαταστήσουν κάποια τάξη, η εικόνα είναι απελπιστική.

Τα ειδικά κλιμάκια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ολοκλήρωσαν τον πρώτο απολογισμό των ζημιών που προκλήθηκαν στα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις της Αθήνας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, επλήγησαν 170 επιχειρήσεις.  

Συνεντευξη Παραστατιδη: Μενω ανεξαρτητος



Περίμενα τη διαγραφή μου * Θα παραμείνω αναγκαστικά ανεξάρτητος * Αν ήξερα ότι το πρώτο μνημόνιο θα μας έφτανε ως εδώ, δεν θα ψήφιζα ούτε εκείνο * Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον * Συγκέντρωση στο Κιλκίς τις επόμενες μέρες

Καστανίδης για Πάγκαλο: Ασάλευτος γίγας με σαλεμένη λογική!


Καστανίδης για Πάγκαλο: Ασάλευτος γίγας με σαλεμένη λογική!
 
  

Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης που χθες διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ μετά την απόφασή του να παραβεί την κομματική γραμμή και να καταψηφίσει το Μνημόνιο

Η θέση της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για το θέμα των μεταλλείων


     Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ως θεσμικός φορέας, τηρώντας υπεύθυνη στάση για το θέμα λειτουργίας μεταλλείων στο Νομό μας, δεν ήταν δυνατό να ταχθεί εξ αρχής αρνητικά απέναντι σε μια προσπάθεια αξιοποίησης του εθνικού ορυκτού πλούτου με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, που θα δημιουργούσε θέσεις απασχόλησης και θα απέφερε σημαντικά οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας.  

Τι θα κάνει ο Παραστατίδης...?? με την έδρα στο Κιλκίς


Μετά από τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ από τον Πρόεδρο του κόμματος γιατί δεν ακολούθησε την πολιτική πειθαρχία και καταψήφισε το νέο μνημόνιο, ο Θεόδωρος Παραστατίδης μένει να γνωστοποιήσει τις διαθέσεις του για το αν θα ανεξαρτητοποιηθεί ή αν θα εγκαταλείψει την έδρα του. Στην 2η περίπτωση -αν και απίθανη- την θέση του θα αναλάβει ο πρώτος επιλαχών υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Μουζούρης που στις εκλογές του 2009 έλαβε με το ψηφοδέλτιο του

Χ. Καστανίδης: Ο κ. Παπανδρέου... διέγραψε τον εαυτό του

Πυρά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο Χάρης Καστανίδης με αφορμή τις μαζικές διαγραφές στελεχών του κόμματος εν όψει της κρίσιμης, χτεσινής
ψηφοφορίας στη βουλή. Μιλώντας στον Real Fm 97,8 ο κ.΄Καστανίδης τόνισε ότι "έχει σημασία ποιος κουβαλά τη διανόηση και την ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον ο κ. Παπανδρέου διέγραψε τον εαυτό του", διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να μην ερωτάται ο λαός για αποφάσεις που αφορούν τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Εκτίναξη στο Χ.Α.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο της χθεσινής υπερψήφισης του νέου Μνημονίου από τη Βουλή.

Στις 16:20 ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται στις 839,18 μονάδες, με άνοδο 5,25%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται σε 75,38 εκατ. ευρώ.

Παραιτήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάγια Τσόκλη

Την παραίτησή της υπέβαλε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Μάγια Τσόκλη επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Η κ. Τσόκλη συμμετείχε στη χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση, υπερψηφίζοντάς την.

Πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας είναι η Σταυρούλα Σαλουφάκου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Καψής: "Από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές"


Καψής: "Από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές" : Από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για εκλογές, καθώς το έργο της  παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται περί το τέλος Μαρτίου, ανέφερε σήμερα ο  υπουργός
Από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για εκλογές, καθώς το έργο της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται περί το τέλος Μαρτίου, ανέφερε σήμερα ο υπουργός  Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Κατέστρεψαν γραφεία βουλευτών στην περιφέρεια


Κατέστρεψαν γραφεία βουλευτών στην περιφέρεια : Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν χθες βράδυ ομάδες νεαρών που εισέβαλαν στα πολιτικά γραφεία βουλευτών της περιφέρειας. Στην Κέρκυρα, περίπου 15 άτομα, εισέβαλαν στο γραφείου της βουλευτού
Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν χθες βράδυ ομάδες νεαρών που εισέβαλαν στα πολιτικά γραφεία βουλευτών της περιφέρειας.

Στην Κέρκυρα, περίπου 15 άτομα, εισέβαλαν στο γραφείου της βουλευτού ΠΑΣΟΚ, Άντζελας Γκερέκου και άρχισαν να πετούν από τα παράθυρα καρέκλες, διάφορα άλλα αντικείμενα και έγγραφα. Στη συνέχεια, πήγαν στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Δένδια.

Bild: Θα ήμασταν ικανοποιημένοι αν δεν μας αποκαλούσαν ναζί



Σε ειδικό αφιέρωμα για την κρίση στην Ελλάδα το περιοδικό Der Spiegel διερωτάται: «Συνεχίζουν όλα ως έχουν στην Ελλάδα»; Μπροστά σε μεγάλο δίλημμα βρίσκονται εκείνοι που έχουν αναλάβει να βοηθήσουν την Ελλάδα. Αν παραμείνουν όλα ως έχουν η χώρα δεν θα βγει ποτέ από την κρίση. Αν όμως σπρώξουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ κινδυνεύει η νομισματική ένωση, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.

Θετική υποδοχή της ελληνικής ψήφου από τα διεθνή ΜΜΕ.Υπάρχουν πάντως και δεύτερες σκέψεις...



Mε άνοδο των δεικτών και με θετικές αντιδράσεις εκ μέρους των περισσότερων αναλυτών αντιδρούν οι αγορές στη θετική έκβαση του «θρίλερ» στην Αθήνα και στην ελληνική βουλή.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν και πάλι πρώτο θέμα την Ελλάδα, αυτή τη φορά όμως από την οπτική της...

Τα Παιδιά της Ευρώπης


της Νίνας-Μαρίας Πασχαλίδου
απο protagon.gr
«Πήραμε το πρώτο μας χαρτζιλίκι σε δραχμές, αλλά τα πρώτα μας χρήματα τα αποκτήσαμε σε ευρώ. Δεν θυμόμαστε πια πόσα ευρώ είναι «ένα πεντοχίλιαρο» κι έχουμε φίλους στο Λονδίνο, στη Βαρκελώνη και στο Άμστερνταμ. Δεν ασπαζόμαστε συνωμοσίες, δεν πιστεύουμε ότι μας "χρωστάνε", ούτε ότι είμαστε περιούσιος λαός.

Ημαθία:''H γυναίκα μου πήρε φόρα και έπεσε στο κενό''!



Η 21χρονη κοπέλα βρέθηκε στο κενό από το μπαλκόνι διαμερίσματος του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που ζούσε...


Όλα έγιναν νωρίς το πρωί της Κυριακής (12-02-2012), στο σπίτι που ζούσε η 21χρονη στη Βέροια μαζί με τον σύντροφό της. Κάτω από συνθήκες, που για την ώρα δεν έχουν εξακριβωθεί, η γυναίκα έπεσε στο κενό και μεταφέρθηκε από τον φίλο της, βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

Σέρρες: 65 παιδιά στο δρόμο..... λόγω Μνημονίου


Κεντρική Μακεδονία Σέρρες: 65 παιδιά στο δρόμο..... λόγω Μνημονίου

Με δάκρυα στα μάτια, έπαιρναν το μεσημέρι της Παρασκευής οι γονείς τα παιδιά τους, από τον παιδικό σταθμό της εργατικής Εστίας. Οι εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό ενημέρωσαν τους γονείς πως ο Σταθμός κλείνει, μετά και την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας που αποφασίστηκε στο πλαίσιο του νέου μνημονίου.

Όταν ο Μαυρίκος πέταξε το μνημόνιο στο Βενιζέλο


Όταν ο Μαυρίκος πέταξε το μνημόνιο στο Βενιζέλο : Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών,  Ευάγγελος Βενιζέλος, εξηγούσε στη Βουλή  γιατί το νομοσχέδιο κατετέθη   με τη

Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξηγούσε στη Βουλή γιατί το νομοσχέδιο κατετέθη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος έχει κυριολεκτικά πετάει το μνημόνιο, δηλαδή έναν τόμο 700 σελίδων , προς τον υπουργό Οικονομικών.

Ρήγμα με 21 διαγραφές συγκλονίζει τη ΝΔ


Ρήγμα με 21 διαγραφές συγκλονίζει τη ΝΔ : Μεγάλο εσωκομματικό ρήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνοχή  της ΝΔ, όπως αναγνωρίζουν και επιτελικά στελέχη του κόμματος, προκαλεί η  μαζική διαγραφή των
Μεγάλο εσωκομματικό ρήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνοχή της ΝΔ, όπως αναγνωρίζουν και επιτελικά στελέχη του κόμματος, προκαλεί η μαζική διαγραφή των 21 βουλευτών που αψήφησαν τη σκληρή κομματική γραμμή που επέβαλε ο Αντώνης Σαμαράς και καταψήφισαν τη νέα συμφωνία με την τρόικα. Στη Λεωφόρο Συγγρού ευελπιστούν ότι οι έντονοι κραδασμοί από τη χθεσινή ομαδική «ανταρσία» θα απορροφηθούν σύντομα, καθώς το κόμμα εισέρχεται σε προεκλογική τροχιά, αλλά παραδέχονται ότι όσα διαδραματίστηκαν τη νύχτα στη Βουλή διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο εντός και πιθανότατα εκτός Βουλής, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Πρώτη είδηση και στον... Καναδά



Πρώτη είδηση αποτελεί στα καναδικά μέσα ενημέρωσης η χθεσινή ψηφοφορία του Ελληνικού Κοινοβουλίoυ, σχετικά με το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που θα το συνοδεύουν.

Στις ανταποκρίσεις αναφέρεται, με δραματικούς τόνους, το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο εναντίον του νομοσχεδίου και ότι προκλήθηκαν βανδαλισμοί και ταραχές στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Δεύτερη δύναμη στην Βουλή οι ανεξάρτητοι βουλευτές


Δεύτερη δύναμη στην Βουλή οι ανεξάρτητοι βουλευτές : Πρωτοφανείς ανατροπές στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκάλεσαν οι κατά καιρούς διαφοροποιήσεις βουλευτών απέναντι στην πολιτική των Μνημονίων. Οι εκλογές του 2009 εξασφάλισαν 160 έδρες στο ΠΑΣΟΚ,

Πρωτοφανείς ανατροπές στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκάλεσαν οι κατά καιρούς διαφοροποιήσεις βουλευτών απέναντι στην πολιτική των Μνημονίων. Οι εκλογές του 2009 εξασφάλισαν 160 έδρες στο ΠΑΣΟΚ, 91 στη ΝΔ, 21 στο ΚΚΕ, 15 στον ΛΑΟΣ και 13 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ικανοποιητικό» για το Μαξίμου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας



Με μεγάλες απώλειες για τα δύο μεγάλα κόμματα ψηφίστηκε την Κυριακή μετά τα μεσάνυχτα η νέα δανειακή σύμβαση. 

Η διαφοροποίηση 22 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, 21 της Ν.Δ. και δύο του ΛΑΟΣ από την κεντρική κομματική γραμμή, είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή τους. 

Συνολικά, υπέρ ψήφισαν 199 βουλευτές. Συνολικά «Όχι» είπαν 74 βουλευτές, ενώ πέντε δήλωσαν «παρών». 

Σαν Σήμερα...


11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1633: Ο ιταλός αστρονόμος Γαλιλαίος (Γκαλιλέο Γκαλιλέι) φτάνει στη Ρώμη για να δικαστεί ενώπιον της Ιεράς Εξέτασης, κατηγορούμενος για τη δοξασία του ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο.
1816: Οι Τούρκοι σφάζουν μέσα στο σπίτι του τον πρόκριτο της Καρύταινας Ιωάννη Δεληγιάννη. Ο γιος του, Κανέλλος, και οι άλλοι Δεληγιανναίοι όρκιζαν από τότε τους Φιλικούς επάνω στον τοίχο όπου υπήρχαν οι κηλίδες του αίματος του Δεληγιάννη.

Ποιοι είναι οι 22 βουλευτές που διέγραψε το ΠΑΣΟΚ

Ποιοι είναι οι 22 βουλευτές που διέγραψε το ΠΑΣΟΚ Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε στην διαγραφή 22 βουλευτών του κόμματος.

Βάσω Παπανδρέου: Με διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν μπορούν να διαγράψουν τις απόψεις μου

Ανακουφισμένη εμφανίστηκε η Βάσω Παπανδρέου στις πρώτες της δηλώσεις μετά.
τη διαγραφή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. "Ψήφισα κατά συνείδηση μετά από καιρό. Με διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν μπορούν να διαγράψουν τις απόψεις μου

Αδειάζουν τα κόμματα από Βουλευτές με τόσες διαγραφές! 45 οι διαγραφέντες!

"Βροχή" οι διαγραφές. Το είπαν και το έκαναν. Τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και ο Αντ. Σαμαράς προχώρησαν με επιστολές τους στη διαγραφή όσων καταψήφισαν
το νέο μνημόνιο. Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 21 της ΝΔ.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Α΄Αθηνών κα Έλενα Κουντουρά, Ά Αθηνών κα Ελίζα Βόζεμπεργ

199 «ΝΑΙ» στο νέο μνημόνιο- Διαγραφές από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των κρίσιμων άρθρων στη Βουλή, που ξεκίνησε περίπου στις 00.30.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ήλθε σε συνεννόηση με τους βουλευτές του ΚΚΕ και τελικά αποφασίστηκε να γίνει ενιαία ονομαστική ψηφοφορία.


Η ομιλία του πρωθυπουργού ο οποίος ήταν και ο τελευταίος ομιλητής, ξεκίνησε την ομιλία του 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.


Η ομιλία Παπαδήμου

Σκεφτείτε θετικά και ζήστε περισσότερο!


Σκεφτείτε θετικά και ζήστε περισσότερο! : Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη ζωή με θετική σκέψη ζουν περισσότερο. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν για πέντε χρόνια σχεδόν 4.000 εθελοντές ηλικίας

Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη ζωή με θετική σκέψη ζουν περισσότερο. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν για πέντε χρόνια σχεδόν 4.000 εθελοντές ηλικίας άνω των 52 ετών.

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το University College του Λονδίνου, οι οποίοι ζήτησαν από τους εθελοντές τους να βαθμολογήσουν τέσσερις φορές τα αισθήματα ευτυχίας ή άγχους που ένιωθαν. Επί πέντε χρόνια, στη συνέχεια, κατέγραφαν τους θανάτους μεταξύ των εθελοντών τους.

ΓΟΥΙΤΝΕΥ ΧΙΟΥΣΤΟΝ. Ο ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ


Το 1992 η Γουίτνεϊ Χιούστον πρωταγωνιστεί δίπλα στον Κέβιν Κόστνερ, στην ταινία «The Βodyguard». Υποδύεται μια διάσημη τραγουδίστρια η οποία αναγκάζεται να προσλάβει σωματοφύλακα όταν απειλείται η ζωή της από ένα ψυχωτικό θαυμαστή. Η ταινία «σπάει τα ταμεία» και το single της με τη διασκευή «I Will Always Love You» της Ντόλι Πάρτον, σημειώνει τεράστια επιτυχία. Μέχρι σήμερα, παραμένει ως το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, αριθμώντας πάνω από 170 εκατομμύρια αγορασμένα αντίτυπα.

Οι Βομβαρδισμοί της Δρέσδης


Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συμβάντα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι βομβαρδισμοί κατά μεγάλων γερμανικών πόλεων αποφασίστηκαν από τους συμμάχους στο πλαίσιο τηςΕπιχείρησης Αστραπόβροντο, προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση της ναζιστικής Γερμανίας και να ενισχυθούν οι επιθετικές ενέργειες των Σοβιετικών στο Ανατολικό Μέτωπο.
Από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 1945, 1.100 αμερικανικά και βρετανικά αεροπλάνα άδειασαν πάνω από 4.000 τόνους εμπρηστικών και εκρηκτικών βομβών, ισοπεδώνοντας στην κυριολεξία τη Δρέσδη.