Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές

Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία που θα αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας, ο οποίος για πρώτη φορά θα εκλεγεί από τον λαό.
Περίπου 53 εκατ. Τούρκοι κλήθηκαν να εκλέξουν τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αναμένεται να

Επιστολή ευρωβουλευτών του ΚΚΕ σε Μπαρόζο και Γιούνκερ για το ρωσικό εμπάργκο

Για «καταστρεπτικό πλήγμα» που δέχονται οι Έλληνες μικρομεσαίοι αγρότες, ιδιαίτερα οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών από το ρωσικό εμπάργκο, κάνουν λόγο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σε επιστολή που απέστειλαν, στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην Κάθριν Άστον και στους αρμόδιους επιτρόπους

Απειλούνται τα ασφαλιστικά ταμεία από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σε βραδυφλεγή βόμβα έχει μετατραπεί για την κυβέρνηση το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο, που πλέον αγγίζουν τα 10 δις ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» το υπουργείο Εργασίας έχοντας στην κατοχή του το εύρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και

''ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΝΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ 5ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ''...

«Μπαμπά που ήσουν, γιατί με άφησες;» Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του τρομαγμένου 5χρονου αγοριού, που απήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περαία Θεσσαλονίκης προς τον πατέρα του.
Μιλώντας στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα ο πατέρας περιγράφει στην κάμερα τις δραματικές ώρες που έζησε μακρυά

Oι σχεδιασμοί Σαμαρά και το εκλογικό σενάριο

Τον οδικό χάρτη του φθινοπώρου χαράζει ο πρωθυπουργός και σύμφωνα με πληροφορίες ψηλά στην ατζέντα είναι ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων που ενδεχομένως να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ στις 6 Σεπτεμβρίου, κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα στις 3-4 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.
Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να παρουσιάσει μια διαφορετική

Οι Ρώσοι προκαλούν: Ερχεται χειμώνας και θα γελάμε με την Ευρώπη

Η ρωσική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε ότι έχει να κάνει με το εμπάργκο, αλλά φαίνεται πως δεν είναι μόνο ο Πούτιν που είναι θιασώτης αυτή της αντεπίθεσης.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της CEO ρωσικής εταιρείας εισαγωγής κρέατος στους Finacial Times: «Ο χειμώνας έρχεται και

'O EΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ''...

Τη «θέση του στην ιστορία» διαφαίνεται ότι θα διασφαλίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «New York Times».
Στις περισσότερες αναφορές σε αμερικανικά ΜΜΕ, ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θεωρείται