Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Αννα Διαμαντοπούλου : «Δάσκαλε που δίδασκες»

Στην ιστορία επαναλαμβάνεται σε όλες τις εποχές η σύγκρουση του νέου με το παλιό.
Το νέο συγκινεί αφενός ως φορέας ανατροπής των κακώς κειμένων και αφετέρου ως φορέας ηθικής πρωτοπορίας, καινοτομίας και δικαιοσύνης.
Στην διάρκεια των πέντε χρόνων της κρίσης πάνω στη σύγκρουση αυτή κτίστηκαν καριέρες κομμάτων και προσώπων.
Η νέα βουλή έχει τρία νέα κόμματα, έχουμε μία νέα κυβέρνηση και η

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση δεν έχει συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία

Η κυβέρνηση δεν έχει συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία, υποστήριξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας έκανε λόγο για οριζόντια και δίχως προοπτική μέτρα, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση

Τι δείχνει έρευνα της Metron Analysis για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Σημαντικά ευρήματα στην πρώτη δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί.
Προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στους οπαδούς της ΝΔ και του Απόστολου Τζιτζικώστα στο σύνολο των πολιτώνκαταγράφει η έρευνα της Μέτρον Ανάλυσις. Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης προτιμάται για αρχηγός από το

Του Γ. Λακόπουλου : Πόσο θα αντέξει αυτή η Βουλή;

Θα  μπορούσε να είναι και χειρότερα, αν ας πούμε η  Ζωή και η παρέα της είχαν βρει έδρανα.  Αλλά και όπως είναι το ίδιο κάνει. Αυτή η Βουλή είναι η χειρότερη από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν. Αυτό προκύπτει ήδη προτού συμπληρώσει  ένα μήνα λειτουργίας.
Είναι δύσκολο να σκεφθεί κανείς ότι μια χώρα που βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη  κατάσταση έχει Κοινοβούλιο  αυτής της ποιότητας- εκτός αν θεωρήσει ότι γι’ αυτό τον λόγο το έχει. 

ΜΑΡΙΛΗ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ : Κεντροαριστερά μπερδέματα

Μία φίλη ήρθε την Τετάρτη απ’ τα παλιά, φορτωμένη με χιλιάδες κεντροαριστερές αναμνήσεις. Ηταν η Αννα Διαμαντοπούλου, που μπορεί να μην είχε ούτε γκρίζα ούτε και σγουρά μαλλιά, αλλά με το Δίκτυό της έστησε κεντροαριστερή ημερίδα στην Αθήνα, για να τραγουδήσει το «απόψε θα γυρίσεις» σ’ όποιον κομματάρχη ή ψηφοφόρο μπόρεσε να βρει διαθέσιμο.

Και όπως φάνηκε, οι νοσταλγοί του παλαιού τραγουδιού δεν ήταν λίγοι. Γιατί

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Βάζετε τώρα την Μέρκελ να μας μαλώσει;

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ στην συζήτηση για τα προαπαιτούμενα. 
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η ΝΔ δεν θα δώσει εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίζει μόνον ό,τι οφελεί την χώρα και όχι υφεσιακά

Η Φώφη, ο Σταύρος και τα αγκάθια στον δρόμο της Κεντροαριστεράς

«Η Βουλή είναι μόνο η αρχή» έλεγε ένα μετεκλογικό σύνθημα του Συνασπισμού από το μακρινό 1996 και αυτό ήρθε στο μυαλό πολλών όταν είδαν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού να υπογράφουν από κοινού την πρόταση για ονομαστική

Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας για τη στελέχωση των νοσοκομείων

Στην προκήρυξη 226 θέσεων εργασίας προχώρησε το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να στελεχωθούν νοσοκομεία της χώρας. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη άλλων 759 θέσεων, ενώ σημειώνεται ότι για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, προκηρύσσονται θέσεις μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση

Πέρασε με 154 «ναι» το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Με 154 θετικές ψήφους και 140 «όχι» πέρασε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα προαπαιτούμενα των δανειστών από την Ολομέλεια της Βουλής.
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 294 βουλευτές. Από την κυβερνητική πλειοψηφία, «ναι» επί της αρχής ψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος ωστόσο, όπως είχε προαναγγείλει

Θάνος Ασημάκης: Πρωτοβουλίες με μικρό ή καθόλου κόστος. Διάθεση;

Το κράτος και οι δήμοι, τρέχουν να εισπράξουν τέλη και φόρους. Να βάλουν νέα πρόστιμα. Όχι άδικα ή παράνομα. Απλά όταν υπήρχαν χρήματα δεν τα διεκδικούσαν. Κάναν τα στραβά μάτια γιατί υπήρχε πολιτικό κόστος. Τώρα όμως δεν υπάρχουν. Αντί μόνο να ζητάνε χρήματα, θα έπρεπε να βοηθήσουν τους πολίτες να τα αποκτήσουν. Πώς αλλιώς θα τα εισπράξουν.
Χρήματα να ξοδεύεις χωρίς αντίκρισμα δεν υπάρχουν ούτε για πλάκα. Ούτε