Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινάει η κρίσιμη γενική συνέλευση για το μέλλον του Άρη

Σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Άρη που θα καθορίσει το παρόν και το μέλλον
σε ΠΑΕ και ΚΑΕ. Τα οικονομικά προβλήματα στα δύο τμήματα του συλλόγου είναι πολλά με τον κόσμο να καλείται να ψηφίσει σωτήριες αποφάσεις. Οι φίλαθλοι που αναμένεται να κατακλύσουν την αίθουσα περιμένουν με αγωνία να μάθουν ποιες εταιρίες ενδιαφέρονται να εμπλακούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Θα παραμείνει τελικά υπουργός Πολιτισμού ο Γερουλάνος

Θα παραμείνει τελικά υπουργός Πολιτισμού ο Γερουλάνος
 
Δεν έγινε τελικά δεκτή η παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού,
Παύλου Γερουλάνου, από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, κατά την συνάντηση που είχαν.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις έρευνες στην υπόθεση της ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τη διαλεύκανσή της και να επιδειχθεί αυστηρότητα στη διεξαγωγή των ερευνών. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης ζητήματα τουρισμού και σύγχρονου πολιτισμού και πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε αυτούς τους τομείς.

Ο οργανισμός θέλει ποικιλία τροφών!


Μια πλούσια διατροφή προσφέρει στον οργασισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να είναι υγιής. Συμπεριλαμβάνοντας τρόφιμα από όλες τις κατηγορίες τροφίμων (γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, δημητρικά, κρέας, ψάρι αλλά και λίπος) χωρίς να γίνονται υπερβολές-όπως έλεγαν οι πρόγονοι μας <<παν μέτρον άριστον>>-περιορίζονται οι διαταραχές και τα προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν στο σώμα.

Βουλή-Ψηφίστηκε το PSI



Η ανάγκη εξασφάλισης των ιδιωτών ομολογιούχων, που εμπιστεύτηκαν το ελληνικό Δημόσιο αγοράζοντας ομόλογα απ' την πρωτογενή αγορά, υπήρξε το μόνο σημείο σύμπτωσης ανάμεσα στους εισηγητές και εκπροσώπους των κομμάτων -πλην του ΚΚΕ- κατά την συζήτηση της συμφωνίας για το PSI στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Α. Διαμαντοπούλου: Απαράδεκτες οι μούντζες στα Γιάννενα

Α. Διαμαντοπούλου: Απαράδεκτες οι μούντζες στα Γιάννενα
«Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Βενιζέλος: Θα ληφθεί μέριμνα για τους “μικροεπενδυτές” ομολογιούχους


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «κινδυνεύουν με μεγάλες απώλειες χιλιάδες μικροεπενδυτές» επειδή θα μετάσχουν όλα τα ομόλογα στο PSI, δήλωσε τα εξής:
«Αποτελεί ακραία παρερμηνεία των χθεσινών δηλώσεών μου η διαπίστωση ότι «κινδυνεύουν με μεγάλες απώλειες χιλιάδες

Συνελήφθη προϊστάμενος της ΚΕΔ για χρηματισμό

Στον εισαγγελέα οδηγείται, κατηγορούμενος για χρηματισμό, ανώτερος υπάλληλος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος συνελήφθη το πρωί από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

O υπάλληλος συνελήφθη στο γραφείο του και στην κατοχή του βρέθηκαν 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα που του είχε δώσει επιχειρηματίας, προκειμένου να μειωθεί πρόστιμο που του είχε επιβληθεί.

Δημοσκόπηση - έκπληξη στην κεντροδεξιά πολυκατοικία! Ποιό κόμμα προηγείται;;

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιείται μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση που απευθύνεται σε κεντροδεξιούς ψηφοφόρους αφού το site που την φιλοξενεί είναι γνωστό για την συμπάθεια που έχει στην δεξιά και κυρίως στο κόμμα της Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά.

Η δημοσκόπηση όμως αυτή μέχρι στιγμής φέρνει ενα εντελώς απρόβλεπτο αποτέλεσμα που ομολογουμένως δεν θα το περίμενε κανείς!

Στα πράσα πολιτικός που έκανε σεξ με τη γραμματέα του σε…κοντέινερ

Στα πράσα πολιτικός που έκανε σεξ με τη γραμματέα του σε…κοντέινερ
 
Χαμός γίνεται στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία με
την ιστορία «κορυφαίου» πολιτικού ο οποίος συνελήφθη να πρωταγωνιστεί σε σκηνή άγριου σεξ με τη γραμματέα του μέσα σε.κοντέινερ. Ο άνθρωπος είχε πάει να μιλήσει κάπου στην ανατολική Αττική – στα Γλυκά Νερά λένε οι κακές γλώσσες - και εκεί του ήρθε η όρεξη.Η πλέον εύκαιρη θηλυκή ύπαρξη, εκείνη τη στιγμή, ήταν η εξ απορρήτων συνεργάτιδά του.

Πέντε ημερομηνίες για εκλογές «βλέπει» η ΝΔ


Πέντε ημερομηνίες για εκλογές «βλέπει» η ΝΔ

 
  

Στο τραπέζι παραμένουν για την Συγγρού, όλα τα σενάρια της ημερομηνίας προσφυγής στην κάλπη, ακόμη και εκείνο της 8ης Απριλίου, το οποίο φάνηκε ότι επιδιώχθηκε να βγει πολύ γρήγορα από την ατζέντα. Στο στρατηγείο της ΝΔ ελέγχουν πλέον όλες τις ημερομηνίες διαπιστώνοντας ότι, υπό προϋποθέσεις, οι εκλογές μπορεί να έλθουν και γρηγορότερα από τις 29 Απριλίου.

Δεδομένων των χρονοδιαγραμμάτων που τίθενται πλέον καθαρότερα επί τάπητος μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, η Βουλή θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε μέλη της Energa και της Hellas Power


Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε μέλη της Energa και της Hellas Power

 
  

Ποινική δίωξη για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, σε βάρος έντεκα προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των δύο εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρέυματος.

Αρνείται ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ τα περί διόγκωσης του ελλείμματος

Αρνείται ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ τα περί διόγκωσης του ελλείμματος

Όπως υποστηρίζει στο υπόμνημά του, η κατηγορία περί τεχνικής διόγκωσης του ελλείμματος είναι αβάσιμη ενώ καμία επιφύλαξη δεν εκφράστηκε από τη Eurostat.
Μάλιστα όπως σημειώνει ο κ. Γεωργίου στο υπόμνημά του, ανέλαβε τη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ  στις 2 Αυγούστου 2010  ενώ η χώρα ήδη από το Μάιο του 2010 είχε μπει στο μηχανισμό στήριξης με βάσει το έλλειμμα της τάξεως του 13,6%.

Ώρα εισαγγελέα για 20.000 «μαϊμού» συντάξεις


Στα 120 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων από περίπου 20.000 συντάξεις μαϊμού που κατέληγαν στις τσέπες μη δικαιούχων.

Ήδη με αφορμή καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί τους τελευταίους μήνες ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

128 κιλά κολιούς κατέσχεσαν λιμενικοί το πρωί στην ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας

Νέο έλεγχο στην ιχθυόσκαλα της Νέα Μηχανιώνας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί άνδρες του Λιμενικού και κατέσχεσαν νέες ποσότητες αλιευμάτων

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, νωρίς σήμερα το πρωί, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ιχθυόσκαλα δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, σε ψυκτικό θάλαμο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

Σαν Σήμερα...


22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα


1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον Προύθο για να κηρύξει την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία.
1841: Κηρύσσεται επανάσταση στα Σφακιά της Κρήτης. Αφορμή στάθηκε η συνθήκη του Λονδίνου (17 Ιουλίου 1840), με την οποία η Κρήτη δεν αποκτούσε την ελευθερία της, αλλά επανερχόταν από την αιγυπτιακή κυριαρχία στην τουρκική.

Γαλακτοβιομηχανία θα εξοφλήσει τα χρέη της σε κτηνοτρόφους


Για προϊόντα που παρέδωσαν τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο

Τη δέσμευση ότι εντός του επόμενου 10ημέρου θα πληρωθούν για τα προϊόντα που παρέδωσαν το Μάιο και τον Ιούνιο και το υπόλοιπο διάστημα θα το εξοφληθούν με 6μηνιαίες επιταγές, εξασφάλισαν από τη διοίκηση της εταιρείας «Κολιός» οι περίπου 100 βορειοελλαδίτες κτηνοτρόφοι, που σήμερα πραγματοποίησαν

"Επιστρέψτε στις τράπεζες τα κρυμμένα σας λεφτά"


Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια μέρα ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος απηύθυνε ξεκάθαρη έκκληση σε όσους έχουν αποσύρει τα χρήματά τους από τις τράπεζες να τα καταθέσουν εκ νέου εκεί. Το κάλεσμα του υπουργού Οικονομικών είχε δύο
αποδέκτες: τόσο όσους έχουν στείλει τα χρηματά τους στο εξωτερικό («η συντριπτική πλειοψηφία των χρημάτων έχει

Ενημερωτική συνάντηση για τα προγράμματα στήριξης ανέργων

Ενημερωτική συνάντηση με στόχο την ενημέρωση των τοπικών κοινωνικών και οικονομικών φορέων, για τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα
«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση» (ΤοπΣΑ) συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη ο διαμεσολαβητής του Ο.Η.Ε, Μ. Νίμιτς

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μετέφερε τον ειδικό διαμεσολαβητή του Ο.Η.Ε., Μάθιου Νίμιτς, από τα Σκόπια στην Ελλάδα

Ο κ. Νίμιτς μεταφέρθηκε εν συνεχεία στο ξενοδοχείο «Hyatt» μαζί με την προσωπική του φρουρά, όπου και θα διαμείνει απόψε το βράδυ. Αύριο θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με τον

Στα ΚΕΠ από σήμερα η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

Σε οποιοδήποτε ΚΕΠ θα μπορεί να γίνεται από σήμερα, Τετάρτη, η απογραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων, χωρίς την αναγνωριστική απόφαση της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει ότι, ύστερα από

Ο πρώτος ευρωπαίος δάσκαλος με σύνδρομο Down!



Ο 34χρονος Ισπανός Πάμπλο Πινέδα 

είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου που έχει σύνδρομο Down.Χρειάζεται να περάσει ακόμη τέσσερις εξετάσεις, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει δάσκαλος. Αυτό δεν είναι τόσο ασυνήθιστο:

στην Ισπανία το 85% των παιδιών με σύνδρομο Down πηγαίνουν στο κανονικό
σχολείο. Η WELT ON LINE μίλησε με τον Πινέδα για τη μάθηση, την
"καθυστέρηση" και για τα υπερπροστρατευμένα παιδιά.

Η ιστορία της μπλε οικογένειας!


Perierga.gr - Η ιστορία της μπλε οικογένειας!
Στα Απαλάχια όρη στηρίζεται ένα ιατρικό παράδοξο, το οποίο είναι τόσο ασυνήθιστο που αρχικά φαίνεται σαν μια τεράστια απάτη.
Πίσω στο 1800, μια απομονωμένη οικογένεια στο ανατολικό Κεντάκι, με γαλλικές ρίζες, βίωνε μια άκρως περίεργη κατάσταση, καθώς τα παιδιά που γεννιούνταν είχαν μπλε… επιδερμίδα!

Σαρώνει στις πωλήσεις το «ναζιστικό» κρασί!


perierga.gr - Σαρώνει στις πωλήσεις το
Το οινοποιείο Alessandro Lunardelli βρίσκεται στην ιταλική περιφέρεια Friuli-Venezia Giulia και ιδρύθηκε το 1968 από μια οικογένεια που είχε παράδοση στην παραγωγή οίνου. Από το 1990 και μετά γνώρισε μεγάλη επιτυχία, εμφιαλώνοντας το δικό της κρασί, ενώ λίγο αργότερα εντύπωση προκάλεσε η νέα σειρά κρασιών της εταιρείας με την ονομασία «Historical Line» (Linea della storia).

Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα υγραεριοκίνησης!


Υγραέριο στο αυτοκίνητο - υγραεριοκίνηση: πολύς ντόρος στις μέρες μας! Αξίζει; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα;

Αναζητώντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της υγραεριοκίνησης στο αυτοκίνητο, η αποστολή του ερευνητή είναι μια εύκολη υπόθεση και ξεκινά από το φλέγον τα τελευταία χρόνια θέμα: το περιβάλλον!

Γ. Βαρουφάκης: Ο μύθος των τεμπέλικων τζιτζικιών και των εργατικών μυρμηγκιών (ΒΙΝΤΕΟ)


Δείτε το ρεπορτάζ του Γιάννη Βαρουφάκη για το Κανάλι 4 της βρετανικής τηλεόρασης. Μια διαφορετική προσέγγιση για την κρίση χρέους στην Ελλάδα που καταρρίπτει τον μύθο των ελληνικών τζιτζικιών και των γερμανικών μυρμηγκιών.

Η ιστορία του ποπ-κορν


Δημοφιλές σνακ από καβουρντισμένους κόκκους αραβοσίτου. Προτού το ανακαλύψουν οι κινηματογραφόφιλοι ήταν ήδη γνωστή και αγαπητή συνήθεια στους κατοίκους των σπηλαίων. Το παλαιότερο εύρημα, ηλικίας 5.000 ετών, εντοπίστηκε στο Νέο Μεξικό και οι επιστήμονες το θεωρούν καθαρά αμερικανικό προϊόν.
Οι ιθαγενείς το απολάμβαναν τοποθετώντας έναν - έναν τους σπόρους αραβοσίτου πάνω από τη φλόγα με τη βοήθεια ενός κλαδιού. Με το ποπ-κορν έφτιαχναν μπύρα και σούπες, ενώ το χρησιμοποιούσαν και για την κατασκευή κοσμημάτων. Κάπως έτσι έμαθε την ύπαρξη του ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Πειραματικό φάρμακο κατά του καρκίνου του παγκρέατος



Νέο όπλο κατά του καρκίνου του παγκρέατος φαίνεται πως ανακάλυψαν βρετανοί ερευνητές. Οι επιστήμονες έκαναν πειράματα σε ποντίκια, τα οποία έδειξαν ότι η χημειοθεραπεία με γεμσιταμπίνη σε συνδυασμό με πειραματικό φάρμακο που ονομάζεται MRK003 έχει ως αποτέλεσμα μια αλυσίδα γεγονότων που τελικά σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Πέμπτη

Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Πέμπτη
Απεργία την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου προκήρυξε η
Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , αντιδρώντας στη μείωση «κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, η σχετική διάταξη προστέθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι από τον

Το αλκοόλ ευθύνεται για 2,5 εκ. θανάτους το χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο

Το αλκοόλ ευθύνεται για 2,5 εκ. θανάτους το χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο
Περίπου 2,5 εκ. άνθρωποι χάνουν
κάθε χρόνο τη ζωή τους εξαιτίας του αλκοόλ, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τους θανάτους αυτούς ευθύνονται δυστυχήματα, βιαιότητες και αυτοκτονίες ή ασθένειες όπως υπέρταση, εγκεφαλικά, καρκίνος και καρδιακά νοσήματα, τα οποία ξεκάθαρα προκαλούνται εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.