Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ενα νησί αναδύεται από τα βάθη της Ερυθράς Θάλασσας Η «γέννησή» του οφείλεται στην έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα της περιοχής


Ενα νησί αναδύεται από τα βάθη της Ερυθράς Θάλασσας
Ο παγκόσμιος άτλαντας φαίνεται να αλλάζει πριν την εκπνοή του 2011. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ερυθρά Θάλασσα «γεννά» ένα νέο νησί στο Αρχιπέλαγος Ζουμπαΐρ καθώς η λάβα που βγαίνει από τα έγκατα της γης κρυώνει εξαιτίας της επαφής της με το θαλάσσιο νερό που την περιβάλλει και στερεοποιείται. Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο που ευθύνεται για αυτή τη νέα «γέννηση» βρίσκεται στο Ρήγμα της Ερυθράς Θάλασσας όπου η αφρικανική και η αραβική τεκτονική πλάκα απομακρύνονται η μια από την άλλη με αργούς ρυθμούς.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΤΟΥ 2013 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Τον "χορό" για τις προεδρικές εκλογές του 2013 άνοιξε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αλήθεια", κάνει σαφή την πρόθεσή του να εξαγγείλει υποψηφιότητα. Ο κύριος Αναστασιάδης, αναφέρει ότι πολύ σύντομα θα

Παραδόθηκε η μελέτη για το φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα

«Η έλευση του φυσικού αερίου και κατ’ επέκταση η δυνατότητα για φθηνή ενέργεια αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, για την ελάφρυνση των μονάδων που ήδη λειτουργούν αλλά και, σε ό,τι αφορά στην οικιακή χρήση, για την ελάφρυνση των νοικοκυριών» τόνισε με έμφαση ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος

ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΠΡΟΣ

Την προεδρία της ΕΕ για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας ανέλαβε σήμερα, 1η Ιανουαρίου, η Κύπρος, διότι η Δανία δεν μετέχει στον τομέα αυτό. Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, δήλωσε ότι το υπουργείο του είναι έτοιμο να ασκήσει με επάρκεια και σύνεση την

ΤΡΟΙΚΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ: ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ

Λιγότερο από δύο εβδομάδες έχει στη διάθεση της η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ετοιμαστεί για το πρώτο της ραντεβού το 2012 με την τρόικα, που επιστρέφει μετά τις 15 Ιανουαρίου στην Αθήνα, για να ασκήσει ακόμη ασφυκτικότερες πιέσεις.  Οι ελεγκτές θα

Οι stars του Baywatch τότε και σήμερα


Οι stars του Baywatch τότε και σήμερα (1)
Η σειρά «Baywatch» είχε καθηλώσει μικρούς και μεγάλους την δεκαετία του 1990, που παρακολουθούσαν τους ναυαγοσώστες και τα καθημερινά τους κατορθώματα.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως είναι οι πρωταγωνιστές της σειράς σήμερα κι αν έχουν διατηρήσει τα καλλίγραμμά τους σώματα;
Για να δούμε λοιπόν αν έχουν αλλάξει…

Ψάχνουν στην Ελβετία, αλλά το χρήμα είναι αλλού


Δεκάδες δισ. ευρώ έχουν διοχετεύσει σε γειτονικές χώρες Έλληνες επενδυτές σύμφωνα με έρευνα του ΔΝΤ. Την τιμητική τους έχουν και διάφοροι φορολογικοί παράδεισοι ανά τον κόσμο. Δείτε ολόκληρη τη λίστα
Σε μαγικά νησιά, φορολογικούς παραδείσους, αλλά και γειτονικές χώρες πήγαν τα λεφτά τους, Έλληνες καταθέτες, λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Συντονισμένης Έρευνας για τις Άμεσες Επενδύσεις που διεξήγαγε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

N. Ζηλανδία: Φάλαινα-δολοφόνος επιτίθεται σε καρχαρία (video)


Δεν πίστευε στα μάτια της μια παρέα λουόμενων σε παραλία της Ν. Ζηλανδίας όταν είδε μια φάλαινα-δολοφόνο να επιτίθεται σε καρχαρίες.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη στην παραλία Τουαταπέρις Μπλου Κλίφ, η οποία θεωρείται προορισμός για τους λάτρεις του ψαρέματος. Το ερασιτεχνικό video μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας της Ωκεανίας.

Φόβοι για κοινωνική έκρηξη στην Ιταλία



Η γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάννα Καμούσσο, σε δηλώσεις της τονίζει ότι "τους επόμενους μήνες υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος να αυξηθούν οι κοινωνικές εντάσεις".

Σύμφωνα με την Καμούσσο "με την πάροδο των μηνών, η οικονομική ύφεση θα πλήξει τα εισοδήματα των πολιτών, με σκληρές συνέπειες στον τομέα της απασχόλησης.

Κοντά στους άστεγους ο Παπαδήμος με τη σύζυγό του


Κοντά στους άστεγους ο Παπαδήμος με τη σύζυγό του

Κοντά στους άστεγους του κέντρου Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με την σύζυγό του.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ το μεσημέρι και αντάλλαξε ευχές με τους άπορους συμπολίτες μας.

Προτάσεις για έξοδο στο Facebook



Σε μια κίνηση του Facebook να προβλέψει τη συμπεριφορά των χρηστών, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο εισήγαγε την επιλογή «SuggestedEvents», ένα νέο χαρακτηριστικό που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βρίσκουν προτάσεις και ιδέες για την έξοδό τους. Ο Zuckerberg ξέρει πως λειτουργεί το μυαλό σας…

Το «SuggestedEvents» θα αντικαταστήσει την επιλογή «Friends’ Events» που βρίσκεται στην αριστερή στήλη του Facebook και θα ενημερώνει τους χρήστες για διάφορα πάρτυ, συναντήσεις και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ευχές για το νέο χρόνο αντάλλαξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την πολιτική ηγεσία. Μήνυμα στήριξης Κ. Παπούλια στην κυβέρνηση Παπαδήμου



Τις καθιερωμένες ευχές της πολιτικής ηγεσίας δέχθηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Πρώτος ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, για να ακολουθήσει εκ μέρους της Βουλής ο αντιπρόεδρος Γρηγόρης Νιώτης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Θοδωρής Δρίτσας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ε.πικεφαλής της Κ. Ο Αλέξη Τσίπρα. Δεν παρέστη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Στα καθιερωμένα «πηγαδάκια» που δημιουργήθηκαν στη συνέχεια ο Πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου. 

Παπαδήμος: "Ενωμένοι θα βγούμε από την κρίση"


Παπαδήμος: "Ενωμένοι θα βγούμε από την κρίση"
Συλλογική προσπάθεια με συστηματική εργασία και επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς στείρους ανταγωνισμούς, ζητεί από όλους τους Έλληνες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο μήνυμα του για τη νέα χρονιά, για να αποφύγει οριστικά η χώρα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, την άτακτη καταστροφική χρεοκοπία το κρίσιμο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, ώστε να παραμείνει στο ευρώ και να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, μειώνοντας την ανεργία.

Ευχές για το νέο έτος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Τις ευχές της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, αλλά και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, για το νέο έτος δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην καθιερωμένη εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύλληψη παιδεραστή στα Γιαννιτσά



Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε στις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου στα Γιαννιτσά ένας άνδρας 37 ετών από το Βέλγιο, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, που εκδόθηκε από τις Βελγικές Αρχές,

2012: Πρωτοχρονιάτικα πάρτι σε όλο τον κόσμο!


2012: Πρωτοχρονιάτικα πάρτι σε όλο τον κόσμο!
Ο κόσμος υποδέχθηκε το 2012 γνωρίζοντας ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά ελπίζοντας στο καλύτερο. Η αρχή έγινε στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, για να ακολουθήσουν σταδιακά όλες οι υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη.
Τις πρώτες ώρες του Νέου Έτους, πάντως, οι σκοτούρες έδωσαν τη θέση τους σε φαντασμαγορικά πάρτι με πυροτεχνήματα, τραγούδια, ευχές και χαμόγελα.

Κύπρος: Κορίτσια τα δύο πρώτα παιδιά του 2012



Κοριτσάκι είναι το πρώτο μωρό του 2012, που γεννήθηκε στην Κύπρο.
Το βρέφος ήρθε στον κόσμο σε ιδιωτική κλινική της Λευκωσίας με φυσιολογικό τοκετό, πενήντα λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους και ζυγίζει τρία κιλά και διακόσια γραμμάρια.
Είναι το πρώτο παιδί της Έλενας Ευαγγέλου και του Γιάννη Ιορδάνου.

Σαν Σήμερα...


Γεγονότα

630: Ο Μωάμεθ, επικεφαλής ισχυρού στρατού, ξεκινά να καταλάβει τη Μέκκα. Θα την κατακτήσει αναίμακτα.
1523: Οι Οθωμανικές Δυνάμεις του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς καταλαμβάνουν τη Ρόδο, την οποία θα κρατήσουν για τα επόμενα 390 χρόνια. Οι ιωαννίτες ιππότες και 4.000 Ροδίτες παίρνουν το δρόμο της εξορίας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Χρονια πολλά σε όλους!!!!