Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

0 «Πόλεμος» Κίνας-ΗΠΑ για την παγκόσμια ηγεμονία στη σκιά του κορονοϊού

Τα ερωτήματα πολλά και επίκαιρα, ενδεικτικά των ανησυχιών της μιας πλευράς αλλά και του ευσεβοποθισμού της άλλης: Θα μπορούσε ο κορονοϊός να γίνει άραγε το «Τσερνόμπιλ» της Κίνας; Να «κοστίσει» στο καθεστώς του Σι Τζινπίνγκ όπως είχε κοστίσει το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ στο καθεστώς του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ; 

Ευρωπαϊκό ταμείο προτείνει η Γαλλία -Για να κάμψει τις αντιρρήσεις του Βερολίνου για κορωνοομόλογο

Η Γαλλία απευθύνει έκκληση για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού ταμείου που θα βοηθήσει την Ευρώπη να αντέξει την κρίση του κορωνοϊού.
Σε δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, προτείνεται να περιορισθεί η διάρκειά του ταμείου σε πέντε έως δέκα χρόνια και να εστιάσει

Θετική στον κορωνοϊό Αφγανή που γέννησε στο νοσοκομείο Κιλκίς

Με κορωνοϊό διαγνώστηκε 29χρονη γυναίκα από το Αφγανιστάν που έφερε στον κόσμο το παιδί της την προηγούμενη εβδομάδα, στο νοσοκομείο του Κιλκίς.
Η 29χρονη παρουσίαζε ήπια συμπτώματα και υποβλήθηκε σε τεστ, τα

Νέα αύξηση κατά 40 εκατ. ευρώ στη δράση για τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων

Αύξηση των χρημάτων της δράσης που αφορά τη «μεταποίηση εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν γεωργικό» (Δράση 4.2.1) κατά 40 εκατ. ευρώ αποφάσισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έτσι, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέβηκε στα 440 εκατ. ευρώ.

Νέα κόντρα Ερντογάν - Ιμάμογλου για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην Κωνσταντινούπολη

Η πανδημία του κορωνοϊού στην Τουρκία αναζωπύρωσε την αντιπαλότητα μεταξύ του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, με διαφωνίες ως προς τη συγκέντρωση χρημάτων και έναν πιθανό πλήρη περιορισμό που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο μια συντονισμένη

Το “αντίο” Πούτιν στον Μανώλη Γλέζο

Συλλυπητήριο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου, έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζει τον Μανώλη Γλέζο ως έναν “πραγματικό φίλο της Ρωσίας” και “σταθερό υποστηρικτή

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέα μέτρα για μετακίνηση και μεταφορά επιβατών -Θα ισχύσουν για 2 μήνες, τι αλλάζει

Συμπληρωματικά μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τους περιορισμούς στη μετακίνηση των επιβατών με κάθε είδους μεταφορικά μέσα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης (όπως ταξί, τρόλεϊ λεωφορεία, πούλμαν κ.λπ.) εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Γεννηματά: Η κυβέρνηση πρώτα βλέπει το συνωστισμό και μετά αντιδρά

«Υπάρχει απόσταση από τις αποφάσεις των επιστημόνων και την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων από την κυβέρνηση», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας το μεσημέρι στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως είπε, αφορμή γι αυτή την διαπίστωση «είναι ουρές στις τράπεζες για τις οποίες βεβαίως υπάρχει ένα ζήτημα ατομικής ευθύνης. 

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 50 νεκροί – 81 νέα κρούσματα και 20 σε κρουαζιερόπλοιο, 1.415 συνολικά

Αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα μιας και ένας ακόμη πολίτης έχασε τη ζωή του μέσα σε μία μέρα. Έτσι οι νεκροί από τον ιό, σήμερα 1 Απριλίου, φτάνουν τους 50.

Τσίπρας για Γλέζο: Αποχαιρετώ τον αντάρτη, τον ασυμβίβαστο αγωνιστή, τον σκληροτράχηλο κομμουνιστή

Με ένα προσωπικό κείμενο, που δημοσίευσε στο Facebook, αποχαιρέτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον Μανώλη Γλέζο, αναρτώντας επίσης μία φωτογραφία που είναι μαζί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Πανδημία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Δημοκρατία»

Φοβερά επίκαιρο στις ημέρες της πανδημίας του Κορωνοϊού το κείμενο που προέκυψε από την απομαγνητοφώνηση της εισαγωγής του Ευάγγελου Βενιζέλου στο θέμα που έκανε στο διαδικτυακό μεταπτυχιακό μάθημα Συνταγματικού Δικαίου της 23.3.2020 στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χρυσοχοΐδης: Καλά έκαναν τα μίντια και μεγέθυναν τις συμπεριφορές ελάχιστων πολιτών

Χρυσοχοΐδης: Καλά έκαναν τα μίντια και μεγέθυναν τις συμπεριφορές ...
Σοβαρή αίσθηση προκάλεσε χθες η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Πρώτο Θέμα, καθώς παραδέχτηκε πως τα μίντια «μεγέθυναν» τις συμπεριφορές ελάχιστων πολιτών.Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «η τηλεόραση μεγέθυνε ελάχιστες μειοψηφίες στις παραλίες και στα άλση» και μάλιστα προχώρησε επικροτώντας αυτό το γεγονός:

Κυριάκος Πιερρακάκης : Πάνω από 100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο σύστημα άυλης συνταγογράφησης

Πάνω από 100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί μέχρι και σήμερα στο σύστημα άυλης συνταγογράφησης όπως επισημαίνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.«Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές τους συνταγές στο κινητό, χωρίς να απαιτείται να προσκομίζουν τις

Κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη: Προσοχή στις αγέλες σκύλων στο Σέιχ Σου

Την προσοχή των πολιτών για επικίνδυνες αγέλες σκύλων στο δάσος του Σέιχ Σου εφιστούν, μέσω κοινής απόφασης, τέσσερις αντιδήμαρχοι των δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών και Παύλου Μελά.

Κορονοϊός: Ολοταχώς για την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Ολοταχώς για την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού ...Το σχέδιο με τα αυστηρότερα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για την αποφυγή της διασποράς κι εξάπλωσης του κορονοϊού βγήκε από το συρτάρι του Κυριάκου Μητσοτάκη κι ο πρωθυπουργός αναμένεται εντός της ημέρας να προβεί σε ανακοινώσεις.

Κορονοϊός: Μυστήριο με γιατρό που εξαφανίστηκε στην Κίνα - Προειδοποιούσε για την εξάπλωση του ιού

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση μίας γιατρού από την πόλη Ουχάν της Κίνας η οποία ήταν από τους πρώτους που προειδοποιούσαν για την εξάπλωση του κορονοϊού, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Επίδομα 800 ευρώ: Πώς θα κάνετε την αίτηση - Βήμα-βήμα η διαδικασία


Η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr άνοιξε προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις οι εργαζόμενοι που δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού. Προσοχή οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα

Κορωνοϊός: Οι Ιταλοί εκτός από τον ιό φοβούνται και τη φτώχεια -Συγκλονιστικές ιστορίες από την άλλη όψη της κρίσης

Κορωνοϊός-Ιταλία: Κλείνουν όλα τα μαγαζιά, ανακοίνωσε ο ΚόντεΤις πρώτες μέρες που η Ιταλία ήταν σε καραντίνα, κόσμος σε ολόκληρη τη χώρα τραγουδούσε και έπαιζε μουσική στα μπαλκόνια, ενώ το σύνθημα που τον ένωνε ήταν το «Andrà tutto bene», δηλαδή «Όλα θα πάνε καλά».

Του Νίκου Κοτζιά : Ο κόσμος αλλάζει και θα γίνει πιο δύσκολος για την Ελλάδα

Είναι δύσκολη άσκηση, αλλά πρέπει να την κάνουμε: μέσα στην κρίση και στα προβλήματα ζωής ή θανάτου πρέπει να σκεφτούμε συλλογικά για το μέλλον της χώρας. Ανάμεσα στα άλλα χρειάζεται επαρκής κατανόηση των αλλαγών που εξελίσσονται στον πλανήτη μας και την θέση της χώρας στον μετά Covid_19 κόσμο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Οι δογματικές ιδεολογίες και οι καθημερινές αλήθειες.

Οι ιδεολογίες που διαθέτουν λύσεις για τα πάντα, με θρησκευτικές βεβαιότητες, διαψεύστηκαν πολλές φορές, και άλλες τόσες επανήλθαν ακόμη και με εσχατολογικό μανδύα.Οι ιδεοληπτικά φιλελεύθεροι αμφισβητούν την αναγκαιότητα του κράτους και κάθε κανονιστικού πλαισίου.