Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Οι ψηφιακές τεχνολογίες σώζουν τις γλώσσες που χάνονται


Οι ψηφιακές τεχνολογίες σώζουν τις γλώσσες που χάνονται : Από το Facebook μέχρι το YouTube και τις εφαρμογές του iPhone, οι  ψηφιακές τεχνολογίες έχουν το δυναμικό να σώσουν τις γλώσσες που  απειλούνται
Από το Facebook μέχρι το YouTube και τις εφαρμογές του iPhone, οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν το δυναμικό να σώσουν τις γλώσσες που απειλούνται με εξαφάνιση, ανακοίνωσαν γλωσσολόγοι σε μεγάλο συνέδριο που πραγματοποιείται στο Βανκούβερ, στο οποίο παρουσιάστηκαν μάλιστα τα λεξικά οκτώ σπάνιων γλωσσών.

«Μετατρέπουμε το ψηφιακό χάσμα σε ψηφιακή εταιρεία» είπε ο Ντέιβιντ Χάρισον, συνεργάτης του National Geographic, το οποίο χρηματοδότησε τη σύνταξη των λεξικών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ζωντανών Γλωσσών.

Σε δίκη δύο γιατροί ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του Ν. Κακαουνάκη


Σε δίκη δύο γιατροί ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του Ν. Κακαουνάκη
Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια θα
δικαστούν δύο γιατροί οι οποίοι φέρονται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη.

Η δίκη των γιατρών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου και όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο ένας από τους δύο βαρύνεται και με την

Αόρατος μανδύας προστατεύει από σεισμούς


Αόρατος μανδύας προστατεύει από σεισμούς
Μια λαστιχένια ασπίδα που θα κάνει τα κτίρια «αόρατα» στα σεισμικά κύματα προτείνουν βρετανοί επιστήμονες ως λύση προστασίας των ευαίσθητων εγκαταστάσεων από τους σεισμούς.
Η ιδέα, η οποία βασίζεται στις ίδιες αρχές με αυτές του «αόρατου μανδύα» που καλύπτει αντικείμενα από τα κύματα του φωτός, βρίσκεται ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο, οι εμπνευστές της όμως ελπίζουν ότι θα την υλοποιήσουν στο κοντινό μέλλον.

Γεώργιος Παπανικολάου: Ο Έλληνας γιατρός πίσω από το Τεστ ΠΑΠ


Γεώργιος Παπανικολάου: Ο Έλληνας γιατρός πίσω από το Τεστ ΠΑΠ : Από την εφαρμογή του τεστ ΠΑΠ ο καρκίνος του τραχήλου, που ήταν πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες, υποχώρησε στην όγδοη θέση
Εργάστηκε ακατάπαυστα για πέντε δεκαετίες
Από την εφαρμογή του τεστ ΠΑΠ ο καρκίνος του τραχήλου, που ήταν πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες, υποχώρησε στην όγδοη θέση
Εργάστηκε ακατάπαυστα για πέντε δεκαετίες και θεμελίωσε τον νέο ιατρικό κλάδο της αποφολιδωτικής κυτταρολογίας
Σαν σήμερα πριν από πενήντα ακριβώς χρόνια άφηνε την τελευταία πνοή του στο Μαϊάμι της Φλόριντα ένας από τους σημαντικότερους πρωτοπόρους της Ιατρικής σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Γεώργιος Παπανικολάου. Ο διάσημος Ελληνας ερευνητής συνεχίζει να ζει στις ψυχές εκατομμυρίων γυναικών σε όλον τον κόσμο που σώθηκαν από τον καρκίνο χάρη στο δικό του έργο.

Από αύριο οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στο δήμο Θεσσαλονίκης

Από την αύριο Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τις αιτήσεις πρόσληψης στο δήμο Θεσσαλονίκης. Οι προσλήψεις αφορούν πέντε
άτομα ειδικότητας ΔΕ Χειριστών Ανυψωτικών Καλαθοφόρων οχημάτων, για την αντιμετώπιση των κατεπειγουσών εποχικών αναγκών της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού.
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Κτίρια που προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες!



Κτίρια με ...μεταβαλλόμενες όψεις ή με στοιχεία ικανά να προσαρμόζονται αυτόματα στις καιρικές συνθήκες, δημιουργούν σταδιακά η βιοκλιματική αρχιτεκτονική και η νανοτεχνολογία στον χώρο των δομικών υλικών, ανοίγοντας νέες προοπτικές στις κατασκευές και τη θερμομόνωση παγκοσμίως.

«Από την απλή τέντα, μέχρι τα αυτοματοποιημένα συστήματα, που συναντάμε κυρίως σε μεγάλα κτήρια στο εξωτερικό, πχ, στη Γερμανία ή τη Μ.Βρετανία, οι δυνατότητες που έχουμε για την ηλιοπροστασία και την προστασία από την επίδραση των θερμικών μεταβολών, είναι πλέον πολλές» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η αρχιτέκτων Κλειώ Αξαρλή, καθηγήτρια του ΑΠΘ και ομιλήτρια σε εκδήλωση της Infacoma 2012.

Σόιμπλε: "Καταλαβαίνω τους Έλληνες"


Σόιμπλε: "Καταλαβαίνω τους Έλληνες" : Ούτε ημέρα δεν περνά που να μην μιλήσει για την Ελλάδα ο κ Σόιμπλε, αυτή τη φορά όμως ο Γερμανός υπ. Οικονομικών, αποφάσισε να

Ούτε ημέρα δεν περνά που να μην μιλήσει για την Ελλάδα ο κ Σόιμπλε, αυτή τη φορά όμως ο Γερμανός υπ. Οικονομικών, αποφάσισε να "μαλακώσει" τη στάση του απέναντι στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε -όπως σας είπαμε στο star.gr- και στις δηλώσεις Παπούλια.

Μιλώντας στην εφημερίδα Taggesspiegel, ο κ Σόιμπλε αναφέρθηκε στο δεύτερο πακέτο και τάχθηκε κατά της κατάτμησής του. Όπως υποστήριξε, μία «σταδιακή έγκριση» των κεφαλαίων δεν θα είχε κανένα νόημα, λέγοντας πως το Eurogroup της Δευτέρας θα αποφασίσει για το σύνολο του προγράμματος.

Ευχαριστούμε όλη την Ευρώπη! Συγκλονιστική φωτογραφία



Οι Έλληνες βρήκαμε το δικό μας τρόπο να ευχαριστήσουμε όλη την Ευρώπη για το κύμα συμπαράστασης και αλληλυγγύης που εισπράξαμε σήμερα.


Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από τη Βουλή, συγκεντρώθηκαν μαθητές και διαδηλωτές κι ευχαρίστησαν με μοναδικό τρόπο την Ευρώπη που βγήκε στους δρόμους με σύνθημα "We are all Greeks" δηλαδή είμαστε όλοι Έλληνες, προκειμένου να συμπαρασταθεί στον ελληνικό λαό. 

Παπανδρέου: "Εγώ δεν είμαι Καραμανλής!" ...



«Εγώ δεν είμαι Καραμανλής, θα είμαι πολιτικά παρών την επόμενη ημέρα στη χώρα μου» φέρεται ότι δηλώνει ο τέως πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News».
Πέραν της βουλευτικής του έδρας –ως πρώην πρωθυπουργός δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης- ο κ. Παπανδρέου θεωρεί δεδομένη την... 
επανεκλογή του στην προεδρεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πιθανόν στις αρχές Ιουλίου.

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου προέδρου

Στις 18 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, στα γραφεία της οδού Ιπποκράτους, με τη συμμετοχή του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη, του γραμματέα της Επιτροπής Δεοντολογίας Γιώργου Ανωμερίτη και τους γραμματείς της Αττικής (Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών) της Γραμματείας του Τομέα

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ

Οταν έγινε γνωστή η είδηση της ληστείας, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού, ο οποίος όμως δεν την έκανε αποδεκτή. Ο Π. Γερουλάνος μετέβη στην Ολυμπία χθες το μεσημέρι και ενημερώθηκε από τη γενική

Απέχουν από αύριο και μέχρι τέλος του μήνα οι δικηγόροι

Από αύριο και έως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου θα απέχουν από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Μετά
την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, αποφασίστηκε η πανελλαδική αποχή δικηγόρων έως και τις 29/02/2012 για την "δήθεν" επιτάχυνση της δικαιοσύνης και την εκ νέου επιχειρούμενη κατάργηση των νομίμων αμοιβών και των παραστάσεων

Το ντέρμπι του Βορρά

Το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Ο ευρωπαίος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στην κατάμεστη Τούμπα (19:30, NOVASPORTS-1), με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να αναρριχηθούν στα υψηλά «πατώματα» της βαθμολογίας.

Προόριζαν 800 δηλητηριώδεις κόμπρες για εστιατόρια



Οι αστυνομικές αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακάλυψαν σχεδόν 800 δηλητηριώδεις κόμπρες που κατά τα φαινόμενα είχαν εισαχθεί παράνομα προκειμένου να πουληθούν σε εστιατόρια.

Τα συνολικά 789 ζωντανά φίδια βρίσκονταν μέσα σε 181 πλαστικά κουτιά, κρυμμένα σε θάμνους σε μια παραλία του νησιού Λαντάου, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Morning Post.

Σαν Σήμερα...


19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1878: Υπογράφεται μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, η οποία προβλέπει τη δημιουργία της «Μεγάλης Βουλγαρίας». Μετά από αντίδραση των άλλων Μεγάλων Δυνάμεων, η συνθήκη θα ανατραπεί από αυτή του Βερολίνου, στις 13 Ιουλίου 1878.

Πολυκομματική Βουλή με Χρυσή Αυγή και τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ


Εννέα τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή, μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή, με τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.
Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα", η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 24% έναντι 11,5% που συγκεντρώνει η Δημοκρατική Αριστερά.
Στην τρίτη θέση και με ποσοστό 11% βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία φτάνει το 3%.

Τρεις Έλληνες Αεροπόροι,"έβαλαν τα γυαλιά" στη τρόϊκα!Γιατί υπάρχει η "άλλη" Ελλάδα



Το κλίμα που μεταδίδουν όσοι έχουν έρθει ... να μας σώσουν, είναι ότι είμαστε ένας λαός που δεν δουλεύει, ότι είμαστε απείθαρχοι και άλλα τέτοια θετικά! Το κλίμα διαμορφώνεται βέβαια και από τους υπαλλήλους της τρόϊκας, οι οποίοι όμως πήραν τη καλύτερη απάντηση από τρεις Έλληνες αεροπόρους, οι οποίοι όχι με λόγια αλλά με πράξεις απλά τους έβαλαν τα γυαλιά! Δεν ήταν αυτός ο στόχος τους, αλλά με την δουλειά τους θα πρέπει να έκαναν τους “τροϊκανούς” να σωπάσουν.